Nedumeriri
-
0 0N-am vrut sa stric topicul ,,Retete austriece”
, din acest motiv am deschis unul nou.
Am facut prajitura cu prune (buuuna – buna, chiar daca am uitat sa pun cele 2 oua de deasupra). Mai greu m-am descurcat cu hartia de copt: nu pot s-o desprind nicicum: aici am nelamuriri
De fapt, am deschis acest topic si pentru a gasi raspunsuri(eu, poate si alte eve) la eventualele probleme sau …,,chichite” de bucatareala, cu care ne ,,confruntam”.
Recunosc, sunt cam novice, desi n-ar trebui(unele fete stiu
) -
gabiro, eu fac dupa reteta veche ,direct in tava, dau cu ulei si apoi infainez tava, nu am probleme cu lipitul,dar daca folosesti hirtia ai grija ca untul sa fie moale ca sa adere la suprafata si sa fie uniform, iar la uitat este simplu , inainte de a incepe insira ca soldatii pe masa toate ingredientele si pune-le la loc pe masura ce le-ai ce ai terminat cu ele,asa nu vei uita nimic si nu vei sari din greseala la preparare, ok.
-
Gabiro daca folosesti unt trebuie topit,adica pui o bucata de unt pe o farfurie incalzita ,il lasi pana se topeste si il intinzi neaparat cu o pensula .Eu am cumparat pensula de la chimicale,din cea care se utilizeaza la vopsit,o pastrezi si o folosesti numai pentru uns tavile si hartia pergament.
-
gabiro am patit-o si eu cu untul pe foaia pergament. chestia a fost ca untul contine multa apa si nu s-a intins bine, iar unde nu era grasime doar apa s-a lipit. foloseste mai bine margarina topita sau ulei. eu dau foile cu ulei si se desprind super. si focul trebuie sa fie potrivit pt prajitura pe care o faci. daca e prea slab se prinde de tava.
cand raman fara harite de copt apelez si la reteta clasica cu tava unsa bine si tapetata cu faina si nu am avut probleme niciodata (fac dulciuri de 13 ani).
-
i-mi face placere sa ajut , daca mai ai nedumeriri pe cit posibil am sa-ti raspund.Iar dezastre ,eu am inceput cu souflee de gris dar habar nu aveam ca este unul din cele mai pretentioase dulciuri ,asa ca la iesirea din cuptor a facut fiss...nu m-am descurajat si am incercat altceva si am fost super mindra cind s-a putut minca.
-
andreea, incearca sa ungi tava cu ulei si stratul de faina sa adere bine la el,fara puncte neacoperite,daca folosesti untul trebuie sa fie foarte moale sau lichid ca rezultatul sa fie bun, inca ceva cuptorul trebuie sa fie incins in momentul cind pui preparatul inauntru,asa reusita este mai buna.Hirtia de copt o gasesti la magazin sub forma de rulou de obicei linga folia de plastic si cea de aluminiu, se numeste baking paper. Sper sa-ti fie de folos.
-
andreeaX, daca nu ai mixer sau masina de tocat,fasolica se lasa sa fiarba mai mult pina ce boabele incep sa plezneasca se scurg si fierbinti se paseaza cu un tel obijnuit,daca vrei ca compozitia sa fie fina, fina le pasezi prin sita de scurs dar este o operatie destul de grea pt si mincatoare de timp, manual.