ce pot gati din conopida?
-
1 0ce pot gati din conopida?am conopida si nu stiu ce as putea gati din ea.stiam k se foloseste doar la muraturi insa recent am aflat k se poate gati fel de fel de buntati din ea.cine ma ajuta?

multumesc! -
Se curata conopida,se desface in buchete(bucati) mai mici,cat sa incapa intr-o oala,se spala bine,se pune la fiert in apa clocotita,cu putina sare.
Dupa fierbere,se pune la scurs intr-o sita,se lasa sa se raceasca,apoi se paseaza,se adauga condimente (piper,usturoi,sare) dupa gust si se adauga maioneza.
Rezulta o pasta care se intinde pe paine.
-
yep ce spune Alys, eu numesc "budinca cu conopida" .
peste bucatelele de conopida (care au fost in prealabil date intr-un clocot) asezate in tava unsa cu unt eu torn o compozitie "de legatura" formata din lapte, oua, faina (ca la clatite) la care adaug smantana si branza sarata(sfaramata sau data prin razatoare).
in tava, uneori mai pun si carnat taiat rondele.
o bag la cuptor si cand este aproape gata presar cascaval ras.
din conopida se mai poate gati si mancare (conopida oparita si scursa, carne de pui/porc, ceapa, suc de rosii, usturoi) iar modul de preparare este cel obisnuit. -
la fel ca in prima reteta a lui dreamer_girl conopida fiarta in apa cu sare,apoi scursa bine amestecata cu putin ulei de masline, se mixeaza.Se aduga sare,piper dupa gust,usturoi, branza rasa,smantana.
sau rizzoto de conopida
Se caleste orezul,se stinge cu apa si se fierbe putin,se adauga bucatele marunte de conopida si se mai fierbe pana este gata fiarta conopida si orezul;la sfarsit parmezan ras,ceapa verde taiata marunt sau praf de ceapa,si putin unt.
sau orez arabesc
1 vanata se taie felii,se prajesc un ulei incins,la fel si 1/2 conopida mica.Carnea de pui se fierbe,dar nu pana e gata de tot.Se pun legumele peste pui,1 cana de orez, 2 cani de apa ,sare,nucsoara,se fierbe la foc mic,scuturand oala din cand in cand,ca sa nu se prinda. -
Nu stiu daca ati auzit de conopida pane.Se desface conopida, se opareste in apa cu sare, se pune intr-o sita la scurs. Se bat 2-3 oua, se pune un praf de sare, faina si lapte ca sa rezulte o compozitie de consistenta smantanii mai subtiri.Se pune ulei la incins intr-o tigaie adanca, se dau bucatile de conopida prin aluatul preparat si se prajesc bine.POFTA BUNA
-
da,da...pane!e super!poti pune si piper ..si o poti manca asa simpla,cu mujdei sau cu smantana.
Eu am mai facut o mancarica de conopida in care am pus ceapa calita,2 cubulete knorr cu smantana,marar iar la final putin usturoi si am mancat-o dreasa cu smantana.Si acum am inceput sa latru ca virgula cainele lui Pavlov. -
O mancare pe care omul meu o adora: pui cu conopida
Trebe vreo 6 copanele de pui care se prajesc bine si se dau deoparte. Conopida se desparte buchetele si se fierbe cu putina sare. In alta cratita se calesc 2 cepe, cand sunt gata se pune o lingurita de bulion, apoi se adauga puiul prajit, conopida si o cutie de vreo 250g de smantana. Se potriveste de sare, piper si se lasa sa dea in cateva clocote. Cand se opreste focul se pune si o legatura de patrunjel tocat si gataa.
-
Se desface buchetele, se pune la oparit intr-o oala in care am presarat putina sare. Separat calesti ceapa, ardei rosu si verde tocat marunt (sau se poate pune un ardei si un gogosar) in ulei, foarte putin, si apoi adugi buchetelele de conopida bine scurse, sa se caleasca si ele. Stingi in cateva minute cu un strop de vin alb si adaugi apa fiarta, cat sa cuprinda intreaga compozitie. Cand este aproape gata fiarta mancarica (max. 1/2 ora), prepari smantana (cam 100 g) cu 1 lingurita de faina si adaugi in mancare. Lasi sa dea cateva clocote, pana se ingroasa putin sosul si mancarea este tocmai buna de fi gustata si apreciata. Pui patrunjel si pofta buna!