galuste cu prune,

•  
    • 287 mesaje
    13 Sep 2006, 10:41
    0 0
    va rog imi spuneti si mie cum se fac?
    Va multumesc anticipat!
  •  
    • 864 mesaje
    13 Sep 2006, 11:11
    0 0
    nu am caietul cu retete la mine, dar am gasit una pe un site si parca e ca a mea. in ardeal se numesc gomboate . eu sar peste faza cu bagatul la cuptor al galustelor, dar .... suna interesant ! iti dau si o adresa de site unde sunt si poze. color !! spor la treaba ! inca ceva, o sa ai tendinta sa mai pui faina in coca, pentru ca e prea moale, dar cu cat pui mai multa faina cu atat coca o sa fie mai lipixcioasa si mai greu de manevrat. eu asa faceam si-mi venea sa-mi iau campii cu aluatul ala lipit de mainile mele, juram ca n-o sa mai repet experienta. pana cand a facut odata gomboate sotul meu, ardelean get-beget , a respectat reteta asta cu putina faina si totul a fost super !

Galuste cu prune

Ingrediente:Cartofi - 1,1 kg, faina - 250 de grame; 2 oua; sare; pesmet - 200 de grame; prune 500 de grame, zahar - 125 de grame; unt; 120 de grame; vanilina; scortisoara, coaja rasa de la o lamiie.

Cartofii se spala bine , apoi se pun la fiert in apa si sare. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat, li se adauga faina , sare, oua, coaja de lamaie, vanilie, apoi se framinta bine. Din aceasta compozitie se intinde o foaie mai groasa. Prunele se spala; li se scot simburii si in locul acestorase pune putin zahar. Foaia se taia in patrate; infiecare din ele se pune cite o pruna, care apoi, se inveleste in foaia de aluat. Galustele se fierb circa 10 minute in apa clocotita. Pesmetul se rumeneste intr-o cratita cu unt infierbintat. Galustele fierte se trec prin acest pemet, apoi se aseaza intr-o tava si se pudreaza cu scortisoara. Tava se introduce in cuptor, unde se lasa circa 10 minute.

Galustele se servesc calde.
  •  
    • 864 mesaje
    13 Sep 2006, 11:11
    0 0
    am uitat sa-ti zic site-ul

http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/galusteprune/index-ro.html
  •  
    • 287 mesaje
    13 Sep 2006, 11:22
    0 0
    Merci frumos, imi amintesc ceva din reteta, dar nu eram sigura. Sper sa-mi reuseasca.
    Te pup.
  •  
    • 29 mesaje
    13 Sep 2006, 11:46
    0 0
    Prima data cand am incercat sa fac aceste galuste am avut o reteta dupa ureche. A fost catastrofal! Am pus atata faina incat mi-au iesit vreo 2 Kg de aluat, mult prea multe galuste (mi-am invitat la masa rudele mai flamande, sperand ca le voi termina) si mult prea tari ( a trebuit sa gatesc altceva rudelor). Drumurile m-au purtat prin alta tara - Austria = patria galustelor, unde am gasit retete speciale pentru galustele cu prune, speciale pentru cele cu caise, speciale pentru cele cu capsuni etc,. Dupa aceste retete, reusita este SIGURA! De aceea, trebuie sa ajung dupaamiaza acasa si sa citesc exact cantitatile necesare. Promit sa revin imediat cu reteta.
  •  
    • 864 mesaje
    13 Sep 2006, 11:55
    0 0
    da, vipisor, si eu sunt deschisa schimbarilor spre mai bine, sa nu uiti ! asteptam maine !
  •  
    • 287 mesaje
    13 Sep 2006, 12:14
    0 0
    Vipisor si eu astept, sa ne dai cat mai multe retete.
    te pup.
  •  
    • 29 mesaje
    13 Sep 2006, 12:26
    0 0
    Am deschis un nou subiect: "Retete austriece" si, la cererea voastra, le voi trimite. Va astept!
  •  
    • 3 mesaje
    14 Nov 2007, 13:10
    0 0
    Buna
    Sapt trecuta am trecut prin Austria cu sotul meu si ne_am oprit sa mancam la un restaurant,desi ne-a cam fost frica sa mai incercam bucataria austriaca deoarece ultima data am fost dezamagiti dar acum am ramas foarte placut impresionati.am mancat un fel de galuste taiate in forma de fasole verde,erau foarte bune dintr-un aluat foarte fraged cu un sos de brocoli,morcovi si ceapa,nu stiu cu ce era sosul, cred ca era cu smantana ca era alb dar mai avea ceva condimente care ii dadeau un gust super,a fost pur si simplu delicios si as vrea sa il fac si eu.Am cautat pe multe site-uri dar cum nu stiu germana si nici cum se numea nu ma descurc.Va rog daca ma puteti ajuta cu reteta si alte retete austriece.Va multumesc anticipat Nicoleta