retete de mancare chinezeasca
-
0 0va place mancarea chinezeasca???
stiti vreo reteta??? -
Mie imi place la nebunie si tot incerc sa reproduc anumite mancaruri de-ale lor...din pacate, gradul de asemanare nu depaseste 70%. Am cautat pe net si pe forum-uri, toata lumea se plange ca, probabil, au vre-un ingridient secret astia de la restaurant, de nu ne ieie nici de -o culoare mancarea ca la ei...pot sa-ti dau cateva retete adaptate, dupa care gatesc eu, dar te iti spun sincer, ca nu va fi cu adevarat chinezesc...
-
DELICIUL LUI BUDHA
Postasem reteta asta mai demult, pe un alt site, intre timp am mai modificat-o:
Ingrediente
300 g. ciuperci proaspete (sau 1 conserva)
2 teline potrivite,
4 linguri ulei
4 morcovi mari,
1 cutie porumb / mazare,
4 ardei grasi,
4 cepe potrivite,
sos de soia, sos de peste, praf de curry, praf de usturoi, amidon alimentar, sare, 2/3 pahar suc de rosii
Mod de preparare
Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile – felii sau sferturi. Ceapa se despica in patru sau, daca e mica – in doua.
Intr-o tigaie adanca (de preferinta wok) incingem uleiul, adaugam morcovul, peste care presuram un pic de praf de usuroi, calim 1 min. si adaugam telina. Cali in continuare la foc rapid, amestecand mereu, atat cat legumele sa fie semipatrunse (2-3 min).
Adaugam 2-3 linguri sos de soia si 1 lingura sos de peste (ultimul – optional si cu grija, caci miroase destul de ciudat) Se pun ciupercile , ardeii grasi si porumbul. Se micsoreaza focul si se lasa cam 5 min, pana lasa apa. Marim focul si punem sferurile de ceapa, avand grija ca aceasta sa nu se sfarame prea tare in timp ce amestecam legumele. Odata cu ceapa adaugam 1-2 linguri de amidon, dizolvat in sucul de rosii si amestecam bine totul, pana cand in cratita se formeaza un sos vascos. Eventual, se mai adauga un pic de suc/amidon. Se presoara praf de curry si se mai tine pe foc 1-2 min
Pentru ca am citit pe un site ca la ei se foloseste glutamatul de sodiu, cand calesc legumele, pun o lingurita de vegeta .
* Mare atentie la ceapa: aceasta trebuie sa se inabuse nu mai mult de 2-4 minute, atat cat sa se ramana semicruda. Lasata pe foc mai mult timp, devine fiarta, oferind un gust fad mancarii.)
* E un fel putin diferit fata de tehnica chinezeasca obisnuita a calirii legumelor, acestea fiind legate cu amidon si suc de rosii. Felul asta obisnuiam sa-l mananc la un restaurant chinezesc din Galati si denumirea e preluata tot de la ei.
• Se poate varia sortimentul legumelor, adaugandu-se varza rosii (fidea groasa), alune, muguri de bambus. I
Am sa mai postez si alte retete, dar mai tarziu, acuma ma duc sa fac supa de gaina cu taitei! -
exista intr-adevar un condiment chinezesc gen "secretul gustului".
nu stiu cum se numeste, pe punguta apare scris doar "lotus flower"(inclin sa cred ca asta-i firma
) are granule albe (deci nu contine coloranti alimentari).
nu stiu de unde se poate procura, mie mi-l aduce o prietena care cunoaste un chinez (copilul ei este coleg de clasa cu baiatul chinezului).
tot de la acest tip a invatat sa gateasca cateva mancaruri chinezesti.
si va pot spune ca se gatesc extrem de simplu, doar sa ai "ustensilele" necesare (tigaia cu fund rotunjit, + condimentul "minune") iar mancarea este cu adevarat delicioasa. -
Fetelor cineva parca pe acest forum,dar numai stiu la ce sectiune a scris un site din China ,care are traducere in limba romana si are si o sectiune de bucatarie chineza.Sunt retete interesante,au si niste denumiri tare faine (Oua cu "piele de tigru"=Hu pi dan!!!),unele se pot face ,altele au neaparat nevoie de ingredientele respective.
Il stiti? Daca nu, vi-l spun . -
camomille
http://ro.chinabroadcast.cn/
In partea stanga jos este o rubrica de bucatarie chineza pe care trebuie sa o deschizi
sau mai simplu:
http://ro.chinabroadcast.cn/1/2004/06/12/Zt1@9631.htm
Vezi ca sunt aproape 100 de retete.
Iti doresc sa-ti iasa niste speialitati cat mai gustoase si apetisante.