prajituri semipreparate

•  
    • 1552 mesaje
    11 Sep 2006, 18:14
    0 0
    am cumparat din carrf o prajitura cataif pe care am pregatit-o in 15 min ,si a iesit super buna.am dat pe ea 10 lei si am mai adaugat 700ml lapte,oua si zahar.
    a isit super si am mancat din ea 3 zile.(2 persoane)
    puteti sa incercati aveau si torturi si tiramisu
  •  
    • 1039 mesaje
    11 Sep 2006, 19:45
    0 1
    10 lei ????? Scump doamna, scump.... La noi in cartier e mai ieftin (4 lei, din ala mare, rotund, de 400g...!)
    Acuma... ca e 4, ca e 10... e al naibii de bun!
    Eu pun pe deasupra bucatele din compotul de ananas, il imbrac in frishka, presar pe deasupra cu varful cutitului putina cacao sau ness (pt aspect) si alune pisate...
    Nebunie, nu alta! (dar va atrag atentia ca este o bomba calorica!!!)

Auzi... dar ia stai...ce cataif ai luat tu din Carrefour?? Ca cel pe care-l iau eu, tot vreo 4 lei este, si in Tomis, si in Carrf si in Corra! Si... oua???? La ce ai pus oua????? La cataif nu se pune nici un ou!!!!
  •  
    • 1552 mesaje
    12 Sep 2006, 01:37
    0 0
    pai asta era de 2 kg si setul continea fidea,plicul cu crema si siropul.am mai adaugat 2 oua si lapte.
    nu era dr oetker
  •  
    • 1039 mesaje
    12 Sep 2006, 10:22
    0 0
    Mai cristina... tu esti sigura ca se numeste "Cataif" ???? Cataiful NU are nici o crema, este un desert ce contine doar fidea fina coapta, insiropata, acoperita cu multa frisca, presarat cu alune. Si nu este Dr.Oetker, eu nu am vazut decat cataif "made in Turkey". Si... 2KG???? Sigur nu e cataif...
  •  
    • 864 mesaje
    12 Sep 2006, 11:08
    0 0
    mey, ce bun e cataiful ............. vara asta eram in constanta si mi-a adus un verisor ca,cadou o caserola cu 6 cataife :o !!!!! va spun sincer ca uitasem ca a existat vreodata asa ceva, aici unde locuiesc nu sunt asemenea bunatati . le-am plimbat cataiful pe sub nas alor mei, copiii au gustat si au decretat ca nu e bun si eu repede l-am dosit in frigider, de frica sa nu se razgandeasca vreunu' . si doua zile am tot deschis si inchis caserola aia, mama, un vis, plus ca avea arome de .... tinerete, copilarie . si noaptea daca ma sculam sa mai fac un dus de caldura, dadeam o roaita pe la frigider sa-mi intreb de sanatate cataiful . acu pe bune, dar aventura cu prajitura a fost pe locurile fruntase in topul distractiilor din concediul de anu' asta.

emoticon visator !!
  •  
    • 1039 mesaje
    12 Sep 2006, 12:33
    0 0
    Unde locuiesti Clara?
  •  
    • 878 mesaje
    12 Sep 2006, 12:40
    0 0
    parerea mea sincera e ca aceste prajituri sunt groaznice si plene de tot felul de substante care mai de care mai nenaturale si pline de E-uri
    asa ca zic pas la toate astea!!!!
  •  
    • 878 mesaje
    12 Sep 2006, 12:40
    0 0
    scuzati greseala "plene" era pline...
  •  
    • 864 mesaje
    12 Sep 2006, 12:44
    0 0
    in reghin
  •  
    • 1039 mesaje
    12 Sep 2006, 13:42
    0 0
    Codruta, cataiful NU CONTINE NICI UN E!
    Cataiful este facut numai din fideluta foarte fina, coapta, la care se adauga un sirop facut in casa doar din lapte fierbinte si zahar si o "nuca" de unt, ceva fructe (optional - reteta de baza este fara fructe, dar niste ananas din compot se potriveste de minune), frisca si alune pisate pt ornament! Nu are e-uri, conservanti... nimik din astea! Are in schimb enorm de multe clorii, asa cum spuneam, este o bomba calorica!

Clara, nu pot sa cred ca in Reghin nu aveti macar un singur supermarket mai acatarii... Cauta cataif, trebuie sa aibe! Au forma fie dreptunghiulara, fie rotunda, sunt niste cutii transparente in care se gaseste doar fidelutza coapta. Tu trebuie doar sa adaugi siropul preparat cum scrie in instructiuni, si frisca! Atat! Este atat de usor de preparat... si este deosebit de gustoasa! Toate cutiile cu cataif sunt import Turcia; cel mai probabil vei gasi la raionul cu blaturi de tort.
  •  
    • 864 mesaje
    12 Sep 2006, 14:14
    0 0
    da, mersi, pai n-am cautat pentru ca nu stiam ca se gaseste asa, semipreparata. insa nu-mi pare grea nici reteta de preparare in casa. pa !
  •  
    • 878 mesaje
    12 Sep 2006, 16:07
    0 0
    Marinarule si frisca vegetala cate E-uri are??? sitii???
    aia naturala luata direct de pe laptele gras mai zic si eu ca nu are E-uri.
    eu ma refeream la prajiturile din cutii, alea care se fac rapid, gen Musuroi de cartita si altele de genul...
    cat despre cataif e fff bun daca il faci acasa mai ales...
    pupici....
  •  
    • 878 mesaje
    12 Sep 2006, 16:08
    0 0
    cat despre caloriile care le are o prajiturica eu una nu ma stresez. daca imi pica bine o pap si gata. nu e problema la mine cu caloriile.
  •  
    • 539 mesaje
    12 Sep 2006, 19:06
    0 0
    codruta, am rontait din salamul tau de biscuiti pana pe la 12 noaptea si a doua zi cand am venit de la servici nu mai era nimic in frigider...fusese devorat...
    salamul de biscuiti tot un fel de semipreparat este....
    Am facut prajitura musuroi...eu nu o recomand, multa munca si nici nu prea mi-a placut ...
    Cel mai usor este sa cumperi un blat gata facut ( eu prefer pe cel de la Dobrogea) si prepar tot felul de creme...caramel, vanilie, unt cu nuca sau nuca de cocos,cacao...fructe si frisca...ornez cu ciocolata de menaj si gata tortul.