orez
-
0 0imi cer scuze, am deschis un topic si la dieta, dar nimeni nu raspunde.orezul ingrasa chiar daca e gatit simplu?
sau stiti vreo reteta in sensul asta?
orez brun nu gasesc -
Orezul nu ingrasa. Ai vazut vreun chinez pe care sa plesneasca hainele? Carnea de pui,legumele nici atat, doar sunt recomandate in orice dieta. Asa ca nu mai sta pe ganduri,mananca fara grija! O portie pe zi de orez cu,carne si legume cred ca nu este nicio
nenorocire.
De cartofi si paste fainoase mai bine sa te feresti.
Si daca nu gasesti orez brun ,cauta orez Basmati sau orez nedecorticat.Si incearca in magzinele naturiste,gen plafar sau online. -
PS. Si cel mai bine,ca sa fii sigura ca nu te ingrasi ,nu combina orezul cu grasimi,adica nu-l cali impreuna cu ceapa si celelalte legume.
Fierbe orezul separat in apa cu sare si apoi amesteca-l cu carnea de pui fiarta si legumele fierte/crude(rase).Grasimea se adauga la sfarsit: 2 lingurite de ulei de masline si zeama de lamaie.Deci pregateste-l ca o salata si nu ca o mancare gatita. -
orezul, graul si malaiul au cam acelasi continut caloric.
concluzie: orezul INGRASA!
chinezii nu prea sunt grasi deoarece cumpatarea la mancare face parte din filosofia lor de viata.
in plus de asta, gastronomia lor este cu totul si cu totul diferita de a noastra - stiu cum sa combine ingredientele, ce mirodenii sa puna, asa incat sa se potriveasca nu numai starii de sanatate, ci si starii psihice sau vremii de afara.
la japonezi, de pilda, exista restaurante speciale, unde clientii beneficiaza de un consult medical (in stil traditional), dupa care le sunt recomandate anumite mancaruri din meniu.
cel mai bun orez este cel cu bobul lung. fierbe frumos, nu se lipeste. dintre varietatile de orez cu bobul lung, orezul basmati este cel mai fin si mai gustos. este, de fapt, cel mai scump orez din lume. dar nu chiar atat de scump incat sa nu poti cumpara o punga de 500g, care costa cam 7 RON. se spune despre basmati ca este singurul orez cu energie sattva, adica armonioasa.
la orezul cu bob rotund, cantitatea de apa adaugata la preparare este de 3 cani la 1 cana de orez.
la orezul cu bob lung, cantitatea de apa trebuie sa fie mai mica (2 1/2 cani apa la 1 cana orez, sau chiar numai 2 cani, daca e vorba de basmati), deoarece acest tip de orez "inghite" mai putina apa decat cel cu bobul rotund.
ce pot sa mai spun este ca mie nu mi-a placut orezul o viata intreaga, pana am descoperit orezul cu bob lung. de fapt, este unicul orez pe care il mananc.