conopida

•  
    • 4411 mesaje
    7 Sep 2006, 01:57
    0 0
    Imi place mult conopida insa am exclus prajelile din alimentatie de ceva vreme si altcumva decat pane nu stiu sa o prepar..aveti ceva retete bune? mm..mi e pofta rau
  •  
    • 1883 mesaje
    7 Sep 2006, 02:04
    0 0
    da,stiu eu o reteta,nu e cu prajeli,da` e cu maioneza si usturoi!
    Se curata conopida,se desface in buchete(bucati) mai mici,cat sa incapa intr-o oala,se spala bine,se pune la fiert in apa clocotita,cu putina sare.
    Dupa fierbere,se pune la scurs intr-o sita,se lasa sa se raceasca,apoi se paseaza,se adauga condimente (piper,usturoi,sare) dupa gust si se adauga maioneza.
    Rezulta o pasta care se intinde pe paine.
    Pofta buna!
  •  
    • 283 mesaje
    7 Sep 2006, 10:02
    0 0
    Nu stiu daca merge si la conopida dar am auzit de la cineva o reteta de peste la cuptor si spunea ca pune in tava si brocoli(fiert in prealabil).
  •  
    • 392 mesaje
    7 Sep 2006, 10:47
    0 0
    M-a servit candva o colega cu budinca de conopida. Nu am reteta, dar poti improviza. Fierbi conopida, o scurgi, o desfaci buchetele si o lasi sa se raceasca. O asezi in tava yena si torni peste ea ouale batute si amestecate cu branza putin sarata, smantana si alte mirodenii. Pui si putina faina sa se lege ca o compozitie de papanasi.
    O coci in cuptor si ... pofta buna.
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Sep 2006, 11:29
    0 0
    conopida este foarte-foarte buna si in supe sau ciorbe.
  •  
    • 2794 mesaje
    7 Sep 2006, 11:56
    0 0
    Dreamer_girl, si mama face conopida cu maioneza si usturoi si e super buna!
    "emoticon care saliveaza"
    Si mai suna bine si budinca!
    Mie imi place tare mult, indiferent cum e facuta pina la urma!
  •  
    • 831 mesaje
    7 Sep 2006, 12:29
    0 0
    Io gatesc conopida in felu' urmator:

Se spala conopida (cam 1 kg) si se desface in buchetele. Se pune la fiert in apa, la foc mare cu putina sare. In timp ce se fierbe conopida amestecati bine 2 oua cu 200g cascaval si 100g smantana. Tava se da cu unt sau ulei si se tapeteaza cu pesmet. Conopida fiarta se pune in tava si se toarna peste ea „omleta”. Se da la cuptor circa 30 de minute pana se topeste branza si se rumeneste, la foc mediu-mare. E recomandat sa folositi cascaval afumat pt. aroma
  •  
    • 4411 mesaje
    7 Sep 2006, 21:03
    0 0
    Maine sigur incerc una dintre retete..nu ma pot hotari pe care..mm..va multumesc
  •  
    • 44 mesaje
    8 Sep 2006, 00:40
    0 0
    Conopida oparita in apa sarata,se lasa sa se usuce. Apoi se unge cu o pensula, cu un amestec din galbenus, mustar si smantana. Se baga la cuptor. Peste 15-20 min. se presoara branza/cascaval ras, rondele de masline sau praz, piper. E gata cand se rumeneste usor si se topeste cascavalul.
  •  
    • 74 mesaje
    8 Sep 2006, 17:45
    0 0
    Eu fac mancare de conopida: calesc ceapa, ardei, adaug conopida buchetele mici acopar cu apa si las sa fiarba (15-20 min.). Apoi adaug rosii, usturoi, sare (sau secretul gustului), patrunjel, busuioc, oregano.
    Sotului meu ii place foarte mult. Aceasta mancare o servesc cu carnita gatita sub diferite forme.
    Pofta buna!