carne de iepure
-
0 0Buna fetelor! iarasi apelez la voi, sper sa ma ajutati si de aceasta data. Cum se prepara carnea de iepure, ce feluri de mancare se pot face din acesta carne.
Astept retetele voastre, sper sa-mi prinda bine.
Multumesc. -
Eu prefer friptura la tava, prapatata din carnea de la pulpe si din cea de langa colana vertebrala, marinata timp de cateva ore. Mama soacra prepara friptura fara sa marineze carnea si este foarte gustoasa si asa.
La Revelionul trecut am preparat pate de iepure in aspic, care s-a bucurat de succes. Nu stiu reteta pe dinafara, dar apare in cartile de bucate, la capitolul despre vanat. -
Eu asa il prepar:intr-o cratita mai inalta pun apa cam 750 ml apa si 250 ml vin rosu(sau de care ai in casa) + piper boabe,mustar boabe,putina boia,foi de dafin,boabe enibahar, boabe ienupar si citeva cuisoare,sare si 1 lingurita zahar.Dau un clocot si cind este mai rece pun carnea de iepure,las vre-o 12 ore.Apoi pusa carnea intr-o tava,condimentata cu sare/vegeta,piper macinat,enibahar,adaug o parte din sosul marinat si o parte apa si la cuptor.Pe parcurs in functie de gust mai adaugi apa sau marinata pina este carnea patrunsa.Ca si garnitura fac orez cu multe legume unde pun si rosii in el.Pofta buna!
-
iepurele poti face si ciorba si sa nu il marinezi ,daca este tinar il poti face si pane si la ruma vreo 15 20 min sa il pui la cuptor acoperit cu folium alumnium sa se patrunda mai bine, garnitura poti face din orez ,cartofi ,legume ce preferi
il poti marina cu vin alb (eu asa prefer) un pic otet felii de morcovi ,ceapa ,boabe de piper foi de dafin si lasi de seara pina dimienata
iei carnea dai prin faina amestecata cu piper vegeta si prajesti in ulei pina se rumeneste ,scoti carnea si pui doua cepe mari pe care le calesti ,legumele din bait imrecuna cu lichidul si pui carnea in ea si lasi sa scada .apoi adaugi 3 catei usturoi ,frunze patrunjel
garnitura poti folosi piure,orez ,sau cu mamaliguta,
numai bine la toate