Adeptii lucrurilor simple

•  
    • 63 mesaje
    31 Aug 2006, 17:41
    0 0
    Suntem femei mai mult sau mai putin de cariera,dar,pentru oricare dintre noi,timpul este foarte important.Vrem sa fim gospodine,elegante,apreciate etc.Si atunci,inventive cum ne stim,gasim tot felul de solutii de a pregati ceva rapid si gustos pentru cina din familie(poate singura din zi in care reusim sa ne intalnim toti membrii familiei).Haideti deci,Evelor,sa venim aici cu cate o idee de cina rapida si pe gustul tuturora mai mult sau mai putin mofturosi.Ce ziceti?
  •  
    • 287 mesaje
    31 Aug 2006, 17:52
    0 0
    eu de regula pregatesc mai mult semi-preparate: lasagna, pizza, conserve etc. Bineinteles mai sunt si exceptii, atunci fac o salata de cartofi sau spaghete, iar mai nou m-am reprofilat pe legume congelate, alaturi de care fac un crenvusti, carnati,pui sau sunca... ce mai gatesc destul de des este mamaliga cu branza sau macaroane cu branza, ciuperci cu smantana etc.
  •  
    • 1039 mesaje
    31 Aug 2006, 19:18
    0 0
    Eu desfac o cutie cu ton, si pun juma' de lamaie!
  •  
    • 1883 mesaje
    31 Aug 2006, 19:43
    0 0
    Salata verde,o cutie de ton ,ulei nu mai e necesar daca este deja in conserva,masline,putin otet de mere cu miere de albine,un pic de ceapa si frunze de patrunjel tocate marunt,eventual si putin marar.
    Pofta buna!
  •  
    • 287 mesaje
    31 Aug 2006, 20:08
    0 0
    Marinare si un pahar cu bors, bineinteles ,preparat din HUSTE
  •  
    • 1039 mesaje
    31 Aug 2006, 21:14
    0 0
    CORRRECT !!! (desi, sincer... nu prea beau eu bors la conserve de ton..
    Dar la o sete teribila, cum se intampla vara dupa ce stai 6-7-8 ore pe plaja... wooow, ce bun e un pa'ar de bors rece! Preparat, evident, cu o mana de HUSTE!!
    Iar seara, la restaurantul de jos, stiti... la "On Plonge" din Portul Tomis, o portie de CALMAR! Nu asa cum spun tzaranii ce au ajuns prin Italia sau Spania la cules de capsuni sau la ciordeli de mobile, "calamar"...
  •  
    • 283 mesaje
    31 Aug 2006, 21:56
    0 0
    azi a fost vreme de plaja?la noi a plouat aproape tot timpul si am vazut la stiri ca la munte a nins!
  •  
    • 13910 mesaje
    31 Aug 2006, 22:37
    0 0
    mai, la naiba, eu azi am mincat o salata cu piept de pui la "la papi"....si veniti voi cu ton, calamar.....ah, am mincat o saramura la rest. ala de care zice marinaru!!!! (intr-unul din we-urile de la mare)

chiar ca ar trebui interzis forumul asta!!! ----ma refer la pofticiosi!, e periculos pt. ei/noi----
  •  
    • 1039 mesaje
    31 Aug 2006, 23:01
    0 0
    Oameni buni... sunt ... fara cuvinte. Chiar nu mai pot comenta...
    Dupa postarea mea precedenta, in care tocmai precizam ca NU se pronuntza "caLAmar", ci "CALMAR"!!!, vine ellado si spune ca ea a mancat... calamar!

No comment!
  •  
    • 13910 mesaje
    31 Aug 2006, 23:06
    0 0
    ei hai, banuiesc ca ai in casa un dictionar.....daca nu "search"--------simplu!

si nu am spus ca am mincat (chiar nu-mi place).....parca erai un tip, nu?...nu o gagicuta care vineaza greseli, sau asa zise greseli....

ok, nu conteaza - dar cauta "CALAMAR"....
  •  
    • 5148 mesaje
    31 Aug 2006, 23:13
    0 0
    mda, e aiurea!
    oriunde dai pe net gasesti "calamar" dar in DEX (incl. in cel online) cuvantul "calamar" nu exista, iar forma lui corecta este "calmar".
  •  
    • 13910 mesaje
    31 Aug 2006, 23:18
    0 0
    mda...chiar nu conteaza -enervant este modul superior in care tu -marinarule- vorbesti de cei plecati......

ca este calamar sau calmar - este acelasi innotator!!!

ok????? pace?
  •  
    • 1039 mesaje
    1 Sep 2006, 00:20
    0 0
    Lupe, pe net gasesti forma CALAMAR deoarece este plin de postari facute de oameni care habar nu au sa vorbeasca ori nu au citit o carte! Si daca cineva posteaza un cuvant gen XYZ iar apoi vei cauta cu Goole "XYZ", normal ca vei obtine rezultate! Dar forma corecta este cea data de dictionare si credeti-ma (cei/cele ce sunteti cat de cat interesati sa vorbiti corect...), in nici un dictionar serios NU veti gasi forma CALAMAR!!!! Peste tot este CALMAR!

Acum, ellado: eu nu am razboi cu tine ca sa fac pace... Pur si simplu am ramas siderat de cum poate cineva sa scrie calamar, imediat dupa ce, un altul atrage atentia ca este gresit! Am mai spus pe undeva, errare humanum est, PERSEVERARE diaboliqum!!

Nu ma cred buricul pamantului, nu ma cred mai destept decat sunt, am vrut doar sa fiu util si sa atrag atentia celor ... sa spun ... neatenti! Am vrut sa fiu util, in ideea ca mai exista oameni care nu vorbesc gen " E mere la peatza", "e multe..", si care sunt superiori lui Vanghelie sau, daca cumva se intampla sa greseasca, sa doreasca sa invete!

In momentul in care tu imi spui ca nu e mare diferenta... calmar, calamar... tot inotatoare este... scuze, dar iar raman fara cuvinte! Aplicand peste tot acest principiu, inseamna ca in matematica nu ne vom mai face griji: 1+1= 3, sau 4, sau.. ceva pe acolo, tot un drac!
    Scuzati-ma pt off-topic, dar nu am putut sa tac. Daca vreti, banati-ma, dar va rog, invatati sa pronuntati corect: Calmar si nu Calamar. Si, ca sa pun cireasa pe tort, o alta "perla" foarte raspandita este exprimarea de genul: "Ca SI aliment, carnea este... " sau: "ca SI profesor, predau matematica de 7 ani in aceasta scoala"... si exemplele pot continua!
    "Ca si" este o comparatie, si se foloseste EXCLUSIV pentru a... compara! Incercarea de a folosi particula "si" pentru a evita o cacofonie, sau, mai rau chiar si atunci cand nu este vorba de nici o cacofonie, este absolut jenibila!

Nu am o formatie educationala umanista, dimpotriva, sunt inginer sadea, ambele facultati fiind tehnice; de asemena, nu doresc in nici un caz transformarea acestui forum intr-unul de discutii literare, dar persist in indeea ca inca mai exista oameni carora le place sa vorbeasca corect, carora nu le este frica sa recunoasca faptul ca toata viata avem de ceva de invatat. Pana si Vanghelie a invatat sa conjuge verbul "a fi"!
  •  
    • 13910 mesaje
    1 Sep 2006, 00:37
    0 0
    hai mai.....dar te-ai aprins rau....

calmar-calamar...........ramine de discutat, evident fiecare are dreptate!

dar nu are nici o legatura cu ceea ce spui mai departe.....ma refer la exprimarea " ca si...."....toata lumea stie, zgirie .....din pacate nu putem face nimic!

dar chiar nu inteleg inversunarea ta...si chiar nu inteleg de ce cramponezi de asa lucru minor? doar ca formatia ta este de om al marii? (ma refer strict la exprimare, cum chiar tu ai spus intr-un post......dar cei asa zisi civilizati -hm- nu pronunta cum se scrie? inseamna sa-i catalogam inculti?????

ei, eu ramin la CALAMARUL meu pe care nu il suport (imi plac altii)....formatia mea este in fizica nucleara si calculatoare.............pestii doar in farfurie!!!!!!!!!!
  •  
    • 13910 mesaje
    1 Sep 2006, 00:39
    0 0
    acum sa nu te legi de exprimarea "formatia" - "formarea"

Noapte buna! miine plec la Sighisoara, asa ca vreau sa mai si dorm...dar vb. luni cind ma intorc.....

si, special pt. tine, marinarule, o reteta super! LUNI! -nu peste-
  •  
    • 1039 mesaje
    1 Sep 2006, 00:47
    0 0
    Ellado, in momentul in care pronunti gresit, esti incult! Lucru remediabil!
    In momentul in care ti se atrage atentia si persisti in greseala, nevrand nici macar sa accepti realitatea, esti prost! Lucru iremediabil!

Repet doar ca nu am dorit sa ma dau destept, am vrut sa ofer o informatie celor ce doresc sa nu se faca de rusine! Depinde de fiecare daca retine ceva sau nu, daca vrea sa se lumineze sau nu, daca poate sa inteleaga ca atunci cand cineva te corecteaza, nu o face nici cu aer superior si nici la modul persiflant!

Nu am de gand sa incep o polemica cu tine! Acesta este ultimul mesaj pe care-l postez legat de acest subiect, nu vreau sa acaparez topicul. Cine a citit si a inteles ceva, super, cine nu, treaba lui! Traim intr-o tara libera...
  •  
    • 83 mesaje
    1 Sep 2006, 08:43
    0 0
    Marinaru68 are perfecta dreptate, a vorbi corect este un semn de cultura si de civilizatie. Ellado, faptul ca ti-a atras atentia nu inseamna ca s-a aprins...
    Tuturor ne zgarie urechile cand auzim oameni de la care avem pretentii cum pronunta "shtofa", "shtart", "optisprezece"etc (inclusiv acea formulare stupida formata prin adaugarea lui "ca si" intre cuvinte, absolut fara rost).
    Poate ca daca am fi un pic mai atenti la si mai receptivi cand cineva ne sfatuieste, am fi mai intelepti.
    Sincera sa fiu, nici eu nu stiam de calmar... dar aceasta discutie m-a facut curioasa si... m-am desteptat. Spre deosebire de tine, ellado, eu voi pronunta corect, nu pot sa persist in greseala!
  •  
    • 9835 mesaje
    1 Sep 2006, 08:44
    0 0
    offtopic: da, ma, e "calmar"... ai dreptate... esti multumit?
    dar zau, marinarule, puteai sa corectezi fetele cu nitel mai mult tact. ce mare scofala...?

cat despre mancarurile simple: de curand m-am convins ca o bucatarie dotata cu cat mai multe condimente este un avantaj foarte mare. mancarurile simple, cum ar fi, de pilda, un simplu orez pregatit ca garnitura, poate deveni un adevarat deliciu.

incercati sa pregatiti orezul asa (in total, n-o sa stati mai mult de 5 minute langa cratita):

1. intr-o craticioara cu fund dublu, puneti o lingura de unt. lasati sa se topeasca, apoi adaugati:
    - o jumatate de lingurita de chimen macinat,
    - o jumatate de lingurita de boabe de coriandru macinate,
    - 2 frunze de dafin.
    amestecati usor cca 1 minut, pana cand untul se aromatizeaza de la mirodenii.

2. adaugati:
    - 1 ceasca orez cu bobul lung, spalat si scurs bine
    - 2 cesti de apa
    - 1/2 lingurita ghimbir proaspat, ras
    - 1/2 lingurita turmeric (sofran de India)
    - eventual, legume (eu folosesc mazare, porumb dulce, fasole verde, sparanghel, dovlecel, conopida - in diverse combinatii)

3. acoperiti bine si lasati sa se umfle orezul, la foc foarte mic.

4. la servire, adaugati sos se soia (in loc de sare).

alaturi de un gratarel de piept de pui, noi nu stim ce sa mancam mai cu placere: carnita sau garnitura?
  •  
    • 9835 mesaje
    1 Sep 2006, 08:49
    0 0
    apropo de cremvursti: ati incercat vreodata sa-i faceti la gratar?
  •  
    • 1039 mesaje
    1 Sep 2006, 08:55
    0 0
    Apropos de cremwurstii Donnei... Iar ma iau durerile de masele cand aud "crenvusti"!!! Aaaa, "abajoare", alta perla!
    Gata, cred ca ma opresc aici (desi mai am in tolba!)
    P.S. da' de "senvish", ce ziceti???
    Hai, va doresc tuturor o vinere cat mai scurta la servici si cat mai lunga dupa aceea!