Tochitura

•  
    • 4411 mesaje
    31 Aug 2006, 14:45
    0 0
    Vreau sa fac o tochitura (de porc ) si nu prea stiu cum.Imi puteti da o reteta va rog?Sa iasa buna va multumesc
  •  
    • 6557 mesaje
    31 Aug 2006, 23:08
    0 0
    pui la calit ceapa si ciuperci...
    separat prajesti pe rand carnea de porc taiata bucatele mai mici..
    carnaciori afumati si/sau sunculita afumata..
    le pui peste ceapa si ciuperci si le mai lasi pe foc pana se face carnea...
    ideea e sa nu pui apa deloc..
    trebuie sa ai o cratita buna sa nu se prinda si sa amesteci din cand in cand...
    la sfarsit piper macinat un pic...sare nu prea multa ca oricum carnaciorii pot fi sarati..un pic de boia iute...
    se serveste cu mamaliguta si oua ochiuri..
  •  
    • 9835 mesaje
    1 Sep 2006, 08:22
    0 0
    tochitura moldoveneasca (eu o pregatesc intotdeauna, de Craciun)

carne de porc mai slaba, de mai multe feluri (muschi, fleica etc)+ neaparat ficat, taiate cubulete sau suvitze, se inabusa bine, cu 1-2 cepe taiate solzisori.

dupa ce s-a facut carnea, se da capacul la o parte si se lasa sa scada. se stinge cu vin (de preferinta vin rosu, de tara), se sareaza si condimenteaza cu usturoi pisat, piper si cimbru. se mai lasa sa dea in cateva clocote, doar cat sa se amestece aromele sosului.

se serveste cu mamaliguta vartoasa si salata de varza murata (varza se spala, se toaca, se stoarce, se amesteca cu putin ulei si boia de ardei dulce sau iute, dupa gust).
  •  
    • 4411 mesaje
    1 Sep 2006, 22:02
    0 0
    Va multumesc..am facut o oricum asa cum stiam eu..data viitoare o imbunatatesc cu retele voastre