Home-made donnuts ;)

•  
    • 9835 mesaje
    28 Aug 2006, 12:03
    0 0
    Dragele mele, am facut donnuts (gogosele din alea in forma de cerculet).

In 15 minute au fost gata!!! Bune si frumoase, fara prajeala... Reteta era in limba poloneza (cred), dar am bunghit-o pana la urma. A iesit impecabila (gogosele cu iaurt, de fapt).

Mi-am cumparat mai demult niste tavite cu teflon, cu forme din astea de donnuts. Aseara, in timpul maratonului Lost, m-am apucat sa le incerc, sa vad ce-i de capul lor. Sunt excelente, parol. Mai ales pentru mine, care URASC sa prajesc (dar in acelasi timp imi plac si gogoselele ), tavitele astea sunt o mana cereasca.

Data viitoare o sa fac papanasi din aia cu branzica de vaci. Iupiiiiii!!!
  •  
    • 71 mesaje
    28 Aug 2006, 12:07
    0 0
    Daca esti buna, ne spui si noua cum le-ai pregatit, te rog?
  •  
    • 9835 mesaje
    28 Aug 2006, 12:21
    0 0
    1 ou
    2 linguri zahar
    2-3 linguri ulei
    1/2 ceasca iaurt
    1 plic zahar vanilat
    se amesteca pana se dizolva zaharul

1 cana faina
    1,5 lingurite praf de copt
    1/4 lingurita sare
    3/4 lingurita bicarbonat
    se amesteca intr-un castron

Apoi, peste faina se toarna compozitia moale de iaurt+ou+etc. Se amesteca pana se omogenizeaza. Rezulta un aluat moale (ca o smantana mai vartoasa), care poate fi turnat in forme cu ajutorul unei linguri. Formele trebuie umplute numai la 2/3 din volumul lor, pentru ca gogoselele se umfla destul de mult.

Eu, din prevedere, am uns formele cu putin ulei, desi in reteta nu scria ca trebuie sa fac asta. Am bagat tavita la cuptor; in 5-6 minute gogoselele erau gata. Iar de scos din forme le-am scos foarte usor.
    Le-am pudrat cu zahar si le-am halit de nu s-au vazut!
  •  
    • 392 mesaje
    28 Aug 2006, 15:10
    0 0
    Zi-ne reteta pentru papanasii cu branza de vaci. Am incercat ceva improvizat, au iesit forte buni dar ma intereseaza si reteta.
  •  
    • 213 mesaje
    28 Aug 2006, 19:51
    0 0
    donna_imobile super reteta,vrem si pentru papanasi,Multumim!
  •  
    • 469 mesaje
    28 Aug 2006, 20:12
    0 0
    "Mi-am cumparat mai demult niste tavite cu teflon, cu forme din astea de donnuts"

donna!

mi-ai facut pofta, parol!
    trebuie sa fac si eu gogosele din astea ...

intrebare : unde gasesc si eu minunatele tavite ?

da-mi te rog cateva detalii
    multam
  •  
    • 9835 mesaje
    29 Aug 2006, 19:23
    0 0
    tatiana, tavitele sunt exact astea:
    http://www.tvproducts.ro/produs.php?id_cat=3&id _pr=2460&cauta=

(sterge spatiile goale din link)

eu nu le-am comandat de pe site, ci le-am luat de la o reprezentanta a lui tvproducts care se afla langa piata delfinului, in pantelimon. o alta reprezentanta este in magazinul cocor, la etajul 3. ideea este ca, cumparand direct din magazin, poti vedea cu ochii tai tavitele si nu numai atat, scapi de taxa de livrare pe care ai plati-o daca ai comanda de pe site.

in pretul tavitelor intra si o carte de bucate cu retete foarte interesante - majoritatea sunt in stil oriental, dar multe dintre ele sunt perfect realizabile de orice gospodina romanca. de asemenea, tavitele vin si cu o "seringa" de plastic (pentru ornat si umplut prajiturele), care este chiar mai solida si mai frumoasa decat o "seringa" de acelasi gen, pe care eu am cumparat-o mai demult, de la supermarket.

avand in vedere toate astea, dar mai ales faptul ca tavitele chiar sunt bune (sunt dintr-o tabla solida si bine acoperita cu teflon), pretul intregii achizitii mi se pare unul foarte bun.

sper sa inteleaga toata lumea ca e departe de mine gandul de a face reclama firmei de la care am cumparat tavitele... mai ales ca, odata cu tavitele, am cumparat si un tocator de legume pe care l-am returnat, pentru ca acasa s-a dovedit a fi o porcarie (nu toaca NIMIC, nici macar o rosie decojita si taiata in prealabil in bucatele mici ) am observat ca l-au si scos din oferta de pe site - cu siguranta, nu am fost singura care l-a returnat...

in ceea ce priveste reteta de papanasi cu branza de vaci, nu exista in brosurica pe care am primit-o impreuna cu tavitele - dar acum sunt absolut sigura ca o reteta clasica de aluat de papanasi se va potrivi perfect la tavitele astea, in sensul ca nu se vor lipi si se vor rumeni frumos chiar si asa, facuti la cuptor in loc sa fie prajiti in ulei.
  •  
    • 469 mesaje
    29 Aug 2006, 21:24
    0 0

mercic donna!
  •  
    • 9835 mesaje
    30 Aug 2006, 09:57
    0 0
  •  
    • 2198 mesaje
    14 Sep 2006, 14:46
    0 0
    Donna, vreau sa fac papanasi ...
    Daca stii o reteta mistocuta , te astept cu drag ..Sa stii ca ar fi prima oara pentru mine , asa ca alege ceva nu foarte complicat ...mai ales ca sunt antitalent cand este vorba de prajituri ...
    Va pup pe toate .
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Sep 2006, 10:59
    0 0
    600g branzica de vaci
    200g faina
    3oua
    100g zahar
    un varf de lingurita bicarbonat
    1/3 lingurita sare
    ulei

1. Branza de vaci se amesteca bine cu 150g faina, galbenusurile, bicarbonatul si sarea.
    2. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si se inglobeaza si ele in compozitia de mai sus.
    3. Compozitia se imparte in bucati care se dau prin faina, li se da forma rotunda (ca de gogosele) sau de cerculete (ca pt gogosele americane, donnuts).
    4. Panapasii se prajesc in ulei, se scot pe servete de hartie (ca sa absoarba uleiul).
    5. Dupa ce sunt gata toti, se pun pe o tava si se tin 10-15 minute in cuptor, cu usa deschisa.

Se servesc presarati cu zahar si cu smantana pe deasupra, sau cu gem/dulceata in loc de zahar.

Eu am facut reteta asta fara sa prajesc papanasii, ci i-am copt in formele descrise anterior. Am pus ceva mai multa faina, pentru ca mi s-a parut cam moale compozitia (ori ouale au fost cam mari, ori branza n-a fost bine scursa de zer, nu stiu exact...).
    Dar papanasii au crescut si o prins o crusta rumena, foarte frumoasa, la care sincera sa fiu nu prea ma asteptasem la inceput.
  •  
    • 878 mesaje
    15 Sep 2006, 14:01
    0 0
    donna am facu si eu reteta asta prajiti in ulei si au iesit superrrrrrrrrr. doar ca ma tenteaza si pe mine sa fac neprajiti. ca sa pot papa mai des, nu prea imi place sa abuzez de prajeli, doar asa din cand in cand de pofta.
  •  
    • 864 mesaje
    15 Sep 2006, 14:39
    0 0
    vai, cum suna, ma omorati ! merg sa vad daca gasesc tava pentru donnuts , musai ! daca nu, fac papanasi ! vai, cate calorii o sa mananc

•  
    • 878 mesaje
    15 Sep 2006, 14:43
    0 0
    clarabella nu te stresa de calorii, ca daca nu le prajesti in ulei nu au fff multe calorii si sunt mai usor digerabile.
  •  
    • 575 mesaje
    18 Sep 2006, 11:07
    0 0
    Pentru reteta de gogosi care se prajesc in ulei, cu ce se inlocuiesc prafulde copt si bicarbonatul? Eu am facut cu drojdie uscata dar nu mi-au crescut...