ciulama de pui

•  
    • 73 mesaje
    24 Aug 2006, 13:37
    0 0
    fetelor am si eu nevoie de ajutor...m-am gandit sa fac o supa de pui si am zis ca ar merge sa fac si o ciulama....dar nu stiu exact cum se face..era tare buna aia facuta de mama...dar nu prea stiu cum sa fac ca stiu ca e putin mai complicat..sa nu faca cocoloase...sa iasa sosul alb...astept rasp..va pup...
  •  
    • 283 mesaje
    24 Aug 2006, 15:19
    0 0
    Iti trimit reteta mea:se caleste ceapa ,se adauga condimente,carnea si putina apa.Cand carnea e prajita se face sosul.Sos:faina ,se adauga smantana,amestecand continuu si cate putina apa.Sosul se adauga peste carne si se dau cateva clocote,se amesteca .Se poate adauga patrunjel tocat
  •  
    • 3198 mesaje
    24 Aug 2006, 18:00
    0 0
    Ciulamaua mea se face cu faina. Se caleste ceapa, apoi in cratitza respectiva in care trebuie sa fi ramas ceva ulei, se adauga treptat faina, calindu-se si ea. Eu amestec intotdeauna cu telul, sa evit cocoloasele. Daca vrei ca sosul sa ramana alb si cat de cat sanatos, nu lasi faina sa se faca maro; o stingi cu supa, tot treptat, pana la consistenta specifica, amestecand incontinuu. Pui si bucatile de carne fiarta, arome, condimente si stingi focul. Te inchini si bagi la matz!
  •  
    • 533 mesaje
    24 Aug 2006, 23:12
    0 0
    Sau o varianta mai dietetica fierbi carnea taiata bucatele cu ceapa,morcov,patrunjel + sare,piper.Cind au fiert (daca vrei scoti legumele si le maninci ca atare sau le faci o salata) amesteci faina cu smintina si putin lapte si legi mincarea.Condimentezi dupa gust.Mie imi place sa mai adaug spre sfirsit si un catel de usturoi zdrobit,alta aroma!
  •  
    • 360 mesaje
    29 Aug 2006, 12:27
    0 0
    Buna, nu am ntrat de muuuult timp pe aici, dar imi era dor!
    Uite cum fac eu ciulamaua si iese garantat!
    O ceapa o prajesti in ulei pana devine sticloasa, adaugi carnea, lasi pana se evapora apa din carne si incepe sa se rumeneasca, adaugi apa si o lasi la fiert.
    Cand carnea e fiarta, pui intr-un castron mai maricel un galbenus de ou, il bati, apoi adaugi smantana si o lingura mare de faina. Amesteci bine cu telul, apoi incepi sa adaugi in castron zeama fierbinte de la carne, cate un pic, amestecand continuu. Cand ai pus aproape toata zeama, torni compozitia in oala peste carne, amesteci, dai la foc mic si lasi sa traga cateva clocote, adaugi vegeta dupa gust, inchizi focul si pui marar.
  •  
    • 283 mesaje
    29 Aug 2006, 16:52
    0 0
    bmg18-ciulamaua ta seamana a ciorba!
  •  
    • 283 mesaje
    29 Aug 2006, 16:56
    0 0
    Sa nu ma intelegi gresit.Nu spun ca nu ar fi buna.Vreau sa spun ca la ciorba mai amestec ou cu smantana ...