Frigarui grecesti?

•  
    • 415 mesaje
    24 Aug 2006, 13:02
    0 0
    Fetelor am mancat mai demult niste frigarui grecesti excelente . Dar nu -mi mai aduc bine aminte cum se faceau .Voi stiti vreo reteta?

Stiu ca se taia carnea de porc sau pui in bucatele si se dadea prin bulion si se lasa de seara pana dimineata ,cand se baga pe niste betisoare de lemn.

Se intercala carnea si cu ceva legume si se mai foloseau si ceva condimente?
    Aici nu-mi mai aduc aminte.
  •  
    • 63 mesaje
    25 Aug 2006, 12:06
    0 0
    te salut:anul trecut am fost in Grecia cu gandul de a ma angaja undeva sa lucrez ca orice(camerista la hotel,ingrijitoare etc)si am ajuns,in urma unui anunt,sa lucrez(e adevarat pt putin timp)la un restaurant unde chiar se faceau frigarui din acestea(kebab)si un fel de shaowerma(gyr.Ce aveam eu de facut era sa tai pieptul de pui in bucati mici,cam de 4 cm,sa-l insir pe betisoarele acelea de care zici tu intercalindu-le cu bucati de rosii si ardei gras(nu si ceapa,grecii nu prea agreeaza ceapa si nici nu vor sa auda de otet).Condimente?Curry,oregano,ceva boia dulce...si multa maioneza,separat,cu ulei de masline si lamaie.Mananca astia la lamaie la orice!Si sa stii ca e foarte sanatos!Nu mai zic de uleiul de masline!
  •  
    • 213 mesaje
    25 Aug 2006, 13:55
    0 0
    Nimeni nu stie nimic pt ca stiu ca mai sunt eve care sunt in Grecia ?
    Cred ca sunt minunate din cauza marinarii carnii cu bulion amestecat cu piper .
  •  
    • 415 mesaje
    25 Aug 2006, 14:06
    0 0
    Merci Wilia,da sunt grozave intradevar ,dar totusi carnea nu era facuta cum se face kebab romanesc la noi pe tepusa de metal,ci direct pe gratar pusa pe betisoarele de lemn.
    Sau poate grecii in casa le fac mai simplu ,iar industrial pe frigaruia de metal.