meniul zilnic

•  
    • 283 mesaje
    22 Aug 2006, 12:59
    0 0
    Buna fetelor! La noi in familie eu sunt cea care se ocupa de gatit.De multe ori nu stiu ce sa mai gatesc.Am 2copii si un sot si de multe ori gatesc ceva pt copii si ceva pt noi .Sunt si momente cand raman in pana de inspiratie.Voi cum procedati?Trimiteti cateva idei .Va pup!
  •  
    • 250 mesaje
    22 Aug 2006, 15:34
    0 0
    tarra, atunci cand nu mai stiu ce sa pregatesc, sincer, intru pe eva si la topicul ,,ce gatim maine'' sunt o gramada de retete si idei.Incearca si in arhiva.
  •  
    • 283 mesaje
    23 Aug 2006, 09:00
    0 0
    multumesc pt mesaj
  •  
    • 283 mesaje
    25 Aug 2006, 09:59
    0 0
    Dati-mi o sugestie CE SA GATESC AZI?!
  •  
    • 63 mesaje
    25 Aug 2006, 12:38
    0 0
    Tarra:ia de aici o reteta buna si pt copii si pt sot.Piept de pui cu sos de lamaie si buchet de legume
    Un piept de pui taiat pe lungime cat o palma si lat de un deget.Il calesti 4 minute in unt(o lingura)pe o parte si pe alta(nu-l prajesti),adaugi condimente(dupa gust)si zeama de la o lamaie.pui capacul inca 3 minute.Separat clocotesti o punga de legume mexicane de la supermarket si le tragi prin unt dupa ce le-ai scurs de apa.adaugi iar niste condimente.Cam atat.Stii cat dureaza toata treaba asta?20 de minute.Fara chin,fara oboseala si cu burtile puse la cale...pt o seara.
  •  
    • 283 mesaje
    25 Aug 2006, 17:16
    0 0
    SUPER bun si usor ,cel putin asa pare .Multum!
  •  
    • 287 mesaje
    25 Aug 2006, 18:30
    0 0
    O sa-ti dau si eu o reteta simpla si usor de preparat. Intr-o tava pregatesti carnea (porc, vita, pui sau peste), o aranjezi ca pt. friptura plus condimente, apoi cartofii curatati, spalati si taiati in bucati mai mari (amestecati printe carne), ciuperci(optional), apoi pui paprika si partunjel (eu las firul si frunzele netocat, apoi il dau deoparte), un pic de zeama de carne sau apa si dai totul la cuptor. In felul acesta ai si friptura si garnitura. Sper ca ti-am fost de folos.
  •  
    • 283 mesaje
    25 Aug 2006, 19:08
    0 0
    Am si eu o reteta simpla de pastrav la cuptor.Intr-um vas yena se aseaza un strat de rosii,unul de rondele de ceapa si pastravii intregi(curatati)sarati,se acopera iar cu legume se adauga ulei, vin alb si condimente.Se da la cuptor.Este delicios.
  •  
    • 283 mesaje
    29 Aug 2006, 17:11
    0 0
    Care e parerea voastra :e normal ca barbatii sa fie interesati de gastronomie?Dar sa gateasca?
  •  
    • 213 mesaje
    29 Aug 2006, 19:14
    0 0
    tarra ar fi f normal sa stea si barbatii prin bucatarie,atunci n-ar mai face atatea mofturi daca ar gati chiar ei,dar nu cred ca vei gasi prea multi "la cratita".
    Majoritatea se rezuma sa faca doar piata,si daca se "poate" de la prima taraba ca sa scape mai repede,ca si asta e tot o corvoada pentru ei.
  •  
    • 283 mesaje
    30 Aug 2006, 07:15
    0 0
    Gateste vreo eva ceva la ora asta ?!Ce oare?Eu nu am nimic pt azi si nu stiu ce sa fac!!!
  •  
    • 33 mesaje
    30 Aug 2006, 12:23
    0 0
    Tarra, reteta cu puiul cu lamaie de la willya e superba. Condimentele pe care le folosesc eu sunt piperul si oreganul. In afara de asta odata cu lamaia adaug si 1-2 catei de usturoi tocat foarte marunt si eventual un pic de vin alb dulce si las la foc 5 min (in loc de 3) ca sa fiarba si usturoiul si sa se lege un pic sosul. Eu cand n-am legume il servesc cu orez.
    Poti face din piept de cucan, e foarte bun pregatit asa.

Daca vrei o reteta ca sa faci ceva rapid cu ceea ce ai acum in frigider (s-ar putea sa nu ai piept de pui) spune ce ai, si poate gasim ceva...

melenia

p.s. Eu cele mai bune retete le-am invatat de la sotul meu!
  •  
    • 283 mesaje
    30 Aug 2006, 12:34
    0 0
    M-am gandit sa fac niste spaghete.Nu stiu cum dar iti trimit ingredientele pe care le am :spaghete,sunca,oua,smantana,legume,condimente.Astept reteta
  •  
    • 33 mesaje
    30 Aug 2006, 12:41
    0 0
    Acum am vazut pe celalalt topic ingredientele de care dispui. Sunt tot ce trebuie pentru spaghete carbonara! Si foarte rapid de pregatit! Ai mai avea nevoie de un pic de cascaval ras pe deasupra, dar nu e obligatoriu...
    Fierbe pastele. Intr-o tigaie prajesti sunca (ai putea adauga si un pic de ceapa si ciuperci maruntite, dar eu nu pun niciodata) taiata cubulete intr-un pic de unt. Amesteca smantana cu 1-2 oua si toarna peste sunca. Dupa 2-3 minute adauga si spaghetele. Lasa pe foc inca 2-3 minute amestecand continuu si e gata!!!

melenia

p.s. in functie de preferinte odata cu sunca poti eventual pune si un ardei rosu feliat...
  •  
    • 283 mesaje
    30 Aug 2006, 12:46
    0 0
    Merci Mel.mi-ai ghicit gandul.Am insa o retinere daca adaug amectecul de oua si smantana peste sunca nu va rezulta o omleta?! Eu as vrea un sos.Ar merge si niste usturoi?
  •  
    • 33 mesaje
    30 Aug 2006, 13:02
    0 0
    Nu se face omleta pentru ca oua trebuie sa pui foarte putine comparativ cu cantitatea de smantana, eventual poti adauga si 1/2 ceasca de lapte daca smantana e prea groasa.
    Mie personal usturoiul combinat cu smantana nu prea-mi place (si n-am incercat niciodata), dar poti incerca. Eu as prefera mai degraba cateva frunze de patrunjel taiate marunt (mai mult pentru culoare) puse la sfarsit.

melenia
  •  
    • 283 mesaje
    30 Aug 2006, 13:07
    0 0
    Am sa iti trimit o reteta de sos pt pita Eu am incercat-o si merge pt cine nu iubeste sos de rosii.Se face o maioneza din oua se adauga smantana si usturoi,piper sare .
  •  
    • 33 mesaje
    30 Aug 2006, 13:07
    0 0
    p.s. de asemenea unt pui foarte putin la prajit, pentru ca sunca lasa si ea un pic de grasime. Sunt si pe net o multime de retete (diverse variante), poate gasesti ceva si cu usturoi.
  •  
    • 63 mesaje
    30 Aug 2006, 18:20
    0 0
    Va salut pe toate.Vazand ca are ceva succes reteta mea de pui cu lamaie,mi-am luat inima-n dinti si mi-am zis ca nu va supara daca va mai scriu una.Este o reteta simpla(si sa nu va aud ca nu va iese,asa cum le aud pe prietenele mele care au mai incercat-o,dar care nu au respectat-o din diverse motive).Eu ii zic acestui fel da mancare "vinete vanatoresti".Se iau 4 vinete de marime medie,se curata de coaja si se taie fasii late de un deget si lungi tot cam atat.Se pun in cuptor cu putin ulei,sare,piper si apa sa le acopere.Separat pe aragaz se calesc in ordine:o ceapa taiata pestisori,un ardei gras maruntit,2 rosii taiate la fel marunt,un ardei iute(optional,in functie de cat de picant obisnuiti sa mancati).Totul se stinge cu un pahar de vin rosu sec.Se scoate tava din cuptor si se rastoarna peste vinetele( carora le-a scazut bine apa din tava)tot sosul facut pe aragaz.Se adauga un catel doi de usturoi taiat fasii si se mai pune tava la cuptor inca vreo 20 de minute(pana mai scade putin).Se servesc de preferinta reci cu patrunjel tocat marunt(pot tine locul de garnitura la orice friptura,sau,daca tineti post,le puteti servi deasupra unei portii de macaroane fierte).Incercati-le,aveti incredere si pofta buna!
  •  
    • 283 mesaje
    30 Aug 2006, 21:02
    0 0
    Daca ai adus vorba de vinete am sa scriu o reteta pe care am vazut-o la un post local de tv.Vinetele curatate se taie felii pe lung ,se sareaza,se dau prin faina si se prajesc in ulei.Se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.Se vor inmuia putin.Pe fiecare felie se pune pate de ficat si se ruleaza .Se aseaza intr-un vas uns cu unt si pe deasupra se toarna smantana si se rade cascaval.Se da la cuptor.