Initziatzi-ma in bame!
-
0 0Am si o punga de bame...
Pe langa faptul ca mie nu-mi inspira nimic, nu le-am abordat de nici o culoare pana acum si as vrea sa-mi recomandati retete incercate de voi.
Apropo, cu ce s-ar putea echivala ca preparare? Ma tot gandesc daca se pot coace ca ardeii, daca or fi bune murate...
Probabil o sa-mi recomandati o mancarica.
Astept si multumesc. -
mancarea de bame poate iesi grozav, daca sunt mici si tinere; cele "batrane" au seminte si lasa un lichid lipicios.
pregatesti intai bucati de carne cu ceapa, le prajesti impreuna in unt si pui un pic de apa a se faca innabusit. cand e carnea gata adaugi bamele spalate bine, suc de la 4-5 rosii, o lingurita de zahar, sare, piper, putin usturoi-foarte putin, o o lingura de otet, si le mai lasi cam 10 minute pe foc dupa care dai cratita la cuptor, la foc mic, dupa ce ai pus cateva felii de lamaie deasupra.
vezi tu cat le tii la cuptor, sa nu se usuce prea tare.
ce mai faina garnitura la mancarea de bame este orezul basmati - in stil chinez/arab -
Prajesti ceapa,adaugi cubulete de carne(porc,vita,miel),le calesti putin,pui apa calda cat sa acoperi bine carnea, condimentezi cu sare,piper,vegeta.Cand carnea e aproape fiarta pui bamele spalate si carora le-ai taiat coditele. Dupa ce-au fiert(cam 20min) adaugi usturoi prajit separat in putin ulei,amesteci si inchizi focul.O mancare super gustoasa,pofta buna!
-
Salut.I-ti trimit o reteta cu bame.Ai nevoie de:500gr.carne,500gr.bame,ulei,bors sau otet,o lingura de bulion sau 4 rosii,un paharel de vin,sare.Cum procedezi:Tai carnea in bucati potrivite si le prajesti in ulei,adaugi 2 cani de apa si o fierbi inabusit.Intre timp cureti bamele de codite,le oparesti cu bors sau cu otet indoit cu apa,le clatesti in mai multe ape reci si le lasi sa se scurga bine.Le pui in cratita in care fierbe carnea numai cand aceasta a fiert bine.Adaugi sare dupa gust,bulion sau rosii curatate de coaja si de seminte,tocate marunt.Cand totul este aproape gata,pui vinul si dai mancarea la cuptor cateva minute.Incearc-o si spunemi cum ti se pare