fetele, va rog...

•  
    • 287 mesaje
    18 Aug 2006, 15:57
    0 0
    spuneti-mi cum sa prepar legumele congelate?
    Eu nu sunt o experta in bucatarie si deseara am musafiri.Eu m-am decis pt. grill(este gata pregatit din comert)cu cartofi pai sau naturi si legume...merge combinatia?

Va multumesc anticipat!
  •  
    • 3198 mesaje
    18 Aug 2006, 16:26
    0 0
    Eu le fac in tigaie, cu multe arome si calite in margarina, pusa treptat (ca se evapora). Le gust si opresc focul cand sunt nici tari, nici moi si cand exista si un pic de sosulet in tigaie.
    In nici un caz nu-mi plac fierte in apa cum scrie pe punga.
  •  
    • 287 mesaje
    18 Aug 2006, 16:32
    0 0
    Merci mult Beauty, adevarul este ca nici mie nu-mi plac fierte.
    Imi spui si ce arome sa folosesc?
    Am uitat sa specific ca sunt legume asortate.
  •  
    • 3198 mesaje
    18 Aug 2006, 17:05
    0 0
    Foarte bune! Ca si cele mexicane. Eu pun sare, piper, oregano, busuioc, zahar, Delikat.
    Ai grija sa nu se inmoaie prea tare; pentru asta trebuie sa eviti sa pui capac.
  •  
    • 287 mesaje
    18 Aug 2006, 17:16
    0 0
    Esti o draguta,iti multumesc inca odata.
  •  
    • 3198 mesaje
    18 Aug 2006, 17:53
    0 0
    Sa ai pofta!
  •  
    • 3198 mesaje
    19 Aug 2006, 14:20
    0 0
    Pot sa te intreb cum a iesit?
  •  
    • 287 mesaje
    19 Aug 2006, 21:08
    0 0
    bineinteles... pot sa spun ca au fost super bune, am folosit unt, oregano si busuioc proaspat(tocat marunt), vegeta etc... f.f. bune legume, am mai facut cartofi pe care i-am fiert in coaja, apoi curatati, taiati in bucati mai mari si prajiti in ulei si orez cu crevete.Sunt super incantata, a fost o reusita.
    Eu iti multumesc inca odata ca m-ai ajutat cu legumele...stii cand esti novice in bucatarie ce emotii ai(mai ales ca eu sunt si intr-o alta tara).
  •  
    • 3198 mesaje
    19 Aug 2006, 23:33
    0 0
    Auziti ce-a facut... si zice ca nu e experta in bucatarie...
  •  
    • 287 mesaje
    20 Aug 2006, 10:07
    0 0
    Ma faci sa zambesc, adevarul este ca nu a fost nimic deosebit de greu, un pilaf de orez normal (doar cateva ingrediente si crevete in plus), iar cartofii...Eu ma bucur ca s-a mancat tot si au fost bune toate.

Te pup.
  •  
    • 9835 mesaje
    20 Aug 2006, 13:31
    0 0
    eu am inceput sa folosesc legumele congelate la scara din ce in ce mai larga, pentru ca ma ajuta sa fiu creativa in bucatarie. am renuntat la mix-uri, pentru ca vreau sa pot alege eu insami ce anume sa pun in mancare.
    mazare, fasole verde, fasole galbena, porumb dulce, spanac, conopida etc - sunt gata curatate si taiate, si zau ca sunt gustoase.

de exemplu, am facut zilele trecute orez cu mazare, spanac, fasole verde si porumb dulce (congelate), la care, desigur, am adaugat si cateva legume proaspete (ceapa, morcov, telina si 3 tulpini de sparanghel). in general, eu nu prea ma omor dupa orez, dar multitudinea de legume ma face sa-l mananc cu placere.

de asemenea, legumele congelate mi-au deschis noi orizonturi si in ceea ce priveste ciorbele si supele.
  •  
    • 287 mesaje
    20 Aug 2006, 20:29
    0 0
    Merci Donna, cred ca o sa ma reprofilez si eu pe legumele congelate, sincer au fost nemaipomenite urmand reteta lui Beauty. Acum cateva zile am mancat legume la o matusa, pregatite direct in tava de friptura (alaturi de carne), cred ca au fost prea fierte si au fost oribile, moi si...
    Adevarul este ca acasa parintii mei nu foloseau nimic congelat iar eu am facut pt. prima data. Daca mai aveti si alte retete, o sa-mi faca placere sa le incerc.
    Merci mult.
  •  
    • 3198 mesaje
    20 Aug 2006, 20:56
    0 0
    Pai, uite, incurajata de reusita ta, o sa-ti spun cum am preparat eu odata crochetele congelate de peste. Era cumnata-mea in spital, proaspat operata si nu avea voie prajeli, dar avea pofta de peste (si ei nu-i place cel de apa dulce, deci nu aveam cum sa-i duc peste proaspat).
    Am pregatit folia de aluminiu in patrate cu latura cat este sulul de lat, iar in patrat am pus crocheta unsa cu margarina, presarata cu condimente speciale pt peste, coreandru macinat, Delikat, oregano, ceapa taiata fideluta. Am impachetat totul strans in folie si am pus crochetele pe o tava in cuptor.
    Bolnava a mancat tot si mi-a cerut si reteta.
    Semi-preparatele sunt indispensabile cand ai un program de munca inuman.
  •  
    • 287 mesaje
    21 Aug 2006, 12:12
    0 0
    ... sa incerc si pestele in week-end-ul viitor, ca am mai mult timp, dupa descriere cred ca este mortal. O sa-ti spun cum a iesit.
    Te pup si merci mult.