unde gasesc...
-
0 0ceai Twinings? ati vazut pe la vreun supermarket? am baut la o terasa ceai Twinings cu portocale si scortisoara si m-am indragostit de el... numai ca nu am vazut prin magazine. voi ati vazut pe undeva?
-
In general ceaiul la pliculete contine arome si conservanti.
Te sfatuiesc mai bine sa ti-l faci singura ,iar cele deja preparate carora nu le stii compozitia sa le bei doar ocazional.
Iti poti face singura un ceai din plante aromate sau din fructe de padure(unele contin si coaja de portocala)-de ex.de la Fares,la care poti adauga siropuri preparate din plante si fructe de padure, culese din zona nepoluata ,de la Hypericum-plant,
Deasemenea poti adauga zeama de lamaie,portocala si zeama sau sirop de ananas si binenteles praf de scortisoara.Mai poti adauga si cateva picaturi de ulei esential de portocala,dar acesta nu se foloseste in cure de lunga durata.
Sper sa-te descurci.Succes! -
asta e la pliculet...
stiu ca multe ceaiuri au arome si alte tampenii, dar daca beau din cand in cand pentru rasfatul meu nu cred ca e chiar asa nociv... si sa fim serioase...cate contine si ciocolata!!!... nu fumez, nu beau cafea...daca nisi un ceai din cand in cand... cred ca respiram deja e-uri -
Twinings e denumirea marcii, cum e si Lipton etc. Site-ul oficial e: http://www.twinings.com, iar de gasit, fiindca e mai scump decit cele obisnuite, se gaseste in super- si hipermarketuri. Metro, La Fourmi, Megaimage, Carrefour, Cora. Nu la Plafar. Poti incerca si in farmaciile mai fancy -- Sensiblu, Helpnet etc. Exista diferite arome.
-
Si sa-ti mai spun unde gasesti ceaiuri sofisticate, daca esti din Bucuresti). Nu cred sa nu fi auzit tu de Carturesti... Ei bine, nu numai ca poti consuma acolo diverse ceaiuri cu denumiri si arome mingietoare, dar poti sa-ti cumperi si pachetele pentru acasa -- stai putin, ma duc sa vad etichetele -- Old Garden -- 1001 de nopti; Strawberry Banana Rooibos (care contine: redbush, banana chips, pineapple & strawberry pieces). Pe-astea le am eu acum in casa, dar am avut si cu cocos ceva, si cu ananas. Ca sa nu mai spun ca au si ustensile (accesorii) speciale pentru ceremonia ceaiului, aduse chiar din Japonia. Pa.
-
Ai dreptate. Sint cam neatenta. Un plic de ceai [negru de Carturesti] a 50 de g costa in jur de 125.000. Nu am vrut sa sune grotesc! Iar un pachet cu 20 de pliculete din ceaiul despre care era topic-ul e in jurul sutei de mii. Un set de accesorii de ceai -- cel mai ieftin -- e 600.000, unul mediu: 1.000.000. Din nou, imi pare rau daca suna anapoda (daca am decriptat corect retorismul nedumeririi tale).
-
Iti poti cumpara de la PLAFAR diferite ceaiuri pe care le poti combina
e macese,catina,afine,mure,zmeura,coacazeflori de hibiscus.Este cel mai bine pentru ca stii sigur ce bei.
La o cana de ceai poti adauga miere,zeama de lamaie,zeama de portocala,praf de scortisoara si 2-3 pic de ulei esential de portocala.
O alta varianta este un macerat special din portocala, preparat cu o seara inainte. Pune intr-un vas de sticla o portocala taiata felii si toarna peste ea doua lingurite de ceai de menta . Apoi, toarna peste portocala 300 ml de apa clocotita. Acopera vasul cu o foaie de hartie si lasa totul sa se macereze pana dimineata.Ii adaugi miere si arome.
Daca nu vrei sa le combini singura,
gasesti gata amestecate.
De la firma LARIX gasesti ceai de macese&hibiscus.
De la firma FARES gasesti ceaiul AROMFRUCT:
-Ceaiul de iarna care contine :macese, mere, coji de portocale, scortisoara, cuisoare, flori de hibiscus si arome naturale,sau
-Ceai de fructe de padure,sau
-Ceai de lamaie.
Nu costa mult 3,2 Ron =32de pliculete
Eu nu folosesc cojile de portocale care raman de la decojirea lor, pentru ca nu stiu sigur daca ele nu au fost stropite cu substante insectofungicide.