Retete pentru cuptorul cu microunde
-
0 0Stie cineva mai multe retete de mancaruri gatite in cuptoul cu microunde? Please!
-
O reteta pt cuptorul cu micronde trebuie sa fie f precisa ,respectiv sa specifice cate minute si ce putere se foloseste pt fiecare operatie in parte,de aceea i-am recomandat cartea.
Pentru Marinaru68 o reteta care cred ca-i va prinde bine:
Ciorba Mahmurilor
1/2 apa
300 g ciolan afumat
400g varza acra
2 cepe
1-2 cate usturoi
1 ceasca smantana
2 linguri ulei
sare,piper,boia,chimen,nucsoara
Se caleste usturoiul si ceapa taiata marunt intr-un vas cu ulei timp de 3 minute la 500 W.Se condimenteaza,se stinge cu 3 cesti de apa,se adauga varza spalata,ciolanul taiat si se fierbe 35 de minute la 500 W.Se incorporeaza smantana si se mai fierbe 2 minute la 500 W.
O data cu varza se pot pune rosii si ardei felii.
Pofta buna! Si alta data nu mai fii atat de uracios. -
Chantal.... dar nu am vrut sa fiu uricios, pe cuvant!!!!! Imi cer scuze daca asa ti s-a parut! Departe de mine de a fi uricios!
Cateodata mai sunt sarcastic, sau cinic chiar, dar in general sunt super vesel si-mi place sa glumesc. Inca odata scuze daca ti s-a parut ca am fost uricios..
Thnx pt reteta, o s-o incerc, promit!
-
Marinaru68, OK scuze acceptate!
Pentru tine si pentru evele care doresc o anumita reteta,sa spuna ce si o caut printre cele 200 si daca o gasesc o postez.
Acum si un fel doi:
"Friptura de porc la tava"
800 g pulpa de porc
1 ceapa
4 catei usturoi
1/2 ceasca ulei
1 lingura mustar
pasta de ardei rosu
sare,piper,boia,maghiran,nucsoara
Se spala bine carnea ,se curata de grasimi,se cresteaza si se impaneaza cu usturoi.Se amesteca pasta de ardei cu mustarul si se unge carnea cu aceasta copozitie.Se pune ulei intr-un vas ,ceapa taiata rondele,repartizata pe toata suprafata.Pe ceapa se asaza carnea,se da la cuptor si se frige acoperit 15 min la 500 W(Atentie
in 3 in 3 min se scoate vasul si se stropeste carnea cu ulei).Apoi se intoarce carnea,se unge si aceasta parte cu pasta de ardei si mustar si se continua prajitul 15 min.
Se poate servi cu:
"Rizi-biri"
200 g orez
150 g mazare
1 capatina mica usturoi
patrunjel verde
100 g cascaval
sare,piper
2,1/2 cesti apa fierbinte
Se acopera orezul cu apa si se inabusa 10 min la 500W.Mazarea se inabusa 3 min la 500 W,se adauga orezul fiert,se presara patrunjel verde.Cascavalul ras,piperul,srea si se mai incalzeste 2 min la 500 W.
Si un desert:
"Crema de lamaie"
2 lamai
2 oua
3 linguri zahar
3,1/2 cesti lapte
1 lingura faina
Se fierbe laptele in cuptor 5 min la 500 W.Se amesteca faina cu lapte rece,iar apoi cu laptele clocotind.Se lasa la rece.Zeama de la lamai si coaja rasa de la 1/2 lamaie se adauga laptelui pregatit mai inainte.
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si se amesteca cu albusurile batute spuma tare.Se pune totul in lapte si se fierbe 5 min la 500 W.
Pofta buna! -
Hai sa revin 100% on topic si sa va propun o reteta pe cat de usoara, pe atat de exotica pentru noi, romanii!
MOULLES A LA PROVENCE:
Se cumpara 1kg de midii in scoica, de la Metro, Cora, Carrefour sau alt supermarket cu raion "bine dotat" de peste. ATENTIE! midiile sunt deosebit de perisabile, ele trebuie consumate NUMAI daca sunt vii. Acest lucru se verifica prin strangerea usoara a cochiliei intre degete; midia trebuie sa se inchida singura! Daca nu se inchide, nu cumparati! De asemena, nu le cumparati la inceput, primele alimente, si apoi sa va plimbati prin caldura cu ele, sa stati la o cafea, etc! Ideal ar fi sa fie permanent tinute la rece (2-4C), sau, macar, transportate cat mai rapid, la fel ca pestele!
Midiile se spala usor sub apa curgatoare (atentie: nu se tin in apa dulce, le omoara)! Se intind pe un platou, se pune deasupra un topping format din ardei gras tocat fin, patrunjel tocat fin, ceapa tocata fin, bucatele de rosii, cativa catei de usturoi se pun printre midii. Se toarna un pahar (200ml) de vin alb, sec! Se acopera platoul si se dau la cuptorul cu microunde pt 5-7 minute, suficient cat sa se deschida toate midiile.
Atentie, midiile ce nu se deschid, se arunca!
Platoul se serveste seara in doi, cu o lumanare pe masa, insotit de un vin bun, alb, sec, bine racit, in atmosfera linistita, acompaniati de o muzica in acorduri de pian.
Simplu, nu? Pofta buna! -
Cu placere! Dar recomand cu caldura aceasta reteta, ceva mai deosebita intr-adevar, insa sunt atat de gustoase....
Pe cuvant... nu v-ati saturat de atata porc si vita si pui? De ce sa nu incercati si altceva? Mai ales ca se prepara in doar 10 minute, si credeti-ma... este o nebunie!
Cum spuneam, se servesc seara, la o masa in doi, cu o lumanare si cate un pahar de vin bun, alb, sec, bine racit!
-
Nu! Dar intrebarea este binevenita.
Exista tacamuri speciale: un fel de clestisor care desface usor cochilia si cu o furculitza cu doua brate se extrage carnea.
Dar la noi nu am vazut asa ceva, asa ca este recomandabil ca, inainte sa fie servite, sa fie lasate toate midiile pe platou doar intr-o singura cochilie, fiind astfel facil sa le consumi.
De altfel, cam asa se servesc in restaurantele europene, cu bucatele de paine prajita! -
Am gasit pe net o reteta de copt vinete fara fum si mizerie pe aragaz ...si dietetice.O postez poate va intereseaza si pe voi.
"eu intep cu furculita 2 vinete, le pun la 800 de Watti timp de 10 minute, apoi le intorc si mai las inca 10 minute la aceeasi gradatie. la sfirsit le curat de coaja, si le las la scurs .
le pun la mixer, adaug o ceapa taita marunt, un galbenus crud*eu pun fiert, niste ulei( cam tot deodata) , sare,putin piper, si ceva iaurt, sa fie mai dietetice. imi place sa pun si putin otet de mere*zeama de lamaie si mixez bine si gata."
Cu de la mine putere adaug si
utin chimion praf,usturoi zdobit 1 catel mare,patrunjel tocat -
Chantal, aseara am facut salata de vinete la microunde, cum ai spus! Nici nu ma asteptam sa iasa asa ok! Bine... nu sunt chiar ca cele coapte de mama, direct pe flacara, dar se fac superrapid si , mai ales, FARA FUM!!!
Am mai pus doar putina ceapa tocata fin, ulei si, in loc de sare, am pus niste "marar si patrunjel" praf, de la Knorr. Am pus rosii deasupra ... gata! Si-am mancat, mai nene...
Chantal, super idee, pe bune!!! ;