VINETE LA BORCAN
-
0 0evelor am o problema:miam cumparat o combina frigorifica cam micutza si nu am loc mult in congelator.sunt nebun dupa vinete si vreau sa le pun la BORCAN.
imi dati si mie vreo reteta va rooooog.
daca stiti vreo reteta fara sa le calesc in ulei si chestii din astea gretoase care distrug vitaminele.multumesc.va pup -
pai... mai demult, am incercat si eu sa pun vinete la borcan, cu aspirina si un strat de ulei pe deasupra, sterilizate pe baie de apa... - vax! n-au rezistat nici pana in octombrie.
dar
anul trecut am copt vinete si le-am congelat, in pungi de lapte carora le-am dat o forma turtita, ca sa le pot pune teanc una peste alta. din vreo 12 kilograme de vinete mi-au iesit vreo 14-15 pungulite cu cam 300-350 de grame de vinete fiecare, adica 2 teancuri de pungulite.
si
AU FOST PREA MULTE!!!
inca mai am in frigider vreo 4-5 pungulite cu vinete de anul trecut, pe care, fireste, le voi arunca. (nu stiu de ce nu le-am aruncat pana acum...)
asa ca sfatul meu este sa coci si sa congelezi vreo 8 kg de vinete. o sa fie suficient. pana la anul, cand apar din nou, o sa poti consuma vinete cam o data pe luna. -
fetelor eu sunt fara scapare.anul trecut am pus 15 kg la congelator si in decembrie am ramas fara.sunt un impatimit al vinetelor.si cum avem un porc si un vitel de bagat in congelator....am vazut ca sunt la magazin in borcan am sa ma duc sa cumpar un borcan sa vad cum sunt dar e 30 de mii borcanul si acolo e o vanata doar-e f mic borcanul.va multumesc de raspunsuri.va pup.
-
raducu_micutzu eu pun in fiecare toamna vinete la borcan si sunt multumita cum se pastreaza.
Le coc la foc intens, le curat rapid de coaja, le las sa se scurga, le toc marunt pe lemn cu un tocator special din sticla, le sarez si le pun in borcane bine spalate si uscate.
Este important sa nu umpli prea mult borcanul, ci sa lasi cam de un deget spatiu liber pana la capac.
Sa asezi cu grija pasta de vinete in borcan pentru a nu ramane aer.
Inainte de a inchide borcanul(eu folosesc capace cu filet) pun cam 1/4 de pastila de aspirina pisata.
Las borcanele pana a doua zi (eu le pun in frigider) apoi le fierb in bain-marie acoperite cu un prosop de bucatarie (peste capace)cam 5-10 minute pentru sterilizare, dupa care le las sa se raceasca de voie. Puse in dulap le mai verific la cateva zile daca nu-si modifica aspectul.
Cand le prepar folosesc maioneza in loc de ulei simplu.
Iti doresc reusita.
P.S. Sa ai grija sa nu ajunga apa si sa nu folosesti metal. -
Eu cred ca detin recordul la consumul de vinete , anul trecut am copt 30 de kg si nu ne-au ajuns decat pana in februarie .
Asa ca asaptamana trecuta am cumparat 2 saci (46 kg ) din are mi-au iesit 34 de portii (destul de mariceleportiile).
Eu le coc pe gratar de carbuni si lemne ,ies mai gustoase ,le scurg foarte bine ,le las sa se raceasca si le pun in pungi ,si in lada frigorifica .
Am pus intr-un an in borcan ..dar s-au stricat ,s-au imputit ,nu au rezistat, asa ca nu mai fac greseala asta .