torturi de paste
-
0 0am cateva retete de tort incercate si rasincercate.as face ceva nou anul acesta.am gasit pe culinar o gramada dar unele au fost un esec total.am stricat degeaba materialul.tot la gunoi au ajuns.
va scriu si eu 2 retete de tort poate va inspira.
tort cu piersici si nuci
blat:
3oua
175g zahar
3plicuri zahar vanilat
100g faina
100g nuci sau alune macinate
un plic praf de copt.
crema: 6foi gelatina
o doza piersici
250g mascarpone
300ml frisca
3pachete zahar vanilat
pentru blat se amesteca ouale cu zaharul(eu folosesc robotul de bucatarie) apoi se pun restul ingredientelor.se pune in tava de tort si se coace la foc potrivit.se lasa sa se racesca bine.
pentru crema se pun fructele la stors iar blatul se insiropeaza cu suc de compot.se taie 2-3 jumatati de caise cuburi.branza se amesteca cu zaharul si cu gelatina.se bate frisca bine cu un plic intaritor si se opreste 1/2 pentru decor.se amesteca cu mascarpone .se taie restul fructelor felii si se pun pe blat.se pune inelul de la tava in jurul blatului si se toarna crema.se tine la rece vreo 4 ore.se scoate si se decoreaza cu restul de frisca pusa in cornet.se poate presara cu cateva alune. -
tort expresso
blat:
5oua,5linguri zahar,5 linguri faina,un plic praf de copt.se face un blat normal care se coace si rece se taie in 2.
crema:
6foi gelatina se pun la muiat conform instructiunilor de pe plic.se pregateste 100ml expresso.blaturile se insiropeaza cu jumatate din cantitate.restul se pastreaza.750g branza de vaci se amesteca cu 100g zahar praf,un plic zahar vanilat,expresso si gelatina muiata.se bat 200ml frisca cu un praf intaritor si se pune peste branza.se amesteca usor. se pune inelul in jurul tortului iar pe blatul de jos se aranjeaza cirese sau visine din compot una langa alta. si se torna crema.se pune blatul 2.se decoreaza cu putina frisca si se da la rece.se serveste dupa 5-6 ore pentru a avea crema timp sa se lege. -
Tort de Fanta
Blatul: 6 oua, 250 gr. zahar, 2 pliculete de vanilie, 2 linguri de cacao, 1 plic de praf de copt, 2 linguri de ulei, 6 linguri de faina
Crema 1: 1/2 kg branza de vaci, 100 gr. zahar, 1 plic de vanilie
Crema 2: 750 ml Fanta de lamaie, 2 plicuri de budinca de vanilie
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia si praful de copt. Cand se obtine consistenta unei creme se adauga albusurile batute spuma si uleiul. Usor se adauga si faina pana se incorporeaza. Se adauga cele doua linguri de cacao (blatul se poate face si fara caca
. Compozitia se toarna intr-o tava de tort si se coace la foc potrivit.
Crema 1: Branza de vaci se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se topeste zaharul. Daca branza e prea moale se adauga o lingura de gris. Se da la rece.
Crema 2: Fanta se amesteca cu cele doua plicuri de budinca. Se pune pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca complet.
Blatul se raceste complet de asemenea.
Dupa ce toate ingredientele sunt reci, peste blat se intinde bine prima crema si se acopera cu a doua. Deasupra se orneaza cu fructe proaspete sau din compot.
Tip: Se poate folosi si Fanta de portocale + budinca de portocale sau Fanta Fructe de Padure + budinca de zmeura sau capsuni.
Pofta buna!