retete Spring Time si KFC

•  
    • 2778 mesaje
    9 Aug 2006, 11:56
    0 0
    Imi plac la nebunie salatele si aripioarele dar din pacate nu am cum sa ajung prea des la Spring Time sau KFC.
    Daca stiti sa imi spuneti si mie retete sa le incerc acasa.
    Eu as vrea in primul rand sa stiu cum se fac sosurile alea condimentate care imi plac la nebunie.
    La shaworma am prin in cele din urma cum se pregateste usturoiul..il fac maioneza si il amestec cu iaurt dupa care ung lipia.

O salata care imi place mie este urmatoarea:
    boabe de porumb din conserva
    cubulete de branza Feta
    rosii taiate cubulete
    sunca presata
    castraveti decojiti taiati cubulete
    cartofi fierti cubulete
    zeama de la o lamaie
    putin ulei,sare
  •  
    • 75 mesaje
    14 Aug 2006, 14:20
    0 0
    Sosul cu care ung eu aripioarele sau puiul pe sticla:
    o lingurita boia iute (sau dulce, dupa gust), 2 lingurite mustar, una de otet, piper, sare, 2-3 catei usturoi pisati, 1 lingurita miere.
    In functie de cantitatea de carne, se maresc si cantitatile pentru ingrediente, astfel incat sa-ti ajunga sa ungi uniform carnea pe care o ai.
  •  
    • 56 mesaje
    23 Aug 2006, 18:28
    0 0
    Buna! La KFC ei au sosurile lor din strainatate adica asa cred pt ca eu am lucrat la SFC si asa era. Iar pt aripioare se folosesc ingrediente "secrete" tot pt a avea aspectul si acea aroma.
  •  
    • 3198 mesaje
    23 Aug 2006, 19:47
    0 0
    Te vom prinde si te vom gadila pana ne spui secretul aripioarelor!
  •  
    • 2903 mesaje
    23 Aug 2006, 19:55
    0 0
    cred ca au pus-o sa jure cu mana pe biblie ca nu zice la nimenea...si daca spune cuiva toata viata ei va trebui sa fuga cu familia din cauza "detectivilor KFC"

bai mi-e foame!!!!!!!!...asa as manca niste junk food de la kfc
  •  
    • 415 mesaje
    23 Aug 2006, 21:06
    0 0
    fetelor nu disperati,glumesc...cred ca intr-adevar nu stie, premixul cu mirodenii e adus la pungi,gata preparat
    si habar nu are nimeni ce contine.
  •  
    • 2903 mesaje
    23 Aug 2006, 21:32
    0 0
    mama lor de secretosi
  •  
    • 3198 mesaje
    23 Aug 2006, 21:36
    0 0
    Bai, eu si Carmenteodora sigur ne bagam sa facem analiza pungii respective! Toul e s-o fure naibii cineva!
    Vreau aripioare! Cu sos de usturoi! Si cu chifle!
  •  
    • 213 mesaje
    23 Aug 2006, 22:24
    0 0
    Beauty_lover putem doar sa banuim:oua batute,putin lapte,putin ulei,oregano,cimbru,rozmarin,patrunjel sare,praf de usturoi,praf de ceapa,boia de ardei,putin sos de soia,piper,praf de ghimbir,usturoi tocat marunt,putin sos de rosii,un cub de Knor,putin zahar brun .... mai adaugati si voi sau daca ceva nu merge taiati
  •  
    • 56 mesaje
    23 Aug 2006, 22:28
    0 0
    Buna! Dar salata Coleslaw va place? E f usor de facut si super buna!
  •  
    • 2794 mesaje
    24 Aug 2006, 00:14
    0 0
    Mie imi place tare mult....cum se face?
  •  
    • 415 mesaje
    24 Aug 2006, 12:54
    0 0
    Beauty_lover habar nu am cum sunt aripioarele KFC, nu am mancat niciodata.
    Insa iti pot da o reteta de pulpe inferioare ,dar cred ca merge si cu aripioare .O poti incerca.

Pulpele inferioare sau aripioarele de pui se dau mai intai prin lapte batut,
    apoi prin pesmet amestecat cu boia de ardei si cimbru.Se prajesc in ulei incins.Se lasa la scurs pe o bucata de
    hartie absorbanta.

Sosul:ketchup sau sos de rosii,1 lgt mustar,3-4 lg ulei,sare,piper,2 catei usturoi zdrobiti,2 lg otet,praf de usturoi,praf de ceapa sau 2 lg ceapa tocata,1-2 lgt miere,boia,cimbru,oregano,rozmarin,patrunjel,putin ardei iute.
  •  
    • 3198 mesaje
    24 Aug 2006, 18:08
    0 0
    Stiam si eu reteta asta; e buna, nu zic nu! Dar vino in Bucuresti sa vezi despre ce vorbim noi aici, ca e ceva cu totul si cu totul altfel! Bine ca nu stii! Eu mor de pofta de cate ori imi aduc aminte de ele...
  •  
    • 63 mesaje
    25 Aug 2006, 12:22
    0 0
    buna,fetelor!hai sa va zic o mica smecherie pe care o folosesc eu:fulgi de porumb(din aia Titanine)maruntiti bine si amestecati cu tot felul de condimente(mixul mi-l fac de obicei eu)si pregatesc un aluat de clatite,dar mai gros in care scufund aripioarele,apoi le trec prin zgrumturii de fulgi cu condimente si le prajesc in mult ulei(daca aveti si friteuza prin casa,cu atat mai bine)
  •  
    • 63 mesaje
    25 Aug 2006, 12:27
    0 0
    Ca bine zici Beauty-lover,eu,tocmai ce m-am mutat din Bucuresti,eram clienta fidela a KFC-urilor astea(mare treaba nesanatoasa,dar stii vorba,tot ce ii bun,nu prea e si sanatos,ma refer la fast-food).Bun,faci tu ceva bunataturi in casa,nu zic nu,dar "drogurile"alea de la KFC...mmm
  •  
    • 878 mesaje
    25 Aug 2006, 12:46
    0 0
    mai fetelor m-ati innebunit cu KFC-ul asta. ca mie tare imi plac chestiile ca aripioare prajite si pulpe.
    ca dau o fuga pana in bucuresti sa vad cum sunt minunatiile alea...
  •  
    • 216 mesaje
    25 Aug 2006, 16:33
    0 0
    Sos cu usturoi: sos de usturoi din comert gen SPRINGTIME ( se gaseste ca si maioneza in acelasi ambalaj) mustar si piper dupa gust. O sa iasa sigur . Sotul meu a spus sa deschidem KFC...
    Cat despre aripioare: bati 2 oua si adaugi un pic de pesmet, fulgi de porumb sfarmitati un spic piper si intingi aripioarele prin sosul asta dupacare le pui la prajit. La fel si pentru cryspi streeps. Pofta Buna
  •  
    • 64 mesaje
    25 Aug 2006, 21:31
    0 0
    Fetelor am citit pe un site american ca pentru a avea fragezimea aceea trebuie marinate cateva ore(preferabil toata noaptea).Se da sare,boia iute,piper alb,se stropesc cu zeama de lamaie si se tin la rece. A doua zi se tavalesc printr-un amestec de faina.pesmet si fulgi de porumb sfarmati.Se prajesc in baie de ulei, la foc iute la inceput sa se formeze crusta apoi se micsoreaza focul pt a se patrunde bine,cam 25 minute.
  •  
    • 2778 mesaje
    28 Aug 2006, 22:33
    0 0
    Asa zic si eu,ca sunt marinati.E prea intens gustul :emoticoncaresaliveaza:
    Am vazut si la negrul ala de pregateste gratare pe euforia tv ca marineaza tot ce prinde Si asa de bine arata
  •  
    • 3198 mesaje
    28 Aug 2006, 23:46
    0 0
    Nu ies solzii aia cu fulgi de porumb!!!
    Naiba sa-i ia, ca aia fac toti banii!