retete dietetice delicioase...
-
0 0salutare evelor,
haideti sa scriem aici ce retete delicioase cunostem.
vreti?
de exemplu mancarica de legume sau pui cu iaurt....
daca doriti, as vrea sa impartasim din experienta noastra, sa ne facem un meniu super. -
rulada de porc cu ardei gras-pentru o masa de duminica
se toaca ardeii grasi colorati in cubulete si se amesteca cu carne tocata,vreo 350g si condimente dupa gust:sare,piper,vegeta,verdeata tocata,cimbru.se ia o bucata de muschi de porc sau de vita,se bate putin si se pune pe el compozitia de carne cu ardeii.se ruleaza si se leaga cu ata.se pune in tava si se tine la cuptor vreo 70min ,stropind uneori carnea cu uleiul din tava.se scoate pe o hartie abosrbanta , se taie ata si se portioneaza carnea.se serveste cu cartofi si cu sos bechamel in care s-a adaugat putina smantana si cateva cubulete de ardei colorat. -
ce spui tu de o exceptie o data pe saprtamana?
tocmai asta este vreau sa aflu mai multe retete dietetice sa ma hranesc si cu mancare gatita. yam yam ce mai imi place.
pui cu iaurt:
piept de pui fara piele se fierbe in apa cu condimente sau cu legume sa isi mai ia din savoare. fierbi si vreo doua cepe intregi
dupa ce s-a fiert se lasa la racit si se taie cubulete patrate. si maruntesti ceapa.
apoi cubuletele le rastoni penste un borcan cu iaurt de 500 grame , cu capa si lasi la foc mic pana se ia gust una de la alta.
nu trebuie sa le mai lasi mult ca ele sunt deja fierte.
la sfarsit se adauga marar tocat si este bestiala dar si dietetica in acelasi timp.
pe culinar intru permanent dar as vrea sa stiu care nu ingrasa. -
orez cu pui:
fierb orezul simplu, il spal in strecuratoare cu apa rece. Fierb legume (congelate, spre ex) separat, le spal in apa rece. amestec cele 2, intr-o cratita cu 2 ling ulei (masline sau ce credeti voi ca e mai dietetic), condimentez, calesc f putin. Se amesteca cu pui cubulete, sau ca garnitura la pui fiert.
salata de pui cu legume
aceleasi legume cubulete, fierte, spalate, cu pui fiert, cubulete, cu sos de iaurt (orice condiment/usturoi macerat un pic in iaurt) sau amestecate simplu cu o ling ulei masline. -
ca sa continui - la mine iaurtul e mancare de baza, sos, medicament, tot ce vreti. cand vreau sa slabesc si repede imi fac cartofi si telina fierte (cantitati egale) torn iaurt peste ele si pap toata ziua!acum (ca a inceput sezonul) imi fac salate cu iaurt (peste orice salata - in loc de ulei pun iaurt).
-
asta am pregatit azi
Ciuperci cu ceapa si patrunjel verde
500g ciuperci, 1 ceapa, 100 ml ulei, sare, piper, patrunjel verde,
Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga piciorusele ciupercilor tocate, continuindu-se calirea. Se potriveste de sare si piper. Cind ciupercile sint fierte, se lasa vasul descoperit, sa scada. Se adauga apoi patrunjelul si se da vasul deoparte. Palariile ciupercilor, spalate si zvintate, se asaza pe o tava unsa cu ulei, se stropesc cu ulei, se presara cu sare si piper si se pun la cuptor. Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor, se umplu cu compozitia preparata din piciorusele de ciuperci, se presara cu pesmet, se stropesc din nou cu ulei si se pun la cuptor pentru gratinat.
poti pune si cascaval sau smantana daca vrei.
Se servesc calde sau reci, dupa gust. -
am facut 2 feluri de ciuperci daca tot aveam 1kg din ele si sa ramana si pentru maine.
Ciuperci umplute cu brinza de vaci
6 ciuperci mari, 2 linguri unt, 150 gr brinza de vaci, 1 lingura marar tocat, 1 ou, sare.
Se curata ciupercile si se spala bine. Picioarele ciupercilor se scot, se toaca marunt si se inabusa cu o lingura de unt. Palariile ciupercilor se pun intr-o cratita sau intr-o tava unsa cu putin unt si se lasa acoperit la foc mic sa se moaie. Dupa ce s-au racorit putin se umple fiecare ciuperca cu brinza de vaci amestecata cu ciupercile tocate, mararul, oul si sarea. Se pune cite o bucatica de unt peste fiecare si se da la cuptor sa se rumeneasca. -
Doamne, esti cumva sora mea? La fel procedez si eu. Iaurtul este de baza la salatele mele. Iaurt amestecat cu diferite condimente ( chiar daca este vorba de salata mie imi place iaurtul mai dulce: astfel ca eu pisez niste pastile de zaharina in iaurt si iese "marfa" ). Am mai scris si eu retete de salate dietetice, nu stiu daca ai citit: iaurtul il mai amestec cu salata de vinete pana iese o crema si il torn peste salata de rosii. Este grozav. Sau, o alta varianta de sos mai este cu icre (iaurt amestecat cu icre afumate "Negro", stii tu, firma renumita de icre ) acesta este si mai grozav.Incearca-le, fa macar un pic de sos si pune peste cateva legume din salata. Astept raspuns.
-
Vinete impanate! Delicioase si usor de preparat! Se iau cateva vinete medii, se curata o fasie da, una nu, se inteapa cu cutitul si se infig cativa catei de usturoi, se pun intr-un vas yena cu putin ulei, rosii, ardei gras, patrunjel si usturoi. Se asteapta si iese o bunatate! Asta daca va plac vinetele
-
Supa crema de linte rosie
Se pun la fiert: un pahar de linte rosie, spalata bine, 2 cepe mijocii, 2 morcovi si 2-3 rosii. Se adauga un cub "Maggi" sau vegeta sau ce aveti, sare si piper, pudra de cumin si cand s-au fiert toate se pun in mixer. Asta e reteta dietetica, dar puteti adauga dupa ce ati mixat tot 2-3 catei de usturoi taiati si praiti in unt.