Surprize culinare :-)
-
0 0Ce faceti bun si special pt partenerii vostri? ceva rapid si usor care sa nu necesite mullt timp de stat la bucatarie...
-
si daca-n inghetata pui farame de cioco... se intaresc... si sunt bune rau cand le gasesti in inghe

...si daca cioco e din aia fina, cu menta... mniam-mniam...
sau salata de fructe:
un grapefuit mare, curatat de pielite si rupt bucati
un mar mare, taiat bucatele
2 piersici mai tari, taiate bucatele
o banana taiata felii
1-2 kiwi curatate si taiate patratele
2 linguri de stafide
un praf de scortisoara
1 lingura de miere
se amesteca toate, se lasa o juma' de ora la frigider
eventual, se orneaza cu frisca
tineti-ma ca lesin, io-s la regim cu orez-linte-legume fierte, de 3 saptamani, si mai mai am inca una...
-
Ceva "sarat" primiti?
Duminica dimineata merge asa:
se face o omleta sau mai multe din oua + lapte (praf)+ faina si alte alea ce vreti sa puneti (mie imi place cu marar tocat) care va fi mai rezistenta decat una simpla. Se pun pe ea diverse umpluturi (mezel tocat, ciupercute, ketch-up, maioneza, ce aveti in casa), se ruleaza ca o clatita, iar deasupra se poate rade cascaval. La servire, se baga un pic la microunde sa se topeasca cascavalul si se aranjeaza frumos pe farfurie, cu o frunza de salata de ex.
De ziua indragostitilor, fac mai multe omlete din astea, le suprapun si le tai in forma de inima, apoi pun diverse umpluturi intre ele. Pe margine, mici "bobocei" facuti fin fasii de coaja de lamaie sau rosie. -
Al meu e topit dupa popcorn!
A, si ii mai plac friganelele. Felii de piine date prin lapte si ou, prajite si servite cu zahar presarat deasupra. D-astea ar minca saracutzul, dar nu-i prea fac eu ca sint nenorocite rau....au si o groaza de calorii si nici nu sint sanatoase! Asa ca ramine la popcorn!