sosuri
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
24 Iul 2006, 18:100 0Am vazut multe sosuri prin mgazine insa nu stu din care sa incerc si pt ce ar fi potrivit..Voi le folositi?La ce sunt potrivite..Si care dintre ele?Ma refer la acelea la sticulte..de soia..etc(altul nu mai stiu).merci
-
24 Iul 2006, 19:16Sosul de soia se foloseste in loc de sare. Pe langa faptul ca este sarat, da o savoare grozava mancarii si o face mai usor de digerat.
Se potriveste foarte bine la:
- carne de tot felul (pasare, vita, porc, peste), fructe de mare
- paste
- omleta
- sosurile pentru diverse mancaruri.
In ceea ce priveste carnea, poti sa o stropesti cu sos de soia, sa o lasi 30-60 minute la frigider si apoi sa o gatesti (friptura, gratar, prajita). O face mai gustoasa si mai frageda.
Cand o mancare iti iese cam fara gust, sosul de soia adaugat la servire o poate transforma complet.
Din acelasi motiv, sosul de soia merge foarte bine la texturatele de soia - chiar le da un gust ca de carnita.
Sosul tabasco nu ti-l recomand, este un sos cumplit de picant - sau cel putin asa mi se pare mie.
Pentru orez iti recomand borcanele cu sosuri uncle ben's, cu legume, variantele dulci-acrisoare (cele picante, tot asa, mie mi se par din cale-afara de picante). -
24 Iul 2006, 20:20donna_imobile mai sunt sosurile pentru paste, care sunt excelente. le poti manca si fara sa le pui la paste sau alta mancare. si sunt si picante, dar nu foarte rau.
Înapoi la: Forum » Gastronomie