Sos pt mix de fructe de mare
-
0 0Am cautat dar n-am gasit decit o reteta pt spaghete cu fructe de mare. Buna si aia, dar as vrea o reteta pt un mix de fructe de mare. O idee de sos, sau cum va place voua sa le mincati. Salivez numai cind ma gindesc la ele! Mersi pt orice sugestii!
-
Eu am mancat la Trattoria calamar in sos de vin. Cum era facut?! Nu ciu. Parea ca zeama lasata de animalul tras la tigaie era stropita cu vin (ar merge alb sec, cred). In rest, condimente putine, usor acrisoare; incearca sa storci putin grapefruit. Eu as pune si fructe-fructe in tigaie langa astea de mare. De ex, la sosuri e super caisa. Zic si eu...
-
buna!
Eu pastelecu fructe de mare fac asa:
fierb pastele in apa cu sare ,strecor si pun in tigaie aprox 50 g unt ,o legatura ceapa verde ,2-3catei usturoi sos iute de ardei,sare un pic vegeta pun fructele de mare las vreo 5 min si pun frisca prospata apoi adaug parmezan,suc de lamiie si patrunjel verde ,combin cu pastele si sunt f gustoase..sper ca am fost de folos -
Nu inteleg ce vrei sa spui printr-un mix de fructe de mare. Pot sa-ti dau cateva idei, intr-adevar vinul alb, untul si usturoiul sunt ingredientele care leaga cel mai bine cu fructele de mare.
pentru spaghetti cu fructe de mare :
Se fierb spaghettini al dente (maxim 8 minute), concomitent incepi sa prepari fructele de mare, care in general se gatesc destul de repede. Daca fructele de mare sunt congelate, nu astepti sa se dezghete. Incepi prin a cali f. putina ceapa taiata f.marunt si un usturoi intreg (pe care il vei elimina dupa ce s-a calit) in unt sau ulei de masline. Cand ceapa este lucioasa, adaugi fructele de mare, daca sunt mari diferente de marime intre ele, incepi cu cele mai mari, oricum, daca folosesti si creveti, ei vor trebui "sacrificati" ultimii. Piperezi, ametesti fructele de mare la foc iute cu capac, apoi le imbeti cu vin alb sec, lasi sa se evapore alcoolul si adaugi putin din apa in care au fiert spaghettini. Lasi sa dea in cateva clocote, de data asta la foc mai moderat. Eu nu obisnuiesc sa pun rosii, dar se pot adauga, tocate marunt si fara coaja, imediat dupa ce ai stins cu vin. Se adauga patrunjel dupa ce le-ai luat de pe foc. Nu ti-am dat cantitati, dar nu te zgarci la unt si vin. Se strecoara pastele, se dau prin apa rece si apoi, impreuna cu sosul se mai invart la foc pripit pentru un minut.
Aceeasi reteta, dar dupa ce ai amestecat pastele cu sosul din fructe de mare, se dau la cuptorul incins, acoperite cu pesmet, pentru maximum 5 min. In cazul asta sosul trebuie sa fie ceva mai abundent. -
Creveti saganaki :
Se calesc in ulei de masline ceapa, usturoi, ardei verde, sare, piper, se sting cu ouzo si se adauga rosii tocate marunt si fara pielita, putina apa. Se lasa sa fiarba cu capac vreo 10 min, apoi se adauga 7-8 creveti curatati (numai cozile). Mai fierbe vreo 5 min, sau pana sunt gata crevetii, se ia de pe foc si se adauga cubulete de branza feta si patrunjel. Se da la cuptor 10min si se serveste in boluri in care la fund ai pus initial cuburi sau felii de paine prajita. Se mai poate adauga ulei de masline la gata, dupa ce le-ai scos din cuptor. -
Multumesc mult fetelor! Din pacate am mincat inainte sa citesc raspunsurile, dar "creatia" mea seamana intrucitva cu sugestiile voastre! Prin mix de fructe de mare ma refeream la caracatita, creveti, scoici, calamari. Pina la urma m-am hotarit asupra unui pachet cu creveti pe care i-am facut cu spaghete. Am calit in ulei o ceapa si citiva catei de usturoi, dupa care am adaugat un pahar de vin alb sec si o lingura de bulion. Am amestecat bine dupa care am adaugat crevetii fierti in prelabil 15 minute. Sosul l-am turnat peste spaghetele fierte 8 minute si am amestecat. Au iesit super bune! Si mi-a mai ramas o portie si pt miine!

Dar cu siguranta ca voi incerca si celelalte retete propuse de voi! Multumesc mult pt ajutor!
Eu una mor dupa fructele de mare!