Ceva cu zmeura

•  
    • 3198 mesaje
    17 Iul 2006, 11:39
    0 0
    Iubitelor, ce fac eu cu 2 borcane de zmeura? Imi dati niste retete?
  •  
    • 878 mesaje
    17 Iul 2006, 11:50
    0 0
    eu am postat o reteta de tort cu zmeura la topicul: bucataria fara foc
  •  
    • 2198 mesaje
    17 Iul 2006, 12:00
    0 0
    Eu mai fac cateodata cheese cake cu zmeura ..Este destul de usurel , dar nu prea stiu cantitatile exacte pe de rost ( te' sa iau reteta de acasa )...Eu mai pun si din ochi ...
    Daca va intereseaza vin maine cu ea...
  •  
    • 3198 mesaje
    17 Iul 2006, 12:15
    0 0
    Au, Maddy, se duce naibii pana maine zmeura mea. Zi CE pui, ca ghicesc eu proportiile!
  •  
    • 131 mesaje
    17 Iul 2006, 13:57
    0 0
    un fel de tiramisu: in loc sa inmoi piscoturile in cafea, le treci rapid prin suc de zmeura, umpli cu mascarpone sau o smantana mai groasa batuta cu intaritor de frisca si vanilie, iar restul de fructe le bagi intregi in crema si/sau le ingramadesti deasupra ultimului strat si deasupra torni jeleu din ala la pliculet(e rosu pt fructe rosii) sa le fixeze.
  •  
    • 3198 mesaje
    17 Iul 2006, 14:29
    0 0
    Super, super! Exact asa ma si gandeam sa fac, ma rog, cu branza de vaci si ca intaritor sa pun pesmet (verificat).
    Sper ca partea de sus sa iasa si cu Gel-fix, ca deja il am acasa.
    Dar tot ca jeleu peste prajituri o sa va spun un secret de-al meu. Sau poate-l stiti: budinca de la DR. Oetker + zahar + suc acidulat in loc de lapte - in functie de culoarea pe care doresti sa o dai glazurii ( fanta, cola etc). Se intinde si iese transparenta.
    Multam!
  •  
    • 2198 mesaje
    17 Iul 2006, 16:08
    0 0
    Mey , ha ca-ti zic din amintiri ..ca anu' asta n-am facut inca ...
    Blatul de cacao : bati oua ( 4 ) cu zahar si zahar vanilat ..apoi pui un pic de faina si o lingura de cacao ..Bagi blatul la cuptor pentru 20 minute
    Crema de branza : branza de vaci ( jumatate kg ), arome , parca 2 albusuri - si zahar cat cuprinde ...Le bati bine de tot si apoi adaugi cateva linguri bune de zmeura pasata.Eu , daca nu mi se parea destul de cremoasa , adaugam un pic de smantana lichida dulce ...
    Cand blatul s-a racit , intinzi bine crema , decorezi cu zmeura si dai la frigider 3 ore .
    Oricum am sa verific cantitatile acasa si revin maine ...
  •  
    • 3198 mesaje
    17 Iul 2006, 18:09
    0 0
    Cum , Maddy, blatul doar cu oua si faina? Nu tu putin ulei, nu tu praf de copt?
  •  
    • 9835 mesaje
    17 Iul 2006, 18:22
    0 0
    pai a zis ca se pune si zahar. deci seamana cu pandispanul, nu-i trebuie nici ulei, nici praf de copt...
  •  
    • 3198 mesaje
    17 Iul 2006, 18:29
    0 0
    Retinusem si zaharul, dar cum el este o valoare intrinseca in toate demersurile prajituristice...
  •  
    • 3198 mesaje
    18 Iul 2006, 09:48
    0 0
    Va multumesc pt sugestii, chiar si mie imi multumesc, dar cu regret nu pot sa va anunt ce bunatati am facut, deoarece ajunsa acasa, am aflat cu placere ca zmeura mea e la gunoi! Doamna maica-mea a considerat ca e de datoria ei sa-mi elibereze frigiderul propriu si personal de ceva care, spunea ea, se putea strica in orice moment... Nu va indignati, eu sunt obisnuita cu din astea, de peste 30 de ani...
  •  
    • 2198 mesaje
    18 Iul 2006, 11:22
    0 0
    ...iar eu oricum uitasem sa ma uit dupa reteta ...
    Deh , varsta ...