suberek

•  
    • 211 mesaje
    10 Iul 2006, 13:43
    0 0
    Stie cineva cum se face aluatul de suberek? un aluat probat si sigur.
  •  
    • 1135 mesaje
    10 Iul 2006, 14:47
    0 0
    Mama mea stie sa faca, dar iti spun ca, desi ea a stat langa o turcoaica si a prins din zbor, tot nu ii iese la fel. Asa ca pot sa-i cer reteta, dar te-as sfatui sa inveti de la sursa si asa ai o sansa mai mare.
  •  
    • 533 mesaje
    10 Iul 2006, 22:09
    0 0
    Imi explicati si mie ce este suberek-ul va rog frumos!?
  •  
    • 1135 mesaje
    11 Iul 2006, 09:13
    0 0
    E ca o placinta cu foaie foarte subtire si in interior are carne de oaie, care se prajeste. Specialitate turceasca. Mananci in disperare, daca e facuta cum trebuie.
  •  
    • 211 mesaje
    11 Iul 2006, 10:05
    0 0
    Anatea de la sursa n-am cum, nu cunosc nicio turcoaica, cand scrii reteta?
  •  
    • 16 mesaje
    11 Iul 2006, 11:21
    0 0
    E foarte simplu, apa , sare si faina .
    Nu ai nevoie de cantitati , depinde cite vrei sa faci . Se face o coca si se intinde foaia , nimic mai mult.
    Compozitia stii cum sa o faci?
  •  
    • 864 mesaje
    11 Iul 2006, 11:43
    0 0
    si eu fac coca la fel, apa, sare si faina, poate adaug o lingura de ulei si un pic de drojdie, dar n-o las sa creasca.
    umplutura o fac din carne de oaie amestecata cu carne de vita sau porc, ceapa taiata marunt necalita, sare, piper, cimbru si neaparat menta !!! (bine, daca n-am carne de oaie o fac cu orice carne, nu mai au acelasi gust, dar tot bune ies).

reteta e de la mama, deci nici eu nu stiu daca e "ca la carte". si se fac ca branzoaicele prajite. miammiam !!
  •  
    • 1135 mesaje
    11 Iul 2006, 12:13
    0 0
    Cu mentiunea ca nici mama n-a fost incantata de ce i-a iesit... ca atare nu e foarte convinsa ca n-a uitat ceva pe drum.

Coca: apa rece, faina, sare, putin otet (o lingura). Fara drojdie. Nu se lasa la dospit.

Compozitie: ceapa (calita), carne oaie (eventual si vita, exclus porc), sare, piper, cimbru.

Mi-a zis ca se pune compozitia pe jumatate, ca la langosi, apoi se taie cu farfuria, ca sa iasa perfect rotund... dar astea deja sunt mofturi, important e sa iasa bune! Bafta si sa ne zici ce-a iesit!
  •  
    • 211 mesaje
    11 Iul 2006, 13:17
    0 0
    Multumesc muuuuuuuuult deci nu se pune ou in aluat? compozitia o stiu (carne oaie sau vita, ceapa cruda, sare siiii meeenta)la coca mi-e frica sa nu intepeneasca la prajit asa fara nimic doar apa cu faina, dar daca asa este, asa o fac
  •  
    • 1 mesaje
    25 Apr 2009, 16:50
    0 0
    suberekul este o traditie in dobrogea,unde sunt turci si tatari,care stiu sa il pregateasca.necesita multa rabdare
  •  
    • 2487 mesaje
    28 Apr 2009, 13:14
    0 0
    Sal,a intrat de curiozitate sa vad ce este suberek-ul si vad ca vorbiti de foaie de placinta-strudel,o postez si pe cea folosita de mine ,sper sa va fie de folos:300g faina,15ml (3linguri)ulei,1ou,150ml apa,1/2l sare,se face un aluat se lasa sa se odihneasca 15 min, se intinde foaie subtire.Se unge cu ulei sa nu se rupa.Eu o folosesc la tot felul de placinte,cu mar,cu brinza,cu spanac,cu carne.
  •  
    • 72 mesaje
    29 Apr 2009, 10:42
    0 0
    la aluat la suberek stiu ca se pune si putin iaurt sau lapte foarte putin eu sunt bucatar in devenire
  •  
    • 283 mesaje
    12 Mai 2009, 10:55
    0 0
    Ofer consultanta in carti si TAROT. Nu vreau sa stiu detalii despre dvs. ca apoi sa spuneti ca m-am inspirat! Daca sunteti interesate, lasati un mail pe cassey.cassey20@yahoo.com si va voi contacta cat se poate de repede. REFERINTE despre mine, gasiti pe cafeneaua de pe link: http://www.kudika.ro/comunitate/forum/view_topic/20618/Cafeneaua-lui-Cassey/Cafeneaua-lui-Cassey-pagina-6.html
    O saptamana frumoasa, tuturor!