Condimente
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
8 Iul 2006, 22:560 0As dori sa stiu si eu mai multe despre condimente,ce folositi voi,la ce mancaruri,proprietatile fiecarui condiment
-
9 Iul 2006, 12:25Eu le consider cel mai important ingredient al oricarei mancari, ceea ce face diferenta intre un gatit banal si a manca cu pasiune.
Uite cateva tipsuri ale mele, nu neaparat doar despre condimente:
- la carnea dulce (porc) folosesc arome "iuti" si acrisoare: mustar, piper, lamaie, portocala, rosii, caisa, piersica, usturoi, telina, ardei (iute), busuioc, nucsoara, hrean, vin rosu
- la carnea fada si fibroasa (vita, curcan) arome puternice,dulci si acrisoare: rosii, ceapa, cartofi, morcovi, telina, zahar caramelizat, mustar, avocado, ananas, cimbru, lichior, boia dulce
- la pui trebuie arome calde si cuminti, usor acrisoare: rosii, ustoroi calit, oregano, portocala, caisa, mar, piper alb, vin alb
- la peste: portocala (la cel de apa sarata), lamaie (la cel de apa dulce), coreiandru (f important), tarhon, putin dafin. -
10 Iul 2006, 11:43Apropo de condimente: la noi se gaseste Asafetida? (Asafoetida/Ferula foetida)
Aceasta planta-condiment mi-a fost recomandata calduros pentru problemele digestive pe care le am, dar nu o gasesc mentionata nicaieri pe site-urile romanesti de produse naturiste...
-
11 Iul 2006, 12:42multumesc mult,si mie mi se pare ca orice mancare iese mult mai buna cu condimentele potrivite
Înapoi la: Forum » Gastronomie