Clatite cu dulceata :)
-
0 0Am avut ieri o pofta nebuna de clatite cu dulceata de visine .. Zis si facut .. Am cautat pe net si am combinat vreo 3 retete .. De fiecare data, cautam prin tot felul de carti si niciodata nu imi ieseau cum trebuie; ori prea multe, deloc gustoase si imi mai lua si un veac sa le fac, ori prea putine si o groaza de oua bagate .. ma rog...
Pana la urma am facut exact cate am mancat si nici nu a durat mult
.. Iata si reteta simpla, in caz ca vi se face pofta 
1. 100g faina (1 cana)
2. 2 oua
3. 2 lingurite de zahar
4. 1 vf de lingurita de sare
5. coaja de la 1 lamaie (sau mai putin - depinde de gust)
6. 250 ml lapte
7. 50 ml de apa minerala
Se amesteca primele 5 ingrediente, se amesteca cu mixer-ul, dupa care se adauga urmatoarele 2 (laptele si apa minerala)
Se mixeaza bine si se lasa 1/2 ora ...
Cu un polonic mic, se pun pe rand in tigaia incinsa in prealabil si ...
Ies vreo 10-12 clatite .. Fix un desert de dupa-amiaza
Pofta buna fetelor
-
Fix un desert de o persoana cum ziceai! Eu daca ma apuc sa fac.....ori fac spre 50, ori nu mai fac! Nu de alta, dar nu sint singura. Sint topita dupa clatite, cred ca e singurul dulce care imi place si nu exista ora din noapte sau din zi in care sa nu imi fie pofta...dar si lene sa le fac.
Totusi, parca m-ai ambitionat si cred ca luni ma pun si eu pe treaba! Reteta mea era mai simpluta, dar cred ca o sa o incerc si pe a ta, sa vedem ce iese! -
Dar voi stiti ca daca pui la rece in frigider compozitia ceva timp ( in jur de o o ora), apoi amestecati din nou dupa ce scoateti din frigider.. clatitele vor iesi mult mai parfumate si amestecul mai gustos??

Babyk, eu ti-am dat reteta ca sa iasa bune clatitele, pina la urma cite clatite ai reusit sa maninci din alea 12 cite ai vrut tu sa faci??
-
Sa fie intr-un ceas bun, draga mea.. mult succes pe mai departe!!

Eu niciodata nu am putut minca mai mult de 5-6 clatite o data, chiar daca nu am mincat nimic inainte, asa ca.. eu cred ca erai rupta in doua de foame sau ai combustia ca la rachete (asa se vede, dupa cum arati in poza si cit de "afurisita", de agitata si de impulsiva esti.. asta e un compliment, sa stii..
) Probabil ca erau subtiri ca foita de tigara clatitele tale, dar ma bucur ca ti-au iesit bine, pt prima data.. Mult noroc si alta data si la alte delicatese culinare!!
-
Eu in fiecare duminica imi rasfat f amilia cu cate o portie de clatite.Le fac cum le faceti si voi doar ca adaug praf de copt stins la albusurile batute spuma(asta ca sa fie fragede si cand se racesc-dc apuca sa se raceasca
).Cel mai mult imi place sa le umplu cu dulceata de trandafiri(cand am de la mama) si sa pun peste ele smantana si zahar pudra amestecat cu zahar vanilat....