Clatite cu dulceata :)

•  
    • 1964 mesaje
    8 Iul 2006, 18:52
    0 0
    Am avut ieri o pofta nebuna de clatite cu dulceata de visine .. Zis si facut .. Am cautat pe net si am combinat vreo 3 retete .. De fiecare data, cautam prin tot felul de carti si niciodata nu imi ieseau cum trebuie; ori prea multe, deloc gustoase si imi mai lua si un veac sa le fac, ori prea putine si o groaza de oua bagate .. ma rog...

Pana la urma am facut exact cate am mancat si nici nu a durat mult .. Iata si reteta simpla, in caz ca vi se face pofta

1. 100g faina (1 cana)
    2. 2 oua
    3. 2 lingurite de zahar
    4. 1 vf de lingurita de sare
    5. coaja de la 1 lamaie (sau mai putin - depinde de gust)
    6. 250 ml lapte
    7. 50 ml de apa minerala

Se amesteca primele 5 ingrediente, se amesteca cu mixer-ul, dupa care se adauga urmatoarele 2 (laptele si apa minerala)

Se mixeaza bine si se lasa 1/2 ora ...

Cu un polonic mic, se pun pe rand in tigaia incinsa in prealabil si ...

Ies vreo 10-12 clatite .. Fix un desert de dupa-amiaza

Pofta buna fetelor
  •  
    • 2794 mesaje
    8 Iul 2006, 21:44
    0 0
    Fix un desert de o persoana cum ziceai! Eu daca ma apuc sa fac.....ori fac spre 50, ori nu mai fac! Nu de alta, dar nu sint singura. Sint topita dupa clatite, cred ca e singurul dulce care imi place si nu exista ora din noapte sau din zi in care sa nu imi fie pofta...dar si lene sa le fac. Totusi, parca m-ai ambitionat si cred ca luni ma pun si eu pe treaba! Reteta mea era mai simpluta, dar cred ca o sa o incerc si pe a ta, sa vedem ce iese!
  •  
    • 1964 mesaje
    8 Iul 2006, 22:08
    0 0
    mai simpla decat asta ?! Eu tocmai ce ma gandeam ca am gasit-o pe cea mai simpla din lume

Ies foarte bune ....

Mda .. desertul e de o persoana
  •  
    • 2794 mesaje
    8 Iul 2006, 23:22
    0 0
    Nuuuuuuuuuu.....mai simpla in sensul ca avea mai putine ingrediente: oua, apa, faina, ulei si sare. Am incercat si cu lapte, dar n-as putea spune ca am simtit vreo diferenta notabila. Imi place ideea cu coaja de lamiie totusi. Abia astept, mama, ce pofta mi-ai facut!
  •  
    • 1964 mesaje
    8 Iul 2006, 23:56
    0 0
    acum depinde de gust cu coaja asta de lamaie . Mie imi place, dar azi am fost la mama si i-am facut si ei si nu e prea entuziasmata de gustul lamaii .. Ma rog ...

Eu am facut si ieri si azi
  •  
    • 13910 mesaje
    9 Iul 2006, 01:38
    0 0
    incearca cu apa minerala!
  •  
    • 230 mesaje
    9 Iul 2006, 10:14
    0 0
    da, cu apa minerala, asa imi face bunica mea si ies foarte pufoase!
  •  
    • 1964 mesaje
    9 Iul 2006, 12:55
    0 0
    pai n-am zis mey si eu de apa minerala ??? Asta si era reteta
  •  
    • 587 mesaje
    9 Iul 2006, 13:45
    0 0
    Asa le fac si eu babyk, doar ca adaog un praf de bicarbonat (praf de copt) in compozitie: devin mai pufoase.
    Cat despre umplutura cu visine, acolo pun coaja de lamaie si scortisoara (putin).
    Aaaah, ce dulce bun voi manca azi!
  •  
    • 553 mesaje
    9 Iul 2006, 14:22
    0 0
    sau cu bere (in aluat desigur)
  •  
    • 2048 mesaje
    10 Iul 2006, 19:25
    0 0
    Dar voi stiti ca daca pui la rece in frigider compozitia ceva timp ( in jur de o o ora), apoi amestecati din nou dupa ce scoateti din frigider.. clatitele vor iesi mult mai parfumate si amestecul mai gustos??
    Babyk, eu ti-am dat reteta ca sa iasa bune clatitele, pina la urma cite clatite ai reusit sa maninci din alea 12 cite ai vrut tu sa faci??
  •  
    • 1964 mesaje
    10 Iul 2006, 22:59
    0 0
    mey bigsis, ai sa razi .... am mancat vreo 11 si gandeste-te ca a fost prima oara cand fac reteta
  •  
    • 2048 mesaje
    11 Iul 2006, 09:54
    0 0
    Sa fie intr-un ceas bun, draga mea.. mult succes pe mai departe!!
    Eu niciodata nu am putut minca mai mult de 5-6 clatite o data, chiar daca nu am mincat nimic inainte, asa ca.. eu cred ca erai rupta in doua de foame sau ai combustia ca la rachete (asa se vede, dupa cum arati in poza si cit de "afurisita", de agitata si de impulsiva esti.. asta e un compliment, sa stii.. ) Probabil ca erau subtiri ca foita de tigara clatitele tale, dar ma bucur ca ti-au iesit bine, pt prima data.. Mult noroc si alta data si la alte delicatese culinare!!
  •  
    • 4 mesaje
    8 Ian 2010, 17:03
    0 0
    nu sunt bune ingrasa
  •  
    • 531 mesaje
    8 Ian 2010, 23:07
    0 0
    iote, da' foame de clatite ai mai avut de te-ai intors in timp 4 ani!

ce va mai place sa scormoniti aiurea.......

doar ca sa zici ca ingrasa!
  •  
    • 615 mesaje
    13 Ian 2010, 12:23
    0 0
    Eu in fiecare duminica imi rasfat f amilia cu cate o portie de clatite.Le fac cum le faceti si voi doar ca adaug praf de copt stins la albusurile batute spuma(asta ca sa fie fragede si cand se racesc-dc apuca sa se raceasca ).Cel mai mult imi place sa le umplu cu dulceata de trandafiri(cand am de la mama) si sa pun peste ele smantana si zahar pudra amestecat cu zahar vanilat....
  •  
    • 3311 mesaje
    14 Ian 2010, 21:02
    0 0
    willya, m-am ingrasat 1 kil numai cat am citit
    in orice caz, voiam sa zic ca eu uneori adaug esenta de rom/vanilie sau ce o fi.. ii da si un miros demential