prajitura "cartof"

•  
    • 230 mesaje
    8 Iul 2006, 18:21
    0 0
    stie cineva reteta?!plsss...am incercat sa caut in arhiva dar nu m-am descurcat si nici pe net n-am dat de "faimoasa" reteta.
  •  
    • 2794 mesaje
    8 Iul 2006, 21:47
    0 0
    Hmmmm.....bunicica aceasta prajitura, dar din cite stiu eu, la cofetarie cel putin, "cartoful" se face din resturile ramase de la celelalte prajituri, la care se mai adauga niste rom, niste cacao...Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu reteta, pina acum eram convinsa ca nici nu exista asa ceva....
  •  
    • 533 mesaje
    9 Iul 2006, 09:11
    0 0
    De cite ori am mincat prajitura cartof imi lasa senzatia ca seamana cu salamul de biscuiti,diferenta fiind ca la cartof biscuitii erau dati prin masina.Am cautat totusi pe net si am gasit
    http://www.culinar.ro/carte_de_bucate_Dulciuri_Prajituri_Cartofi_3_Dulciuri_143_Prajituri_3186_47-2-691.htm
    http://www.culinar.ro/carte_de_bucate_Dulciuri_Prajituri_Cartofi+de+biscuiti_3_Dulciuri_143_Prajituri_1931_47-2-691.htm
  •  
    • 230 mesaje
    9 Iul 2006, 10:12
    0 0
    clau, mersi mult, cred ca nu cautam eu pe google cuvantul care trebuia; si eu am intrebat mai multa lume si toti imi ziceau ca din cate stiu prajitura asta e facuta din resturi ramase de la alte prajituri...dar am mancat acum un weekend de la o cofetarie si mi-a placut mult, nu semana la gust cu salamul de biscuiti si vroiam sa gasesc reteta.
  •  
    • 9835 mesaje
    9 Iul 2006, 11:57
    0 0
    intr-adevar, in cofetarii "cartofii" se fac din marginile ramase de la blaturile care se folosesc pentru montarea prajiturilor...

din cate stiu eu, blaturile de cofetarie se fac din aluat de pandispan - pentru rulade se face mai pufos (cu mai putina faina), iar pentru blaturi se face mai vartos (cu mai multa faina). probabil combinatia de aluaturi de consistenta diferita da farmecul "cartofilor".

drept pentru care ma gandesc ca, daca n-avem chef de copt pandispan ca sa facem "cartofi" din el, putem folosi 2 feluri de biscuiti - unii mai fragezi, altii mai tari, rupti bucati si apoi insiropati potrivit cu un sirop in care adaugam cacao si esenta rom); adica sa nu fie sfaramati complet in masina de tocat. (Am observat ca, daca macin biscuitii si apoi insiropez pudra rezultata, prin amestecare compozitia devine cam cleioasa, iar "cartofii" ies prea vartosi, inecaciosi...)