Help! Gogosele din aluat oparit???

•  
    • 9835 mesaje
    8 Iul 2006, 13:12
    0 0
    Dragele mele, de multa vreme ma caznesc sa fac gogosele din acelea din aluat oparit, care se umfla la coacere si raman goale pe dinauntru, in asa fel incat se pot umple cu diverse creme dulci sau pasta de peste, branza etc...

Dar nu-mi ies!!! Aluatul imi iese intotdeauna prea moale, se lasa imediat ce pun gramajoarele de aluat in tava (ma mai si chinuiesc sa le fac frumoase, cu seringa aia speciala.... Nu se umfla la copt, raman aproape turtite...

Dati-mi si mie, rogu-va, o reteta buna si dezvaluiti-mi eventualele secrete - ca nu mai poci, maica, turbez, nu alta!!!!
  •  
    • 71 mesaje
    8 Iul 2006, 21:53
    0 0
    incearc-o pe asta :
    160ml apa, 80ml ulei, 160g faina, 6 oua.
    Eu pe asta o fac uzul ( uneori le prajesc in ulei pur si simplu si le umplu cu finetti)
    Importanta este nu numai compozitia , cat si focul ( ca la ooorice praji de altfel )
    Vezi sa fie cuptorul incalzit bine in prealabil Il lasi focul mai maricel in primele 5-6 min - suficient ca sa aiba timp sa creasca ) dupa care il reduci la moderat . Eu cred ca asta e secretul .
    Bafta !
  •  
    • 9835 mesaje
    9 Iul 2006, 11:51
    0 0
    amiroza, multumesc mult

o sa incerc si asa cum spui tu - nu ma las pana nu reusesc pana la urma...
  •  
    • 116 mesaje
    10 Iul 2006, 10:25
    0 0
    Donna, ai cartea de bucate a Silviei Jurcovan? La pag.474 gasesti "Aluat pentru ecleruri". Daca respecti intocmai reteta iti iasa super bune. Daca vrei sa le faci pentru aperitiv le faci mici, iar daca vrei sa le umpli cu crema de vanilie, le faci mai mari. Daca nu ai cartea, iti trimit reteta.
  •  
    • 9835 mesaje
    10 Iul 2006, 11:35
    0 0
    ira, nu am cartea... te rog, scrie-mi reteta, cand ai timp
  •  
    • 116 mesaje
    10 Iul 2006, 14:48
    0 0
    125 g faina, 100 g unt sau margarina (eu folosesc margarina), 1/4 l apa, 3 oua mari (60 g bucata sau mai mari), 1/2 lingurita sare.
    Intr-o olita de un litru se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga toata faina deodata si se amesteca repede, trecand iar pe foc (dar nu direct de flacara); se amesteca de cateva ori, pana cand se dezlipeste aluatul de fundul vasului. Se lasa, apoi, sa se raceasca. Cand este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, pana se incorporeaza in aluat. Daca ouale sunt mai mici - in jur de 50 g - se pun 4 bucati, ca aluatul sa fie destul de moale, fara sa curga, sa-si mentina bine forma, dupa ce se pun in tava.
  •  
    • 116 mesaje
    10 Iul 2006, 14:53
    0 0
    Se foloseste o tava neunsa si se coace in cuptorul dinainte incins la maximum. Dupa 10 minute, de cand s-au introdus la cuptor, focul se reduce la mijlociu. Cuptorul nu se deschide 20 de minute, pana cand aluatul se ridica si prinde forma, altfel se va lasa, ramanand cleios.
    Aceste preparate trebuie sa creasca de doua ori pe cat au fost si sa ramana goale la mijloc. Se coc cca. 30 minute, ca sa fie putin rumenite; dac se tin mai putin timp la cuptor raman cleioase la mijloc.
    Spor la lucru si sa ne spui cum ti-au iesit!!
  •  
    • 9835 mesaje
    10 Iul 2006, 15:10
    0 0
    multumeeeeeeesc!!!!!!!!!!!!!!
  •  
    • 116 mesaje
    10 Iul 2006, 15:37
    0 0
    cu placereeeeeeee!!!