Pentru Codrutza: reteta de aluat nisipos

•  
    • 9835 mesaje
    7 Iul 2006, 09:57
    0 0
    Am gasit reteta de aluat nisipos (crocant):

250g faina, 125 g unt, sare

Se amesteca repede unul cu faina. Se aduna, se face o adancitura in care se toarna o cescuta cu apa rece si sare. Se framanta. Se strange ca o minge si se tine cateva ore la rece. Se poate pregati aluatul din ajun.
    Din acest aluat se prepara tarte mari cu fructe sau cu marmelada.
  •  
    • 1340 mesaje
    7 Iul 2006, 11:32
    0 0
    Donnaaaaaaaaaaaaa muah-muah !
    O sa-ti iau si eu reteta, sigur maine fac!

Nice to see you!
  •  
    • 878 mesaje
    7 Iul 2006, 15:04
    0 1
    mersi donna. o sa incerc maine. am musafiri in week-end, adica vin maine dupa amiaza neamurile si stau la mine pana luni dimineata, ca dunimica mergem la nunta la o verisoara. in seara asta trebuie sa fac curatenie si maine dimineata sa gatesc de toate cele ( aperitive, fripturica la cuptor, supa, si bineinteles ceva dulciuri la desert, ca sunt topiti dupa prajiturile mele...
    si cred ca tarta cu fructe merge cel mai bine pe caldurile astea. iar o sa fie sauna la mine in bucatarie dar asta e...
    ma trezesc mai dimineata (daca nu hoinaresc pe la ceva terase deseara!!!)si sper ca pana pe la amiaz sa termin cu cocaturile si fripturile...
    mersi inca o data!
    week-end placut.
  •  
    • 878 mesaje
    7 Iul 2006, 15:08
    0 0
    Uite reteta de la o prajitura pe care am incercat-o eu saptamana asta si a iesit fff buna:
    Prăjitură cu aluat sfărâmicios
    Pentru aluat ai nevoie de: 125 g unt, 125 g zahăr, 2 ouă, 1/2 plic zahăr vanilat, 1 linguriţă praf de copt, 200 g făină, 3 linguri lapte, 400 g vişine, sare.
    Pentru streusel ai nevoie de: 50 g unt, 65 g zahăr, 75 g făină, scorţişoară.
    Aluat: Freci untul cu zahărul şi vanilia, apoi încorporezi pe rând gălbenuşurile, făina, un praf de sare, praful de copt şi la sfârşit albuşurile bătute spumă. Întinzi compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, aşezi vişinele curăţate de sâmburi şi scurse bine.
    Streusel: Amesteci untul cu zahărul, făina şi un praf de scorţişoară. Obţii un aluat uşor uscat şi fărâmiţat pe care-l presari peste vişine, după care dai prăjitura la cuptor pentru 45 de minute.
  •  
    • 878 mesaje
    7 Iul 2006, 15:17
    0 0
    inca o data:

Prajitura cu aluat sfaramicios:
    Pt aluat: 125g unt, 125g zahar, 2 oua, 1\2 plic zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt, 200g faina, 3 linguri lapte, 400g visine, sare.
    Se fraca untul cu zaharul si vanilia, apoi incorporezi pe rand galbenusurile, faina, un praf de sare, praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma. intinzi compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, sau pe hartie de copt, asezi visinele curatate de samburi si scurse bine.
    Pt deasupra: 50g unt, 65g zahar, 75 g faina, scortisoara. Se amesteca untul cu zaharul, faina si un praf de scortisoara. Obtii un aluat usor uscat si faramitat pe care-l presari peste visine, dupa care dai prajitura la cuptor pentru 45 min.