Bucatarie fara foc

•  
    • 1005 mesaje
    6 Iul 2006, 20:41
    0 0
    Buna evelor! Cred ca odata cu venirea caldurii este greu sa mai stam si cu cuptorul aprins.Totodata este mai sanatos sa mancam cruditati. Va astept cu retete fara foc . Incep eu cu cateva :
  •  
    • 1005 mesaje
    6 Iul 2006, 20:48
    0 0
    Supa crema de varza dulce, alba
    1/2 varza , 4-5 rosii , 2-3 linguri taratze ,2 ardei grasi rosii ,1 legatura verdeata, 1/2 litru zer proaspat , 4-5 linguri ulei, 1/2 linguritza pulbere de alge 1 lg pulbere seminte de gogosari.
    Zerul se pune in castron, in care se adauga varza, rosiile, ardeii bine maruntite( cel mai bine ar fi cu robotul de bucatarie), taratzele, uleiul , pulberile si desupra verdeatza
    e mai complicat un pic dar eu zic ca merita efortul ...veti fi pline de energie
  •  
    • 1005 mesaje
    6 Iul 2006, 20:54
    0 0
    Salata de telina cruda cu nuci
    2 teline , 4 linguri ulei, zeama de la o lamaie,1 lingura mustar,3 catei usturoi ,1 legatura patrunjel ,15 nuci
    Telina curatata si data prin razatoare se amesteca cu uleiul, zeama de lamaie,usturoiul pisat impreuna cu cateva nuci .Se pune totul intr-o salatiera si se presara cu patrunjel tocat marunt
  •  
    • 878 mesaje
    12 Iul 2006, 19:39
    0 0
    Tort cu zmeura si piscoturi
    Ingrediente:
    O punga de piscoturi pe post de blat ( cind am timp fac si eu blat, din cel clasic )
    2 cutii cu frisca lichida=400 gr.
    1 cutie de crema de brinza =500 gr. ( maguerquark, Philadelphia, etc)
    2 pliculete de gelatina
    2 pliculete de intaritor pt. frisca
    Zahar
    zmeura 750gr.

Crema de brinza am pus-o intr-un castron mai mare si am frecat-o cu zahar. Am pus zahar dupa gust sa fie dulce. Intital am scurs zeama din cutia de brinza.
    Separat am batut frisca cu cele 2 pliculetze de intaritor
    Usor am rasturnat frisca batuta si am amestecat-o cu crema indulcita.
    Intr-o tava cu pereti detasabili am asezat piscoturile frumos, unul linga altul, si apoi cu sirop de zmeura si un pic de lamaie am insiropta piscoturile.
    !!Atentie nu prea tare.
    am pregatit gelatina : cele 2 plicuri de gelatina cu 10 linguri de apa, le-am lasat 10 minute la inmuiat, si apoi am incalzit-o pina s-a dizolvat.
    Am rasturnat crema in tava peste piscoturi si am asezat pe deaasupra zmeura si gelatina.
    L-am asezat la rece in frigider. Ornat cu frisca!
  •  
    • 562 mesaje
    12 Iul 2006, 21:41
    0 0
    Sincer eu carne nu mananc dar retetele de la bucataria fra foc nu le prea inteleg desi vreau sa le incerc totusi par ciudate, poate ca daca mi le-ar pregati cineva as incerca.
  •  
    • 1005 mesaje
    13 Iul 2006, 12:18
    0 0
    Ce anume ti se pare ciudat? Sunt in general salate de cruditati combinate in fel si chip ca sa nu te plictisesti
  •  
    • 562 mesaje
    13 Iul 2006, 19:58
    0 0
    Ce mi se pare ciudat? spre exemplu sa faci ciorba fara foc.
  •  
    • 32 mesaje
    13 Iul 2006, 20:31
    0 0
    Salata de castraveti cu smantana sau iaurt
    Tai intr-un castron felii de castraveti. Intr-un bol amesteci smantana sau iaurtul cu ceapa, usturoi, verdeturi...Rastorni compozitia peste castraveti si amesteci. Apoi joaca-te, punand condimente dupa pofta inimii. Sper sa-ti placa. Pupici!
  •  
    • 2794 mesaje
    14 Iul 2006, 10:30
    0 0
    Tiramisu
    Ingrediente: piscoturi
    cafea tare
    5 oua
    200 grame brinza mascarpone
    4 linguri zahar
    jumatate ceasca lichior cafea
    Prepararea cremei:
    Se bat cele 5 albusuri spuma si se amesteca cu zaharul.
    Se bat cele 5 galbenusuri pina se intaresc si se amesteca cu brinza. Se poate folosi orice tip de crema de brinza, nu neaparat mascarpone ca in reteta originala.
    Se omogenizeaza cele 2 compozitii si se agauga si lichorul.
    Ca o varianta mai simpla se poate folosi crema de Tiramisu din comert (Dr. Oetker), dar parerea mea e ca n-are nici un gust.
    Cafeaua se pune intr-un bol astfel incit sa putem trece fiecare piscot prin el. Dupa ce le trecem prin cafea, asezam piscoturile intr-o forma de preferinta dreptunghiulara. Dupa primul strat de pisocturi se pune crema, apoi iar piscoturi trecute prin cafea, iar crema pina terminam piscoturile sau crema, iar ultimul strat trebuie sa fie de crema.
    Se da la frigider pentru minim 4 ore si la servire se orneaza cu pudra de cacao si scortisoara.
  •  
    • 1964 mesaje
    14 Iul 2006, 18:29
    0 0
    Lolitaa, esti sigura ca se pune branza ?!! Nu imi imaginam

oricum ... vreau tiramisu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  •  
    • 1005 mesaje
    14 Iul 2006, 20:15
    0 0
    Babyk mascarpone este o branza mai speciala este asa ca o crema , deci este ideala pentru creme si mie imi place tiramisu si se face relativ usor.. multumim de reteta Lolitaa
  •  
    • 1964 mesaje
    14 Iul 2006, 20:18
    0 0
    Stiu ce este mascaspone ... numai ca nu stiam ca reteta de tiramisu poate contine any kind of cheese
  •  
    • 2794 mesaje
    14 Iul 2006, 20:35
    0 0
    Sigur era cu brinza, babyk! Chestia e ca si eu imi imaginam mascarpone ca fiind f fina si deosebita ca gust....si am cumparat la un moment dat pt lasagna (v-as da reteta dar este pt "bucatarie cu foc" ) si nu mi s-a parut in nici un fel deosebita fata de un cascaval de-al nostru. Acum e adevarat ca eu nu fac nici deosebirea intre cascaval Rucar si Dalia, de exemplu, asa ca nu stiu ce sa zic....eu de-aia ziceam ca merge orice alt tip de crema de brinza.
    Si mie imi place Tiramisu de mor!
  •  
    • 1964 mesaje
    14 Iul 2006, 22:13
    0 0
    Loli, ai mancat tiramisu la Cassa di David ? Stii cum este ?!!! Vai de mine , e bestial !!! Nu exista nicaieri unul mai bun ....yammmmmmmyyy
  •  
    • 2794 mesaje
    14 Iul 2006, 23:56
    0 0
    Mor de pofta! N-am fost niciodata la Cassa di David, dar cred ca ar trebui sa incerc odata. Are specific italian? Cel mai bun tiramisu pe care l-am mincat eu vreodata a fost la un restaurant din Drumul Taberei, dar ma oftic ca nu mai tin minte nici unde era, nici cum se numea. Deci habar n-am sa ajung acolo, dar era fenomenal tiramisul lor!!!! Si stiu ca am mai mincat acolo spaghete cu fructe de mare, o nebunie!
  •  
    • 1005 mesaje
    15 Iul 2006, 20:47
    0 0
    Lolitaa era cumva Hard Rock ..pe langa Favorit ? si eu ma duc acolo.. eu stau in Militari si e aproape
  •  
    • 1005 mesaje
    15 Iul 2006, 20:48
    0 0
    Iti spun eu cum sa ajungi ...foarte simplu este sa iei tramvaiul 41 pana la Piata Moghioros , cobori si mergi o statie cu un troleu
  •  
    • 2794 mesaje
    15 Iul 2006, 22:20
    0 0
    Foarte posibil, xory... ...nu stiu ce sa zic. Daca il vad, il recunosc. Parca sa zic ca era ceva cu specific italian totusi. Dar dupa cum imi explici ca se ajunge....cam pe acolo pe undeva era! Mersi de explicatii, sper sa ajung cit de curind prin zona sa vad despre ce e vorba!
  •  
    • 2198 mesaje
    17 Iul 2006, 12:06
    0 0
    As zice mai degraba ca e vorba de Azzuro ...Am mancat Tiramisu la Hard Rock - si mi s-a parut mai slabut ca cel de la Azzuro .Va recomand restaurantul si pentru pastele sale ...Tortellini al forno precum si toate pastele cu sosuri albe sunt criminale ..mult mai bune ca cele de la Trattoria il Calcio sau Fattoria ..
    Nu e saptamana sa nu pap macar o data la ei ...
  •  
    • 562 mesaje
    18 Iul 2006, 18:19
    0 0
    xory de unde iei pulbere de alge si de seminte de ardei?