cel mai trasnit lucru pe care l-ai gusta
-
0 0daca va amintiti mancaruri inedite din restaurante sau din alte tari pe care le-ati mancat, as fi bucuroasa sa va impartasesc experientele. Voi incerca sa imi aduc si eu aminte daca am vreo incercare neobisnuita.
-
as manca mancare turceasa. am auzit ca s-a deschis un restaurant de genul asta la mine in oras si maine mergem sa luam cina acolo. o sa va impartasesc impresiile dupa...
niste prieteni au fost si au avut in meniu picioruse de broasca si au zis ca sunt super ...
nu stiu daca "ma tine" dar poate incerc si eu!!!! -
as incerca carne de sarpe - presupun ca e foarte fina...
de asemenea, flori de salcam facute pane - am auzit ca-s un deliciu.
cat despre mancarea chinezeasca: este cu mult mai gustoasa, mai ingenioasa si mai variata decat mancarea occidentala. abia dupa ce am mancat prima data la un restaurant chinezesc, mi-am dat seama cat se saraca, de grea si de anosta e mancarea romaneasca. si mancarea chinezeasca e uleoiasa, dar zau ca la o ora dupa ce te-ai indopat bine de tot, ti se face iarasi foame!
probabil asta se datoreaza procedeelor de gatire si condimentelor iscusit alese. -
Nu stiu daca este mancare romaneasca sau ucraineana, dar mama gatea toamna mancarica de gutui cu ceapa, zahar si un fel de sos caramel, care nu imi placea de fel. Dar tare as fi vrut acum sa-i stiu reteta pentru ca mama nu mai este ca sa imi gateasca si as fi vrut sa stiu daca acum mi-ar place gustul sau nu asa cum se intampla in copilarie. Cu aceleasi ingrediente gatea si prune afumate. Mama ere foarte incantata si ii placea foarte mult, iar noi strambam din nas, inclusiv tata.
-
Am mancat melci...a fost un fel de papricas de melci..a fost bun dar ii mancam doar pe cei care erau micuti

Am incercat pallea(nu stiu exact daca se scrie asa)...e un fel de cerneala de sepie cu spagetti...are culoare neagra..dezgustator!! si miroase oribil !!
Am mancat si sushi...e bun ! dar nu as putea manca zilnic asta ..
Am mancat des mancare indiana ..e f gustoasa..si imi place si mancarea chinezeasca
Cam atat
-
cel mai trasit lucru pe care l-as gusta??? ciudata intrebare.pot sa-ti spun ce n-as incerca sau ce am incercat deja (sa zicem mai putin obishnuit noua romanilor)si mi-a placut/dislacut;
n-as incerca melci oricata reclama li s-ar face! serpii-s ok, i-am gustat deja in sushi.cu pickled ginger o minune!
n-as incrca gandaci de orice fel si pisicile/cainii delicatese chinezesti (btw ma innebunesc dupa rata lor aromata)
in rest imi plac in ordinea urmatoare; bucataria chinezeasca, thai, sud africana, indiana, greceasca, libaneza, marocana (ummmm)turceasca etc, imi plac multe in general.
mai e ceva ce-mi displace si n-as gusta in veci; black pudding-o chestie scotiana. aaa si mi-am amintit de ceva groaznic, un coshmar din copilarie numit "lapte de pasare"! ce naiba era chestia aia gretoasa?!! mai stie cineva? -
donna,
acele flori de salcam sunt facute cu un aluat de gogoasa mai moale ,sa zic asa ,si sunt foarte des facute in ardeal.sunt foarte aromate.eu cand am facut,le-am inmuiat in miere de salcam si apoi le-am trecut prin aluat si le-am prajit.niste gogosi de exceptie.
iar mancarea aceea de gutui cu ceapa prajita si carne de pasare si sos caramel pe care o faceau parintii nostri nu seamana cu un fel de papa chinezesc?mama inca mai face ,dar numai ea mananca.
daca ar fi sa merg in china ,cred ca as manca numai orez fiert,pe altceva nu as pune gura,never -
Elmyra08 subiectul tau imi aminteste de o cina intr-un cabaret din Budapesta; facea parte din programul unei excursii.
Ni s-a servit printre altele un aperitiv gen salata boef avand gustul cunoscut (combinatie de legume fierte, carne, maioneza si arome); la un momentdat, mestecand, s-a produs surpriza: am dat de o visina alcoolizata, apoi, dupa alte dumicaturi obisnuite, de o bucatica de ananas si in fine, de un miez de nuca.
Pentru mine a fost ceva inedit, dar placut desi, recunosc, nu am preluat ideea. -
Ma bucur ca este un subiect mai diferit decat retetele de bucate obisnuite si imi place ce citesc. Cred ca nici nu mi-a trecut prin minte ce vreti voi sa gustati.
Gandacii imi starnesc groaza, dar sa ii si gust vii, ar fi un cosmar. Melci , raci, fructe de mare am gustat si eu si depinde cum sunt preparate.
Dar de bauturi ce spune-ti ...cocteiluri si bauturi traditionale. Am incercat sa beau uzo si nu am putut nici sa duc paharul la gura. -
"Nu stiu daca este mancare romaneasca sau ucraineana, dar mama gatea toamna mancarica de gutui cu ceapa, zahar si un fel de sos caramel, care nu imi placea de fel. Dar tare as fi vrut acum sa-i stiu reteta pentru ca mama nu mai este ca sa imi gateasca si as fi vrut sa stiu daca acum mi-ar place gustul sau nu asa cum se intampla in copilarie."
Elmyra:
Mancare de gutui cu carne de pui:
Ingrediente: bucatele de pui, 1 kg Gutui, 100 g Unt, 1 lingura Zahar, 1 lingurita Faina, ½ lingurita Sare. (cantitatile sunt date ca sa-ti faci o idee asupra proportilor, dar zahar, spre exemplu, poti pune mai mult daca vrei ca mancarea sa fie mai dulce)
Bucatile de pui, se sareaza si se rumenesc in unt. Se curata gutuile , se taie in felii cat degetul de groase (se scot semintele si partea tare din interior ). Se prajesc in unt, se pun in cratita cu puii, adaugandu-se cata putina apa. Se face un sos de zahar ars (zahar si 1/2 pahar apa in care se adauga un praf de faina). Se toarna in mancare. Se acopera si se da la cuptor la foc potrivit.
Mancare de gutui simpla (fara carne):
Ingrediente:1 kg Gutui, 100 g Unt, 1 lingura Zahar, 1 lingurita Faina, ½ lingurita Sare
Gutuile se taie felii si se scoate partea tare, impreuna cu samburii. Se rumenesc apoi feliile in unt. Se dilueaza faina cu apa rece si se pune peste gutui. Se pune apoi sare, dupa gust. Se prepara un sos caramel (ca cel descris mai sus), se toarna peste gutui si se lasa sa fiarba un sfert de ora la foc potrivit (poti pune pe o tabla ca sa nu se prinda).