budinca cu branza, oua si stafide?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
4 Iul 2006, 11:010 0cum se face?
am incercat sa gasesc reteta pe net ca sa nu mai deranjez pe nimeni, dar nu am gasit-o.Ma ajuta cineva? -
4 Iul 2006, 11:13eu fac asa:
fierb spaghetele
intr-un castron amestec 600 gr branza de vaci cu zahara tos (dupa gust), zahar vanilat, 4 oua, stafide, coaja de la o lamaie si o canutza mica cu lapte.
ung si tapetez o forma rotunda cu unt si respectiv pesmet, adaug spaghetele pe care le-am amestecat in prealabil cu branza si bag la cuptor pana se rumenesc putin. -
4 Iul 2006, 19:51Mie imi place asa: fierb pastele,spirale imi plac mie!Intr-un castron amestec 50% br.dulce de vaci, 25 % telemea oaie si 25% telemea vaca(cele 2 sa nu fie f.f.sarate).In functie de cantitatea de brinza si paste folosite pun oua(la 1 pachet spaghete,1.5kg brinza = 10 mai mici) + zahar + zah.vanilat + esenta rom (cam 4-5 la cantitatea de mai sus) + coaja rasa de lamaie + 1/2 cana ulei (asa nu mai ung cratita) + stafide optional!
Amesteci bine totul si stabilesti de mirodenii asa cum iti place,dar la zahar sa iei in considerare ca nu-i topit.Amesteci cu pastele intr-o cratita inalta si dai la cuptor!
Cind este un auriu placut deasupra si bine inchegata este gata!
Daca mai trebuie zahar, cind maninci iti mai pui tu deasupra sau din cel pudra!
Înapoi la: Forum » Gastronomie