SALATE DE VARA
-
0 0ce salate mai pregatiti voi? vreau niste retete noi, ca de ale mele m-am cam saturat...
-
retetele de salate le-am mai postat pe undeva....
dar uite cateva:
- salata de porumb cu ananas: 1 conserva de porumb + ananasul dintr-un compot + 200g sunca + o cutie smantana (nu prea grasa) + o lingura maioneza
- salata de cruditati: ridiche neagra data pe pazatoarea mare + morcovi cruzi tot razuiti + sfecla + varza alba sau rosie + condimente + iaurt gras
- slata feta: rosii, castraveti, ceapa rosie, ardei, ulei de masline, condimente, branza feta
- salata cu branza de vaci: se taie feliute subtiri 2 gogosari rosii, 2 ardei gras albi, 4 cepe rosii( care se tin inainte in apa cu otet si sare cam 3 ore si pe urma se scurge bine) 4 oua fierte tare. se face un amestec de smantana si condimente si maioneza si se aranjeaza intr-un castron dupa cum urmeaza: amestec de maioneza cu smantana, ceapa rosie, branza de vaci, ou razuit, iar amestec ardei alb branza ou amestec gogosar branza ou.
trebuie sa iasa ceva in mai multe culori.
se tine la rece.
- salata verde + sunca + rosii + ou fiert tare + telemea + cepa verde
- ton + salata verde + rosii
- rosii + busuioc + branza feta + ulei de masline
- salata de sfecla rosie: se fierb 3 sfecle, se curata si se taie fasii se pun in apa cu otet si sare + chimin fiert si se lasa cam 6 ore; se fierb 4 oua tare si se taie rondele; 200-300g sunca presata se taie patratele, 200g cascaval se taie tot patratele, se pun toate intr-un castron se condimenteaza bine, se adauga hrean proaspat ras si chimen fiert inprealabil si maioneza. se tine la rece -
Hmmm....si cind ma gindesc ca eu maninc vara zilnic doar salata asortata cu rosii, castraveti, ardei grasi, salata verde si ceapa....daca mai rad si brinza deasupra e sarbatoare!
Partea complicata a lucrurilor e ca sintem mai multe persoane si fiecare are fixurile ei, iar asta e singura salata care convine tuturor. Dar mi s-a cam luat de ea, iar retetele tale sint super apetisante! Esti f inventiva! Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu idei noi, dar pina una alta m-ai ajutat tu pe mine! Mersi! -
Stai ca mi-am adus si eu aminte de niste salate nu stiu daca neaparat de vara, dar fff gustoase si laudate de toate persoanele care le-au incercat:
* salata ce pui cu ciuperci:
piept de pui fiert+ciuperci din conserva+castraveciori murati+marar+usturoi+maioneza+condimente (sare, piper)
* salata de cruditati (varianta):
telina+morcov+sfecla rosie+mar+ceapa+maioneza, toate razuite si condimentate
* salata de somon afumat:
cartofi fierti+file de somon+ceapa+maioneza+condimente
* salate cu paste fierte:
paste fierte+la inspiratie (porumb, mazare, ceapa, ton etc)
Prima (pui cu ciuperci) e absolut bestiala, trebuie s-o incerci! -
Hai sa traiti fetelor! Propun si eu o salata care imi place la nebunie si pe care o consum destul de des: ton cu salata verde: foile de la 1,2 salate + o cutie ton maruntit + o cutie porumb dulce + zeama de la o lamaie (sau 2
depinde de gust) + o ceapa maruntita bine (k de vinete) + o ploaie de marar! Din pacate, salata verde se gaseste tot mai greu , dar ..merita cautata
-
Salata de vinete prajite
Ingrediente pentru 4 portii
2 vinete mijlocii
4-5 cepe
4 ardei
5-6 rosii mari
5 linguri ulei
sare, piper
Preparare
Se coc vinetele, se curata imediat pentru a nu se innegri si pentru a nu se amari, apoi se lasa sa se scurga pe un fund de lemn, usor inclinat. Separat, se fierb rosiile si se dau prin sita. Ardeii se coc, se presara cu sare si se pun intr-o cratita cu capac, sa se abureasca. Dupa 20 de minute se curata de pielita si seminte, apoi se taie in felii subtiri. Ceapa se taie marunt si se pune la prajit, in ulei incins. Cand se inmoaie, se adauga feliile de ardei, vinetele tocate, sosul de rosii si se lasa sa fiarba, la foc moale, amestecand continuu, ca sa nu se prinda pe fundul cratitei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Cand este gata, se lasa sa se raceasca, se aranjeaza pe un platou, dandu-i forma dorita si se serveste garnisita cu rondele de ardei cruzi si felii de rosii.
» salata de vinete este deosebit de gustoasa cu un sos de usturoi, care se poate servi separat sau se poate amesteca cu salata dupa ce au fost prajite legumele
» se poate servi cu felii de piept de pui fiert
Recomandare
Salata este picanta si se potriveste cu un vin acidulat. -
salata cu piept de pui fac si eu, dar un pic mai simpluta: piept de pui fiert sau pe gratar maruntit, castraveti rosii si salata verde + maioneza si smantana.
dar cu ciuperci din conserva castraveciori murati marar usturoi suna mult mai apetisanta. mie imi place fff mult usturoiul si mancarea foarte condimentata in general.
si salata de vinete prajite e interesanta. de fapt toate salatele postate de voi
promit sa le incerc pe toate si sa va spun cum ies.
azi o sa fac pe cea cu piept de pui, ca nu prea am timp si cred ca merge cel mai repede.
Mersic mult!!! -
sa va zic ce salata imi fac eu de vreo saptamana incoale, aproape zilnic, ba cateodata si de doua ori. si mai mananca si copiii. varza si rosii amestecate cu 2-3 linguri de smantana, sare, piper. si in diferite combinatii: cu branza, cu morcovi rasi pe razatoarea mare (e o placere sa stai sa rontai la ea, te si saturi mai bine), castraveti si tot ce mai gasesc in ladita cu legume.
nu stiu cate calorii ar putea sa aibe
, eu mananc un bol destul de mare, insa asta mi-e tot pranzul. am incercat inainte fara smantana, cu ulei, dar peste o ora mi-era foame, asa parca e mai satioasa. si e si gustoasa !! -
Salata de telina cruda cu nuci
2 teline , 4 linguri ulei, zeama de la o lamaie,1 lingura mustar,3 catei usturoi ,1 legatura patrunjel ,15 nuci
Telina curatata si data prin razatoare se amesteca cu uleiul, zeama de lamaie,usturoiul pisat impreuna cu cateva nuci .Se pune totul intr-o salatiera si se presara cu patrunjel tocat marunt