ciorbita de salata
-
0 0Salutare tuturor! Ati mancat vreodata ciorba de salata? Aveti idee cum se face?
eu nu prea le am cu bucataria
-
supa de salata e una dintre mancarurile mele preferate. dar eu o gatesc altfel: pun putin ulei la incins, 2 linguri de faina sa se prajeasca putin in ulei si sting cu zer de oi (cam 2 litri) si restul lapte batut. eu nu folosesc apa la supa de salata!! cand incepe sa fiarba pun salata spalata si rupta in bucati, cozi de usturoi verde pisate cu sare, ardei iuti. mai las la fiert putin si gata supa. se serveste cu multa smantana.
-
cate bordeiuri, atatea obiceiuri

eu fac bors de salata, astfel:
- calesc ceapa cu putina afumatura taiata fasii inguste (muschi tiganesc sau kaizer)
- sting cu 1,5-2 litri de apa
- cand apa incepe sa fiarba, pun salata taiata fasii inguste si (daca e sezonul) frunze de ceapa verde, eventual si 1-2 legaturi de loboda (pt culoare)
- cand salata e aproape fiarta, adaug 1 litru de bors (fiert si spumuit in prealabil) si vegeta. daca e nevoie, mai completez cu apa.
- las sa mai dea in cateva clocote, apoi adaug omleta taiata patratele, amestec, dupa care sting focul si acopar oala.
- dupa 10 minute: adaug marar, patrunjel si leustean (cate o legatura din fiecare) tocate fin, apoi dreg borsul cu smantana frecata cu 1-2 galbenusuri. -
Cam asa fac si eu, doar ca nu pun bors, ci otet; o fac fara marar; merge si cu stevie cand e sezonul; categoric ii adaug usturoi (fara sa-l calesc de la inceput) si o gust mereu, ca sa potrivesc toate ingrdientele ca si proportie intre cantitati - poate sa iasa gretzoasa, sau poate sa iasa una din cele mai extraordinare simfonii gastronomice - -cum spune al meu sot!
Fara slaninuta prajita sau fara omleta, nici nu cred ca as putea-o manca!