Mousse de ciocolata
-
0 0Fetelor, ma ajuta careva cu reteta pentru mousse de ciocolata. Poate si o reteta buna pentru piscoturi?
Multumesc -
Poate ai vrea sa incepi cu tzatziki, desi cred ca deja s-a postat pe aici, si e chiar foarte simpla : se razuie un castravete mare (cu tot cu coaja) se pune deoparte cu sare la strecurat si se stoarce f.bine, se adauga peste cam 500 gr iaurt dens ( e important sa nu fie apos ) si o cam o lingura de usturoi bine pisat. Acum in reteta originala urmeaza otet dar eu l-am inlocuit cu zeama de la o lamaie mare (e si mai bine daca ai mixer ) si cand toate ingredientele sunt bine incorporate incepi sa adaugi ulei de masline ca pentru maioneza, cam o jumatate de pahar. La sfarsit eu adaug si marar, desi again, nu e in reteta originala. La sfarsit gusti din nou de sare ( ia in considerare sarea de la castraveti si usturoi).
-
Nefeli, stai in Grecia?
am eu o reteta greceasca
de mousse au chocolat
700 gr. ciocolata, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr smantana, un paharel de coniac sau lichior, alune simple;
Se topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu smantana, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate impreuna cu ciocolata topita si cu coniacul. Se amesteca bine si se lasa la frigider 4 ore.