oul in mancare
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
26 Iun 2006, 07:570 0cand fac ciorbite i-mi place sa pun inauntru un ou batut,doa ca de fiecare data devine ca branza si nu stiu de ce,cum sa fac sa ramana limpede?
-
26 Iun 2006, 10:27Exista 2 modalitati de a drege ciorbele cu ou:
1. bati oul intr-un castron, adaugi zeama fierbinte din ciorba, omogenizezi si torni amestecul in oala - ciorba iese alburie (sau "tulbure", cum ii spui tu).
2. bati oul si-l torni in oala in care clocoteste ciorba, amestecand incet - se formeaza "zdrentze de ou", care nu tulbura ciorba. -
26 Iun 2006, 22:11O sa-ti spun cum dreg eu ciorba si nu se aduna oul. Separ albusul de galbenus, albusului ii dau drumul in ciorba atunci cand clocoteste si amestec repede, se imprastie in piese mici sau il lasi asa si se coaguleza bucata mare, apoi galbenusul il frec cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie, apoi cu zice si Donna, iau ciorba fierbinte si torn peste galbenus, amestec si apoi o torn in oala.Daca vrei cu oul intreg, atunci dupa ce este gata ciorba o lasi sa se raceasca cateva minute si apoi torni oul.
-
29 Iun 2006, 14:48stiti cum e ciorba de burta cand o mananci la restaurant?de la ou se face galbena frumoasa eu asa veau ,cand pun oul in mancare sa nu sevada nimic din ou doar sa dea acea culoare aurie.
-
29 Iun 2006, 15:20Pt miky78
pentru culoare aurie cred ca poti folosi sofran , am vazut ca si la cozonac se pune tot pentru nuanta galbena frumoasa
Înapoi la: Forum » Gastronomie