un iaurt mai bun?

•  
    • 2103 mesaje
    24 Iun 2006, 10:30
    0 0
    poate stiti din experienta un iaurt mai bun, nu neaparat "natural" pt ca nici nu stiu daca am gustat asa ceva, cu fructe sau nu.
    Am incercat cam tot de la Danone si Milli, pt ca numai aceste firme se vand aici in magazine si copiii mei fac fel de fel de bubite pe ei de cate ori vin in Romania, lumea incl doctora de fam spune ca au schimbat aerul etc etc si-i indoapa de medicamente, lucru de care eu ii feresc cat pot. (pana acum, 4 si respectiv 2 ani, doar paracetamolul l-au incercat).
    Insa lor le plac iaurturile f mult si acum ca-s in Ro la rude de 3 luni aproape pur si simplu nu stiu ce sa- le mai dau. Le-am interzis de mult biscuitii, chipsuri si sucuri si tot felul de mezeluri colorate (oricum ei nu prea mananca carne si produse din carne) si acum ca-s toate eliminate doctora spune ca este de la iaurt
  •  
    • 9835 mesaje
    24 Iun 2006, 10:35
    0 0
    Din considerente asemanatoare, am incercat si noi diverse marci de iaurt - ne-am oprit la Ulcica (la galetusa), caruia i-am ramas fideli de cam un an incoace. Ni se pare cel mai apropiat ca gust de iaurtul natural, iar eu, care am diverse alergii si sensibilitati gastrice, il tolerez foarte bine.

Poti adauga in iaurt fructe proaspete zdrobite (capsuni, banane etc), ca sa il aromezi si indulcesti.

Incearca sa-ti dai seama daca bubulitzele micutilor tai apar pe tot corpul sau numai pe suprafetele neacoperite de hainute. Daca apar numai pe pielea expusa, e posibil sa fie vorba de o alergie anume, care apare din cauza mizeriei care se scutura din copacii in care se afla omizi. e sezonul lor... (maica-mea asa pateste in fiecare vara)

Cat despre mezeluri si biscuiti: cauta in magazine variantele speciale pt copii.

Multa sanatate micutilor tai!
  •  
    • 3548 mesaje
    24 Iun 2006, 11:14
    0 0
    poti sa faci si tu singura iaurt acasa, de preferabil cu lapte de la tarani.

iei o galetusa de iaurt -noi luam Oke; e 3,9 lei si e chiar bun- si dupa ce o mancati, lasati cateva linguri de iaurt la fund; cam un deget grosime. apoi iei lapte de la tarani -de preferabil mai gras, pentru ca mai apoi iaurtul sa fie consistent!-, il fierbi, il lasi sa se raceasca si cand e caldicel torni in galetusa cu iaurtul; amesteci si acoperi si infasori bine in prosoape, carpe de bucatarie, ca sa fie la loc cald. lasi vreo 4-5-6 h.
  •  
    • 2103 mesaje
    24 Iun 2006, 11:33
    0 0
    donna, liqueur, multumesc de recomandari, iaurtul chiar nu stiam cu se face, am sa incerc sa fac, cu conditia sa gasesc lapte bun de la tarani. Nici de Ulcica n-am auzit... o sa intreb pe la magazine pe aici.
    Biscuiti oriucm cumpar numai din cei destinati copiilor, nu varsati oricum.
    Bubitele astea sunt fel de fel si apar cam peste tot cand apar, acum insa ca ei sunt mai descoperiti, vad ca baietelului i-au aparut numai pe picioruse si brate. Nu ma indoiesc de poluare, insa nu cred ca fie alergici la ceva. baietelul insa se scarpina mititelul si-i dau cu de toate, de la mixtura mentolata pana la fenistil si oximed si ketof...cand se scarpina o face pana la sange si apoi se infecteaza ...
    ma duc sa caut pe ulcica si pe oke asta.

multumesc de indicatii
  •  
    • 3548 mesaje
    24 Iun 2006, 11:56
    0 0
    aaa, vrei chestii naturale? pai hai sa-ti zic cate vrei, mai!

iti recomand sa le faci tu iaurt de fructe. cum anume? ori cumperi iaurt de care ti-am zis si le dai in canute impreuna cu capsuni sau alte fructe, ori, iti mai dau un pont. eu fac foarte mult suc de fructe. ai aparat d-ala? storcator? -NU blander! ei bine, pui fructe acolo si intr-o parte iti iese sucul, fara pulpa, in alta parte iti iese pulpa, ca un piure. piure-ul ala normal ca nu-l arunci! il pui in iaurt. pentru iaurtul natural de fructe cu capsuni, iti recomand sa cumperi capsuni si sa le versi zahar. le lasi asa, putin, la frigider, si in timp se indulcesc plus capata un suc numai bun pentru copii! poti sa le pui d-ala in iaurtel .

despre bubite, s-ar putea sa faca alergii de la te-miri-ce. asa ca daca ii hranesti cat mai natural, ii scapi de pacostea asta. oricum, sa nu le lipseasca laptele, branza, astea care contin calciu, pentru ca pot deveni rahitici. trebuie dusi la mare si cel mai important sa manance sanatos!

e bine ca nu-i indopi cu medicamente. nici vitaminele in exces nu-s bune.

biscuitii, unii dieteticii sunt foarte buni, varsati. sau unii cu miere -astia nu-s varsati.

pupici mititeilor tai dragalasi!
  •  
    • 9835 mesaje
    24 Iun 2006, 12:26
    0 0
    www.avantaje.ro :

Intoleranta sau alergie?

Iti apar niste eruptii suspecte pe piele ori de cate ori mananci mezeluri, ciocolata sau piersici? Laptele iti provoaca balonare si indigestie? S-ar putea ca anumite alimente sa nu-ti faca prea bine.
    Intoleranta alimentara
    CE ESTE. Intoleranta la un anumit aliment nu este legata de reactia sistemului imunitar al organismului, ci este cauzata de lipsa (transmisa genetic sau indusa de stres, boala) unei anumite substante (enzime) necesare digestiei.

CUM SE MANIFESTA. Intoleranta alimentara este un raspuns lent, de tipul unui proces inflamator cronic, la un aliment pe care il consumi in mod frecvent (spre deosebire de alergie, care este o reactie imediata si mult mai evidenta).
    Uneori, simptomele intolerantei alimentare sunt vagi si includ o combinatie de probleme gastrointestinale (diaree, probleme de digestie, stari de voma sau lipsa poftei de mancare, colon iritabil), dar si agravarea unei eczeme sau a unei crize de astm, dureri de cap, oboseala si iritabilitate, chiar dureri articulare.
    Intoleranta alimentara se confunda adesea cu alte probleme de sanatate si nu poate fi identificata si tratata decat cu ajutorul medicului.

ALIMENTE CARE POT PROVOCA INTOLERANTA DIGESTIVA.
    Cele mai des intalnite substante care determina intoleranta sunt lactoza (laptele de vaca) si glutenul (faina de grau), dar si soia, merele, carnea de porc sau de pui, ciupercile, unele substante naturale care se gasesc in fructe, legume, nuci si mirodenii, precum si aditivii alimentari (conservanti, coloranti, arome). De exemplu, daca painea iti face rau, s-ar putea sa nu tolerezi oricare dintre ingredientele: faina de grau, conservanti, drojdie de bere sau agenti de afanare.

CAND APARE. Intoleranta alimentara poate aparea la orice varsta. Poate determina suferinte de scurta durata sau pentru toata viata.
    Daca nu sunt diagnosticate la timp, intolerantele alimentare pot duce la aparitia ulterioara a unor probleme serioase de sanatate: de exemplu, un copil cu intoleranta (neluata in seama) la lapte poate dezvolta boala Crohn, la maturitate.

DIAGNOSTIC Singurul mod de a diagnostica o intoleranta alimentara este acela al eliminarii din alimentatie, intre sapte zile si trei saptamani, a tuturor alimentelor suspectate de a fi provocat simptomele si reintroducerea lor pe rand, in cantitati mici. Daca simptomele reapar, intoleranta este confirmata.
    In cazul riscului unor reactii severe, reintroducerea alimentelor se face sub stricta supraveghere a unui medic. "Dieta eliminatorie" poate fi un proces indelungat si frustrant. Primele simptome ale intolerantei alimentare apar la consumul progresiv de aliment, spre deosebire de alergii, care se declanseaza chiar si la cele mai mici cantitati.
    Gradul de intoleranta difera de la o persoana la alta si depinde de cantitatea ingerata, ceea ce face foarte dificila stabilirea acesteia. Singura exceptie de la regula este celiachia (intoleranta la gluten), care nu admite nici cea mai mica urma de substanta.
  •  
    • 432 mesaje
    25 Iun 2006, 10:11
    0 1
    Despre iaurt natural: reteta data de medic!

Se face cu iaurt de la tarani, nu cu iaurt cumparat. Lapte/tot de la tarani.
    Se fierb 2 l lapte destul de bine si cand e caldut se pune iaurtul, amestacand bine. Marele secret e ca borcanele/paharele trebuie puse in alt vas cu apa calda. se adauga in vas apa calda constant, astfel incat sa nu se raceasca. Dupa cateva ore e legat foarte frumos. Nu trebuie tinut multe ore, sa nu se acreasca.
    Eu am incercat si alte variante, dar cu metoda asta imi iese un iaurt bun bun pe care-l papa si mofturosul de bebe.
  •  
    • 2103 mesaje
    26 Iun 2006, 20:39
    0 0
    doamnelor, multumesc mult pt recomandari
  •  
    • 510 mesaje
    26 Iun 2006, 22:08
    0 0
    poti incerca si iaurtul gras de la PANDA.eu imi iau la galetusa de un litru.si mananc destul de des iaurt si asta mi s-a parut a fi cel mai bun.