visinata

•  
    • 432 mesaje
    23 Iun 2006, 09:25
    0 0
    Am visine si vreau sa scap de ele. Nu fac dulceata sau compot sau sirop anul asta pentru ca nu vreau!!
    Am alcool de 90 grade si vreo trei kile de visine peste care am pus un kil de zahar dupa ce le-am spalat. Nu le-am scos samburii. Ce le fac?
    Le-as pune pentru inceput intr-un bidon de 5 litri, dar cate visine pun? Un sfert, o jumatate de bidon? Cata apa, cat alcool, mai pun zahar....
    Raspundeti-mi repede pana nu intra legea aia cu tuica....
    Merci!!!
  •  
    • 452 mesaje
    24 Iun 2006, 00:47
    0 0
    Si eu zilele astea am incercat sa fac prima data visinata impreuna cu sotul. Am avut vre-o 2 kg de visine,1kg de zahar si vre-o 3litri de alcool,nu stiu de cite grade este pentru ca l-am rugat pe taica-miu sa-mi trimita ce stie el ca este mai bun pentru visinata,imi propunea tata socru un fel de tarie pentru asa ceva, dar dupa cum arata acea licoare,imi dadeam la sigur palme peste citva timp ca-mi sticam productia. Eu am pus la ochi toate ,dar am auzit ca de fapt se pune parti egale, adica cite kg de visine atit si de zahar. Nu stiam ca in visinata se pune si apa. Stiu doar ca se lasa citeva zile bune la macerat visinele cu zaharul impreuna.
  •  
    • 9835 mesaje
    24 Iun 2006, 10:24
    0 0
    gravidutza, oricum nu trebuia sa scoti samburii, asa ca e in regula
    pune visinele in bidon, asa cum sunt, cu tot cu zahar, apoi mai adauga vreo 200-300 g de zahar. (proportia de visine/zahar trebuie sa fie ceva mai mare de 1/3)

data viitoare, sa bagi mai intai visinele in bidon si abia pe urma sa pui si zaharul - e mai usor asa.

pentru aroma, daca vrei, poti sa adaugi si cativa samburi de visina zdobiti si legati intr-o bucata de tifon.

scuturi bine-bine bidonul, ca sa se amestece visinele cu zaharul, apoi legi gura bidonului cu o bucata de tifon si il pui pe balcon, sa stea la caldura (daca bate soarele e si mai bine) vreme de o saptamana - o saptamana si jumatate, dupa caz.

zilnic, trebuie sa scuturi bine bidonul, ca sa se amestece zaharul cu sucul pe care incep sa-l lase visinele.

cand vezi ca visinele si-au lasat zeama din abundenta, adaugi alcoolul (1 litru) si agiti bine bidonul. apoi il astupi etans si-l bagi in casa, intr-un loc umbros si racoros, unde trebuie sa stea inca 2 saptamani. in perioada asta, trebuie sa agiti bine bidonul, o data la 2 zile.

asta-i tot