Ma puteti ajuta cu o reteta?

•  
    • 287 mesaje
    22 Iun 2006, 18:16
    0 0
    Buna, eu sunt noua pe forum si cam fara experienta la tot ce tine de prajituri, cozonaci etc. Rugamintea mea este sa-mi spuneti o reteta de gogosi buna, am incercat una dar erau goale pe dinauntru, nu stiu unde am gresit...as vrea sa incerc iarasi.
    Va multumesc anticipat.
  •  
    • 287 mesaje
    22 Iun 2006, 18:50
    0 0
    ok. se pare ca nu am noroc in seara asta,... poate maine.
  •  
    • 1005 mesaje
    22 Iun 2006, 19:58
    0 0
    Buna ! poate assa era reteta sa fie goale ca sa le umpli cu crema...eu nu prea stiu retete de gogosi ,dar am auzit de astea cu gaura )..
  •  
    • 587 mesaje
    22 Iun 2006, 23:55
    0 0
    Iti trimit o reteta simpla care cred ca-ti va reusi. Pofta buna!
    Ingrediente:
    550 gr. faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie sau portocala, o lingura de unt, maragrina sau grasime, drojdie cit o nuca (2lingurite), 3 galbenusuri,1/2 litru lapte , zahar vanilat 2 linguri

Mod de preparare
    Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, vanilia si incet, incet faina. Se framinta. Se lasa sa creasca. Se intinde foaia cam 1/2 cm se foloseste un pahar care se apasa cu gura in jos pe foaie "decupind" gogosile, rotund se mai lasa sa creasca putin (dar nu este obligatoriu). Se incinge bine o tigaie cu ulei mult si una cite una se prajesc gogosile. Focul nu va fi iute, ci potrivit. Se pudreaza cu mult zahar pudra.
  •  
    • 287 mesaje
    23 Iun 2006, 10:23
    0 0
    Zanada,iti multumesc din suflet.
    Xory, era o reteta de gogosi normala, nu stiu unde am gresit.

Va doresc o zi buna tuturor si un week-end frumos.
  •  
    • 587 mesaje
    23 Iun 2006, 11:32
    0 0
    Daca-ti place aroma, poti adauga si esenta de rom.
    Mi-ai facut pofta; o sa fac si eu in week-end-ul asta. Kiss.