cum se scobesc dovleceii?

•  
    • 1005 mesaje
    21 Iun 2006, 19:58
    1 0
    Buna seara! Sper sa nu radeti de mine , este prima data cand fac dovlecei umpluti , credeam ca este usor , dar cum sa-i scobesc ? cu lingurita ? eu am bagat un cutit si am scos miezul , dar parca mai ramane..exista si alte metode ?
  •  
    • 504 mesaje
    22 Iun 2006, 08:58
    0 0
    Cu lingurita,foarte usor se scobesc.
    Si ceva idei in plus pt miez .

Luam ce scobim din dovlecei, lasam la scurs cateva ore bune, ca sunt pline de apa. Nu stiu sa zic la gramaj...dar se poate face dupa ochi reteta. Pisat un pic miezul cu furculita.

2. 2 legaturi de patrunjel si taiat marunt

3. un ou sau doua, daca e mult miez.

4. faina (vreo 4 linguri pline).

Se amesteca toateatrunjel, oul, faina si miezul de dovlecei,sare,piper.

Acest amestec se poate pregati in 2 feluri:

1.Pus in tava la cuptor.pana se rumeneste....iese ca o omleta .

2. Se ia cu lingura compozitie si se prajeste in ulei incins, ies ca niste parjoale, chiftele ovale.

PSaca simti ca e prea apoasa,mai adaugata faina.
  •  
    • 533 mesaje
    22 Iun 2006, 09:43
    0 0
    Eu adaug la compozitie si brinza.
  •  
    • 3198 mesaje
    22 Iun 2006, 12:15
    0 0
    Eu ii scobesc cu acel accesoriu pt curatat si scos semintele de la mere. Are in capat o terminatie zimtata cu care forez pana ramane o coaja subtire. E ca un cilindru mic, metalic, bagat intr-un maner.
  •  
    • 1005 mesaje
    22 Iun 2006, 13:36
    0 0
    Aha ..aveam si eu cutitasul ala cu care decojesti si morcovii si are un capat ascutit ...ce ametita sunt nu mi-a trecut prin cap sa-l folosesc...
    stiam si eu de chiftele de dovlecei sau de legume , adica am mancat , n-am facut , dar o sa incerc..
  •  
    • 52 mesaje
    11 Apr 2009, 13:38
    0 0
    am facut si eu de curand,dovlecei umpluti.Eu ai curat cu olingurita,tot rotindo.miezul al tai cubulete si al folosesc la ciorbe sau la ghiveci,sau la cuptor an combinatie cu alte ligume.