cum se scobesc dovleceii?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
21 Iun 2006, 19:581 0Buna seara! Sper sa nu radeti de mine , este prima data cand fac dovlecei umpluti , credeam ca este usor , dar cum sa-i scobesc ? cu lingurita ? eu am bagat un cutit si am scos miezul , dar parca mai ramane..exista si alte metode ?
-
22 Iun 2006, 08:58Cu lingurita,foarte usor se scobesc.
Si ceva idei in plus pt miez .
Luam ce scobim din dovlecei, lasam la scurs cateva ore bune, ca sunt pline de apa. Nu stiu sa zic la gramaj...dar se poate face dupa ochi reteta. Pisat un pic miezul cu furculita.
2. 2 legaturi de patrunjel si taiat marunt
3. un ou sau doua, daca e mult miez.
4. faina (vreo 4 linguri pline).
Se amesteca toate
atrunjel, oul, faina si miezul de dovlecei,sare,piper.
Acest amestec se poate pregati in 2 feluri:
1.Pus in tava la cuptor.pana se rumeneste....iese ca o omleta .
2. Se ia cu lingura compozitie si se prajeste in ulei incins, ies ca niste parjoale, chiftele ovale.
PS
aca simti ca e prea apoasa,mai adaugata faina. -
22 Iun 2006, 12:15Eu ii scobesc cu acel accesoriu pt curatat si scos semintele de la mere. Are in capat o terminatie zimtata cu care forez pana ramane o coaja subtire. E ca un cilindru mic, metalic, bagat intr-un maner.
-
22 Iun 2006, 13:36Aha ..aveam si eu cutitasul ala cu care decojesti si morcovii si are un capat ascutit ...ce ametita sunt nu mi-a trecut prin cap sa-l folosesc...

stiam si eu de chiftele de dovlecei sau de legume , adica am mancat , n-am facut , dar o sa incerc..
-
11 Apr 2009, 13:38am facut si eu de curand,dovlecei umpluti.Eu ai curat cu olingurita,tot rotindo.miezul al tai cubulete si al folosesc la ciorbe sau la ghiveci,sau la cuptor an combinatie cu alte ligume.
Înapoi la: Forum » Gastronomie