Mararul
-
0 0Imi place ffff mult ..> stiti retete mai deosebite ? sosul cu marar este destul de cunoscut ..altceva vreo mancare pe baza de marar proaspat?
-
xory si mie imi place mararul, si profit de perioada verii.Pun marar la orice salata!De varza alba sau rosie, la salata de castraveti,la cea de rosii cu de toate.In mancaruri pun la cea de cartofi, conopida, fasole,mazare,varza,dovlecel.Si daca faci placinta cu brinza sarata pune si acolo marar, este deliciu sau daca freci brinza dulce cu ceva telemea putina margarina si adaugi marar tocat.O nebunie!Sau poti renunta la margarina!
-
Buna evelor;xory asa ceva cauti?
Mâncare de marar cu costita afumata
Pregatire: 15 minute
Fierbere: 30 de minute
Pentru 8 portii.
Ai nevoie de: 1 si 1/2 kg marar, 500 g costita afumata, 2 cepe, 3 rosii fara coaja, ulei, sare.
Cum procedezi: Tai costita bucatele si o rumenesti in ulei. Cureti ceapa, o tai marunt, o adaugi peste costita si le lasi la foc pana se înmoaie ceapa, dupa care pui tot mararul tocat. Torni apoi apa putin cate putin ca sa nu se prinda mancarea si lasi sa fiarba pe foc mic 20 de minute. La sfarsit adaugi rosiile taiate cubulete, mai dai mancarea intr-un clocot si stingi focul. Este foarte gustoasa ai aromata. Cand nu e sezon la rosii folosesti pasta de tomate. -
Oua umplute.An maioneza,se pune marar mult tocat fin si usturoi dupa gust.Mararul da si o culoare frumoasa,maionezei.La gust numai vorbesc.
Ultima data am facut pt serbarea de sf. de an la baiatul meu,se obisnuieste sa aduca fiecare cate un fel de mancare.Le-am pus pe un platou pe care in prealabil am pus frunze de salata,succesul garantat s-au terminat imediat!