Mancare de varza!
-
0 0Va rog sa-mi dati idei pentru ca mancarea de varza sa iasa foarte gustoasa !Care sunt secretele?
-
Eu o fac in felul urmator:
Dau varza pe razatoarea mare dupa ce am spalat-o,apoi pun putina sare peste ea,o las dar foarte putin sa stea,apoi o pun intr-o oala de ino
musai)cu fund dublu si nu mi se prinde deloc,mai adaug piper macinat nu prea mult si ulei,apa eu nu pun deloc si apoi o pun pe foc cu un capac peste si amestec din cand in cand sa nu se prinda;mai spre sfarsit amestec cam incontinuu sa nu se prinda de fund si apa nu pun deloc;iese foarte gustoasa,daca vrei sa faci pe mai multe zile ia ori o varza mare ori 2 marisoare ca tare scade.
Te pup -
eu pun si bulion (sau pasta de rosii si ardei, de, sint ardeleanca si minacrea tre musai sa fie rosie), varza o pun cind este uleiul incins -nu o las sa stea cu sare- si pun si patrunjel, nu numai marar (din asta mai putin). Poti pune si cirnati prajiti sau ceva afumat. E super asa! Pofta buna!
Eu am vrut sa fac miine, dar a fost aprobat pilaful. -
Buna seara LeeAna si evelor care citesc acest subiect
Va propun o reteta traditionala poloneza de varza cu carne; recunosc ca n-am incercat-o inca, dar stiu de la chiftelutele de varza cat de reusita este combinatia cu mere.
Varza cu carne "Bigos"
Timp de preparare:
1 h (complexitate redusa)
Ingrediente
1 kg. varza, 1 1/4 l supa, 4 buc. ceapa, 4 buc. mere, 200 gr. costita afumata, 150 gr. untura, 800 gr. carne de vaca, 4 buc. cirnati afumati, sare, piper, o lingura faina
Mod de preparare
Varza se taie felii groase de cca 2 cm si se sareaza. Se pune intr-o cratita si se acopera cu supa (sau apa calda). Se lasa totul sa fiarba pe foc mic. Intr-o tigaie cu untura se pun cepele taiate pestisori, merele curatate si taiate in cubulete, costita taiata in fisii subtiri. Totul se prajeste putin, se aduaga faina, iar dupa ce si faina s-a aurit, se toarna un pahar de supa. Dupa ce a dat citeva clocote, se toarna aceasta compozitie peste varza. Carnea se taie in bucati, care se prajesc usor in untura de asemenea si cirnaciorii afumati si apoi se toarna peste varza.