Dulceta de capsuni!

•  
    • 7 mesaje
    8 Iun 2006, 22:54
    0 0
    Fetelor sunt noua venita pe acest forum si imi fac simtita prezenta cu o reteta de dulceata ca tocmai am facut,si sa va spun cum:5kg capsuni,5kg zahar 2 plicuri mari de gel fix!Am spalat capsunile cand inca aveau codite apoi le-am curatat si am pus zaharul peste ele si le lasi de azi pe maine a doau zi se pun la foc si se lasa la fiert cam 30 minute la foc mic,apoi se adauga gelul fix dizolvat in putin sirop se mai da un clocot si gata,se pune in borcane curate si uscate si apoi se pun toate borcanele intr-o patura si se lasa la racit pana a doua zi ,,dustulit,,se numeste metoda!VA IESI BETON!
  •  
    • 14 mesaje
    9 Iun 2006, 01:08
    0 0
    spune-mi te rog din cele 5 kg de capsuni si 5 kg de zahar cate borcane de dulceata iti ies? dar in ceea ce priveste dulceata de dude stii vreo metoda de preparare? mersi mult
  •  
    • 40 mesaje
    9 Iun 2006, 12:31
    1 0
    salutare! vin si eu cu o completare la dulceata de capsuni cu gel fix. eu fac dulceata asta de citiva ani si sunt foarte multumita de rezultat,iar cei din casa sunt inebuniti dupa ea.
    1kg de capsuni,1kg zahar,1 plic gel fix.dupa ce s-au curatat capsunile se si pun pe foc cu zaharul,cind au inceput sa fiarba se adauga si plicul de gel fix.se mai fierbe 7-8 minute si se pune in borcane asa fierbinte(borcanele sa aiba capac cu filet),se stringe bine capacul si se rastoarna cu capacul in jos.se tine pina se raceste si se intoarce.puteti sa stati linistite daca nu prinde aer borcanul,nu v-a face floare nici daca il tine-ti 3-4 ani in camara.bafta!
  •  
    • 40 mesaje
    9 Iun 2006, 12:33
    0 0
    aceeasi dulceata este o nebunie daca o faci din caise.sa nu te sperii daca nu o sa aiba zeama,la fiert dupa ce pui gelul se va forma suficienta.e dulceata mea preferata si se poate folosi si la multe prajituri pt ca nu curge f tare
  •  
    • 587 mesaje
    10 Iun 2006, 13:44
    2 5
    LUKYKA sweet, iarta-mi ignoranta, ce e gel fix, pliculet de gelatina maruntita?