SPUMA DE CAPSUNI

•  
    • 403 mesaje
    2 Iun 2006, 13:24
    0 0
    Salut Evelor si Adamilor daca este vreunul printre noi.Am capatat si eu niste capsuni si as vrea sa fac si niste spuma de capsuni; ma ajuta si pe mine cineva cu reteta??
    Va multumesc.
  •  
    • 12 mesaje
    2 Iun 2006, 13:42
    0 0
    2 cani capsuni curatate de codite si bine spalate
    2 cani zahar
    2 albusuri
    Toate ingredientele le pui intr-un castron cu pereti mai inalti si bati bine cu mixerul. Spuma e gata cand compozitia a crescut bine ( aproape se dubleaza ), e fina , nu se mai simte zaharul rontaind in dinti
    Poti servi direct din castron sau poti pune in cupe si ornezi cu frisca si jumatati de capsuni.
    Pofta mare.
  •  
    • 403 mesaje
    2 Iun 2006, 13:49
    0 0
    Merci mult de tot pt.raspuns, mai ales ca a fost si foarte promt.Dar ce ne facem cu oul?Daca luam gripa aviara pentru ca nu este fiert?Ne riscam?
    Voi ce faceti?
  •  
    • 12 mesaje
    2 Iun 2006, 13:54
    0 0
    fii serioasa!.......
    daca te temi, mananci capsunile cu zahar si atat.
  •  
    • 575 mesaje
    2 Iun 2006, 14:21
    0 0
    Chiar duminica am vazut la tv reteta : ei puneau un pahar plin cu capsuni, 1 jumatate de pahar zahar, 1 albus intr-un castron. Zdrobeau capsunile cu o lingura de lemn mai intai si apoi puneau mixerul in compozitie. A, si mai adaugau si cateva frunzulite de menta. De unde sa luam noi asa ceva, nu stiu.. Dupa ce spuma era facuta, puneau in cupe spuma cu bucati mai maricele de capsuni deasupra. Se chema "desertul copilariei mele".
  •  
    • 403 mesaje
    2 Iun 2006, 14:37
    0 0
    Am facut si eu spirit de gluma iti dai seama ca mananc.Chiar acum cateva zile am facut maioneza de...........este practic acelasi lucru.Am vrut si eu sa vad ce mai zice lumea despre aviara.Chiar asa ce ziceti despre aviara?
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Iun 2006, 18:43
    0 0

aseara am facut placinta cu branza - a trebuit sa gust umplutura, ca sa stiu daca e suficient de dulce... brrrr... am gustat-o eu, dar cu ce teamaaaa!...

categoric, n-o sa mai fac asa ceva pur si simplu, nu merita riscul... mai bine nu iese mancarea suficient de dulce sau sarata - n-ar fi absolut nici o nenorocire!
  •  
    • 4487 mesaje
    5 Iun 2006, 10:25
    0 0
    eu fac altfel capsunile. capsuni, smantana(de care vreti - slaba sau grasa) si 2 linguri de zahar brun. Si mixate. Este yamiiiiiiiii!!!!!!! si lui fii-mea ii place!!!!
  •  
    • 389 mesaje
    5 Iun 2006, 15:49
    0 0
    io nu m-as risca cu albusurile.......bate capsunile cu frisca si sunt la fel de bune