MANCARE ARABEASCA

•  
    • 80 mesaje
    16 Ian 2003, 11:13
    0 0
    Iubitul meu este din Egipt. Pentru el a manca este un adevarat ritual. De aceea as dori sa aflu cat mai multe retete de macaruri cu specific oriental (mai ales din Egipt). Va multumesc!
  •  
    • 560 mesaje
    5 Feb 2003, 12:43
    0 0
    draga t_bia, am incercat sa gasesc ceva pe internet si singurul loc (pt. romania)unde am gasit ca se mananca mancare cu specific oriental in bucuresti (esti din bucursti? ma gandeam sa mergi si sa te inspiri de acolo, sau poate te imprietenesti cu cineva...) este:
    PICCOLO MONDO.
    Str. Clucerului nr. 19, sector 1
    Tel. 223.22.25; Tel/Fax 222.57.55

daca tot ai iubitul in egipt de ce nu il pui sa iti aduca niste reviste de moda de acolo ca sa te poti inspira din machiajul manechinelor? nu tb sa ii spui ce anume urmaresti ci doar ca vrei sa citesti despre....bla-bla-uri, te descurci tu.

intra pe www.touregypt.net/food, poate gasesti ceva;

AICI:

sau http://www.touregypt.net/recipes/ si gasesti retete pentru tot ce te intereseaza: supe, dulciuri, paine....noutati...

te pup
  •  
    • 560 mesaje
    5 Feb 2003, 12:51
    0 0
    am mai gasit cateva site-uri posibil interesante, dar nu am timp,sa le vad pe toate si nici nu stiu ce anume vrei de la mancarea asta.
    incearca tu:

www.vrg.org/recipes/egypt.htm

www.riceweb.org/homechefs/chef_egypt.htm

www.jalilahsahar.com/recipes.html

www.egypt-food.com/

www.christmasinegypt.com/Info-Center/ Food-And-Drink.asp

www.historyforkids.org/learn/egypt/food/egyptfood.htm

www.1stegypt.net/egypt/food.html

www.ancientnile.co.uk/recipes.html

www.sinsal.com/egypt/dir/Food.htm
  •  
    • 80 mesaje
    15 Feb 2003, 13:22
    0 0
    mersi mult mult! m-a ajutat!

cu iubitul e cam greu ca el nu sta prin bucatarie... iar la chestia cu machiajul ti-am spus si la alt subiect deschis: el este aici cu mine. nu are cum sa-ti trimita, dar mergem impreuna acolo in scurt timp si imi voi lua tot ce am nevoie (ca informatii)
  •  
    • 560 mesaje
    18 Feb 2003, 15:19
    0 0
    ma bucur mult t_bia ca ti-au putut fi de folos si ca ai gasit toate ingredientele necesare.
    dar ai grija sa nu dai in extrema cealalta si sa il hranesti ca pe un bebe si sa se ingrase, cel putin eu asa am tendinta sa ii gatesc si sa il rasfat tare rau dar se pare ca este periculos.
    ciao
  •  
    • 80 mesaje
    25 Feb 2003, 10:55
    0 0
    de resfatat e greu sa nu-l rasfat... cu mancarea.. pentru el este una din cele mai mai placeri.
    am noroc insa ca nu se ingrasa usor. este sportiv si face antrenamente 4 ore zilnic. asa ca... si daca mancarea este consistenta, scapa de calorii la sala

•  
    • 80 mesaje
    25 Feb 2003, 10:57
    0 0
    de resfatat e greu sa nu-l rasfat... cu mancarea.. pentru el este una din cele mai mai placeri.
    am noroc insa ca nu se ingrasa usor. este sportiv si face antrenamente 4 ore zilnic. asa ca... si daca mancarea este consistenta, scapa de calorii la sala

•  
    • 560 mesaje
    25 Feb 2003, 11:06
    0 0
    atunci nu iti pot ura decat "spor la treaba" si succes.
    daca iti iese o mancare super buna si ingredientele sunt usor de gasit, poate ne trimiti si noua.
    dar sa fie una incercata de tine.
  •  
    • 16 mesaje
    23 Mar 2003, 14:02
    0 0
    Uite o reteta de Hummus bi Tahina (Piure de naut)

Ingrediente: 300 g de naut, 1 catel de usturoi, suc de lamiie
    250 ml de taratur sau crema de susan
    Pentru garnitura: patrunjel si paprika
    Acompaniament: piine araba si ulei de masline

Preparare:

1. Spalati nautul si lasati-l in apa 12 ore la temperatura ambianta. In apa puteti pune 7g de bicarbonat de sodiu/litru de apa. Aveti grija ca nautul sa fie acoperit de apa si adaugati 5cm de apa in plus. Folositi un recipient mare, caci nautul se va umfla in apa.
    2. Scurgeti, clatiti, puneti nautul intr-o oala cu fundul gros, acoperiti cu apa si puneti 7 g de bicarbonat de sodiu (facultativ).
    3. Puneti la fiert, si cind apa incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati sa fiarba pina cind boabele sunt moi. Mai puneti apa, la nevoie, caci boabele trebuie sa fie intr-una acoperite de apa - cam doua ore.
    4. Scoateti boabele si pastrati apa de fiert, impreuna cu citeva boabe intregi pentru decor.
    Puneti boabele in robot impreuna cu 8 linguri de zeama de la fierbere si faceti un piure. Puneti apoi usturoiul si sucul de lamiie
    5. Incorporati crema de susan, amestecind mereu la viteza mai mica
    6. Verificati consistenta si la nevoie mai puneti putina zeama de la fierbere, caci amestecul trebuie sa aibe o textura de tartinat
    7. Puneti piureul intr-un castron, faceti in mijloc o adincitura si varsati putin ulei de masline, decorind cu boabele intregi si cu patrunjel taiat marunt, daca vreti si cu paprika.

Pofta buna!
  •  
    • 560 mesaje
    25 Mar 2003, 17:43
    0 0
    imi place hummusul la nebunie, chiar o sa caut ingredientele si o sa incerc . te pup. multumim.
    hai t_bia, da-ne reteta a favorita.