Salata de cruditati

•  
    • 63 mesaje
    11 Ian 2003, 16:09
    0 0
    Scrieti cateva retete de salata de cruditati pe care le stiti voi. cred ca dupa sarbatori sunt bine venite. Eu stiu una cu: telina, morcov, ridiche neagra si pastarnac. Se rad toate si se pune ca la orice salata: sare, piper, ulei si otet (de mere).Va multumesc.
  •  
    • 1208 mesaje
    15 Ian 2003, 14:38
    0 0
    Mie imi place cea cu telina, morcov ,mar(ii da un gust deosebit) si un pic de hrean ras ( e bun impotriva racelii). Se amesteca cu sare piper si maioneza din ou cu mustar.
  •  
    • 80 mesaje
    16 Ian 2003, 11:44
    0 0
    1. SALATA BULGAREASCA -->
    1 salata verde
    2 oua
    100 g sunca de Praga
    2 castraveti verzi, potriviti
    4 rosii
    50 g masline
    1 ardei gras, curatat de seminte si cotor
    100 g brinza telemea
    5 linguri de ulei
    5 linguri de otet
    sare, piper, dupa gust
    Mod de preparare:
    Fierbeti ouale timp de 8 minute. Spalati rosiile si castravetii, taiati-i rondele si puneti-i intr-un castron. Adaugati apoi sunca, frunzele de salata si ardeii, toate taiate fisii lungi, subtiri. Adaugati brinza taiata cubulete mici si ouale taiate rondele, cubulete etc. Adaugati maslinele intregi, otet, ulei, sare si piper, dupa gust. Amestecati si ornati.

2. SALATA CU PARMEZAN SI CRUTOANE
    Pentru sos:
    2 galbenusuri, crude
    150 ml ulei (preferabil de masline)
    sucul de la o lamaie
    1 lingurita de mustar
    1 catel de usturoi, curatat si pisat
    Pentru salata:
    50 g parmezan (sau cascaval afumat)
    2 salate verzi
    100 g crutoane
    4 fileuri de ansoa
    Mod de preparare:
    Salata se rupe (se taie) bucati, parmezanul se da pe razatoarea mare si se amesteca impreuna cu bucatile de ansoa si crutoanele.
    Sosul se pregateste amestecand toate ingredientele intr-un borcan cu capac si agitandu-l bine.
    Se toarna sosul si se serveste imediat.
    SFAT: Cand cumperi salata, asigura-te ca n-are sau ca n-a avut (nu se mai vad, pentru ca i-au fost inlaturate) frunze ofilite. Salata se pastreaza cel mai bine la frigider, dar nu mai mult de trei zile.

3. SALATA LAUVERGNATE
    3 salate verzi
    300 g bacon
    300 g cascaval
    300 g alune decojite (sau miez de nuca)
    100 g ceapa tocata cubulete mici
    150 ml ulei de arahide
    150 ml otet
    jumatate de mar mare
    Mod de preparare:
    Spalati salata verde si curata-ti-o. Taiati cubulete cascavalul si baconul. Zdrobiti alunele sau nucile cu un ciocan de lemn. Curatati marul de coaja si taiati-l in cuburi.
    Puneti frunzele de salata verde intr-un bol. Adaugati cascavalul, baconul, alunele sau nucile, cuburile de mar, uleiul de arahide si otetul. Adaugati sare si piper dupa gust si dati la rece 10 min. Serviti in boluri de salata si ornati cu felii de lamiie.

RETETELE ASTEA LA POTI ADAPTA (POTI SCOATE BACONUL DIN ELE SI ALTE INGREDIENTE CARE NU-TI PLAC).
    POFTA BUNA