musaka greceasca
-
1 0stie cineva o reteta de musaka cu cartofi? va rog frumos, impartasiti-mi-o si mie.
-
eu fac asa:
-carne tocata de vaca
-2,3 ardei grasi
-ceapa
-3,4 rosii coapte
-cartofi
-2 oua
carnea tocat o calesc un pic in teflon cu ceapa tocata marunt+ condimente( busuioc, piper sare). cand e gata amestec cu bulion;
cartofii ii curat de coaja si ii tai felii( se pot praji in prealabil cat sa prinda crusta)
in vas de iena, putin ulei masline, un rand de cartofi, un rand carne, ardei si rosii tocate marunt, iar cartofi....pana se umple vasul( ultimul strat de cartofi) ; bat ouale si le vars peste si la cuptor
pofta buna -
Sa nu-mi ceri cantitati, pt.ca eu fac ochiometric, si fac in doua variante. I este cu cartofi fierti, a II-a cu ei putin prajiti.La I fierti in apa cu sare in coaja,curatati si taiati rondele nici foarte groase, dar nici subtiri.La a II-a ii tai rondele si putin ii prajesti in ulei.
Carne amestec (folosesc eu).
Calesc niste ceapa, adaug carnea, rosii din conserva, sare, piper, cimbru.Dupa ce o aduc la gustul dorit, dau la racit.Cind este ok adaug ou, patrunjel si putin marar.
Intr-o tava asez un strat cartofi, unul carne, iar cartofi.Vara pun deasupra si rosii taiate rondele, ceva mai subtiri.Bat intr-un castron 2-3 oua cu sare si piper, pun deasupra si dau la cuptor.Cind maninc pun smintina!
La varianta cu cartofi fierti, ung putin tava cu margarina sau ulei.
Pofta buna!